Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dikkat dağınıklığı olan kızımın yaşamını düzene koymak için neler yapabilirim?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Çok üzgünüm
. Kizim16 yaşında 2.sinifta dikkat daginikligi teşhîsı kondu sadece ilaç kullanıcak dendi.bi yıl kullandı.buyudukce kullanmak istemedi ağladı.kiyamadim zorlayamadim.ikna olmadı.

simdi lise 2de.dersleri sınırda notlarla, olsa da geçti heryil.bende üniversite okumakta zorlanır mesleği olsun ,bize birşey olursa kimseye muhtaç olmasın diye ,meslek lisesi moda tasarım bölümüne yolladim.bu yaz babası temiz düzgün, tanıdık bi ısyerinde çırak olarak işe soktu.isi öğrensin,kavrasın diye.

20 gün çalıştı. Işyeri aramış gelin görüşelim.
Gitti, kızınız çok iyi biri temiz.ama çalışma ortamına uyumlu değil demişler. Kibarca pazartesi gelin muhasebeye demişler.
Ben napmaliyim kizim doktor kabul etmedi.raporuda ilaç raporuydu yıllardır yenilemedim çünkü kabul etmedi..tekrar rapor çıkarsam kizim için ne gibi bi kolaylığı olur.is hayatında normal hayatta okulda.ilac raporu engeli raporu sayılır mı.kendim yetim büyüdüm çok eğildim bana birşey olursa kizim üzülsün ezilsin istemiyorum ama nereden başlayıp ne yapayım bilmiyorum.bilenler lütfen cevaplarsan iz

Engeli mi var demiş isyeri

Merhaba.8.sınıfa giden oğlumda aynı sorun var.Daha önce rapor çıkarttırmak için araştırma yaptıgimda oğluma verilecek oranın başka bir rahatsızlık yoksa %20'den fazla olmaycağıydı.Fakat isterseniz siz rapor için başvurabilirsiniz.Eğer sizede %20 heyet raporu verilirse maalesef bu oran size hiçbir alanda fayda sağlamayacak hatta zararlı bile olabilecektir.Eger %40 heyet raporu alabilirseniz engelli haklarından yararlanıp Ekpss ile kamu veya engelli kadrosunda özel sektörde iş bulmak için bir nebzede olsa avantajlı durumda olabilirdiniz.Fakat sadece dikkat eksikligiyle bu orana ulaşmanız çok zor.Bence kızıniz için çok fazla kaygılanmayın.Onada hissettirmeyin.Siz tevekkülünüzü yapın tasarrufu Yaradana bırakın.Hangi ilaçları kullandiniz?Kızıniz ilacı yan etkilerinden mi içmek istemiyor?Biz önce ritalin kullandık sonra strattera sonra concerta.Hiçbirinden fazla fayda göremedik.Şimdi concertaya geri döndük.Napalım Allah başka sorun vermesin.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum bnde de var aynı durum üstünde bipolarım maalesef daha fazla geç kalmayın tedaviye rabbim şifa versin inşallah cümlemize 🙏

Statta kullandı en son 4 yıl önce durgunlasiyordu.kendimi ödün gibi hissediyorum.midem şişiyo dedi.yemek yiyemiyorum dedi.yemeyi çok sever o yüzden bıraktı.simdide ben deliliyim diyo.aslinda herşeyi biliyo anlatıyorum ama reddediyo

O ilaçların işlevi o zaten. Hiperaktivite ve dikkat eksikligi için kullanıyor.
Hareketli insanı durgun yapıyor. Sadece yapacagı şeye odaklanmasını sağlıyor.
Bendede aynısı oluyordu.

Üst Alt