Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?
dikkat eksikliği özel öğrenme güçlüğü olanlarda raporla eğitim alabilir.Rapor yüzdeleri doktorların değerlendirmesine kalmış % 20 % 40 ..50 gibi değişen oranlar vardır.Zeka geriliği ve üstün zekalı olanlarda bu sorunu yaşıyor olabilir...ilacı olmadığını sadce eğitim eğitim....geçmiş olsun...
Bu oranı veren branş çocuk pskiyatr ayrıca nöroloji ve psikologta gözlemleri neticesin de yönlendirmeyi yapar...
bencede olması lazım sakatlık cetvelinde ,çünki bi işie başlamak ve devam etmek o kadar zor oluyorki böyle insan ve çocuklar ya normal yada normalden daha üstün zekada olmalarına ramen çalışmak dikkat vermek ve devamlı düzenli çalışmakta zorlanırlar ama psikiyatri uzmanları bu konudan anlamıyor çünki yeni ögrenilmeye başlamış ülkemizde ,benim çocugum benden şanslı çünki 7 yaşında anladık bunu ve aynı bulgular bendede var ama hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum....cevap yazan herkeze çok teşekkür ederim...
bu konuyu çok iyi biliyorum bende ve çocugumdada aynı bulgular var geçmiyor ne yapmak lazım ,hareketlilik , dikkat eksikligi , dürtüsellik hepsi var yaşamımı baya kötü etkiliyor çalışamıyorum , concerta kullanıyorum baya iyi geldi ,dikkatimi toplayabiliyorum sürekli kullanmam lazımmış ...
Psikiyatri hekimine gitmeniz gerekiyor.Hiperaktivite bir sakatlık değil.
Dikkat eksikliği için kullanılan ilaçlarla çocuklar eğitim hayatını başarı ile sürdürebiliyorlar.
televizyon izlemek dikkat dagınıklıgına işaret eder çünki ekrandaki görüntü sütekli 2- 3 saniyede bir deyişir yani dikkkat dagınıklıgı yok tv izliyor diyemeyiz doktorumdan ögrendim
bu rahatsızlık bulgularda çıksa bıle 6 ay bır yıl gözetmeden tedavı etmeye çalışmadan oran vermıyor doktorlar psikeatristlerden oran almak baya süreç istıyor yanı
arkadaşlar bir fikri olan cevap verirse sevinirim.
benim%39 heyet raporum var (%18 ortapediden %25 psikiyatriden) pisikatri sınırda mental kapasite +dikkat eksikliği aktivite bozukluğu teşhisi konuldu
ve son olarak raporun altına dikkat
eksikliği tedavisi düzenli yapılmadığından tedavi önerildi yazıldı
benim anlamadığım sadece sınırda mental kapasitedenmi rapor aldım yoksa dikkat eksikliğinden demi aldım ve tedaviyi tamamlarsam pisikatriden aldığım oran artarmı yoksa aynımı kalır bilmiyorum
Yeni özgürlü listesine göre dehb+özel öğrenme güçlüğü +davranış bozukluğu (tanimlanamayan) 3 ü 'de varsa en az %60
Olması gerekeni vermişler ama bir çok hastane onca psikiyatrik ilaç kullanılmasına rağmen HIPERAKTIVE ve dikkat eksikliğini görmezlikten geliyor,küçücük çocuklara okullarda ce sosyal hayatta çile çektiriliyor,,biraz duyarlı olunmalı..
Çocuk 7-8 senedir DEHB ilacı kullanıyor halen iq şöyle böyle teravi edilebilir yazıp raporuna oran yazmıyorlar ,%20 özgün Ögrenme Güçlüğünde var hâlbuki dehb ve özgün Ögrenme guclugu ile birlikte toplam oranlama yazılsa çocuk için hem sosyal hemde akademik yönden gereken tetbirler alınabilecek,hep daha fazla daha fazla ve daha fazla çeşitte psikiyatrik ilaç tüketmek zorundamı bırakılıyoruz ne ?birileri bunu açıklasa