Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dilekçe yazdırmak istiyorum..?

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
Merhaba

iyi ve sağlam bir dilekçe yazdırmak istiyorum bu konu da yasadıgım yerde arastırma yaptım bir iki tane arzuhalci buldum ama onlarda hazır sablon üzerinde bir iki oynama yaparak yazıyorlar bana bu konuda yardımda bulunursanız minnettar olurum saygılarımla

Dilekçe yazılımı kolaydır google de örnekleri var. Dilekçeler istek ve şikayet amaçlı olup yazacağınız konuya bağlı düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.

Nurtan

internet te buldugum dilekçeler işe yaramıyor karşı tarafı ipe götürmeli iddalı bir dilekçe olmalı kanun maddelerince yazılmalı

Adliye için yazılan dilekçeler de avukatlık bürosu ve arzuhalcilerin yazdığı dilekçeler kabul ediliyor. Şu maddeye şu bente dayanarak dava açıyorum diye kendin dilekçe yazamazsın . Suç teşkili var ise açıkça dilekçen de belirtilirsin , davacı veya davalı olarak yönlendirme yapamazsın :)

jackal75

Kanunlara; mevzuat.gov.tr den ulaşabilirsin.
Google tck yazabilir kendin de bakabilirsin; Hatta bakmalı öğrenmelisin; Kanunları bilmemek mazeret değildir. Ceza hukukunda geçerlidir.

Kanunları bilmemek bana göre bu ülkede mazerettir. Nedenmiş o? Çünkü öğrenilmesi gereken şeyler okullarda okutulur- öğretilir. Aksi haksızlık olur. Devletin anayasal çocukları kollama -eğitme ödevi açıktır.

Çocuğa okulda zorla arapça sure ezberletme dersi veriyor. İlkokul çocuğuna 10 kıta M.Akif şiirini ezberletiyorsanız sopa zoru ile..

O zaman arkadaş, bu çocuklara anayasasını ve TCK nunu okutmalı anlatmalısınız.
Japonya niçin gelişmiştir sizce? Önce bir öğrencisine ve öğretmenine bakalım, inceleyelim. İddia ediyorum; bizim akademisyenlerimiz orada öğretmen olacak yeterliliğe uygun görülmeyecektir. Oradaki orta öğretim öğrencisi bizim fakülte mezunumuzdan eğitimli çıkacaktır.

- Schleicher, “Daha iyi öğretmenlerle daha değerli kaynakların daha yoksul öğrencilere ulaştırılması için çok çalışılıyor” diyor.

-Ülkenin eğitime görece daha az para ayırmasına rağmen Japonya’da öğretmenler OECD ortalamasının üstünde maaş alıyorlar. Mesleğe girmek de kolay değil; vilayetler tarafından düzenlenen sıkı öğretmenlik sınavları var. Oowada, Fukushima vilayetindeki öğretmenlik sınavını beşinci denemesinde geçebildiğini söyledi. Şimdi kadrolu öğretmen olarak, vilayette 60 yaşına kadar çalışma ve emeklilik garantisi var. Katıldığı yıl sınava 200 kişinin girdiğini ama sadece 5 kişinin geçebildiğini söylüyor. Bir yıllık sözleşmeli olarak çalışan yardımcı öğretmeni Yuka İinuma her yıl okuldan okula geçiyor. Oowada ve Iinuma, öğretmen olmak isteyen pek çok kimsenin sonunda sınavlardan yılıp bu hayalinden vazgeçtiğini anlattı. Öğretmenler kadroya alındıktan sonra da, üç yılda bir terfi için değerlendirildikleri için sürekli olarak daha iyi performans göstermek için çalışıyorlar.
Japonya’da öğretmen olmanın elbette olumsuz yanları da var. Kendilerini sınıflarındaki bütün öğrencilerden sorumlu hissettikleri için, okul saatleri dışında uzun zamanlarını geride kalan öğrencileriyle ilgilenerek geçiriyorlar. ;https://www.egitimpedia.com/japonya-egitim-esitliginde-ornek-ulke-olabilir/

Üst Alt