27 yasindayim Bende son 1 senedir ara ara tekrarlayan saçma düşünceler var.durum şöyle;bana sadece dini konularda degisik düşünceler geliyor.herşeyden bir anlam çıkarıyorum. Mesela televizyonda yada yolda birini görüyorum yada ailemden birini görünce anne baba gibi acaba bu kişi melek mi?melek insan kiligina girdide imtihanmı oluyorum yada ben acaba melekmiyim hatta ve hatta haşa ben Yaratıcı olan ilah mıyım.Allah haşa acaba insan kılığına girip aramızda bizi imtihan ediyor olabilir mi diye düşünüyorum .ve sürekli gunde en az 20 defa Allahim beni affet böyle düşündüğüm için diyorum kelime şehadet getiriyorum ve sürekli saat başı bu saçma düşünceler yine tekrarlıyor. Bundan aşırı rahatsızlık duyuyorum.ama sanki süpheye düşüyorum bu düşüncelerden yada acaba bu düşünceye inanıyormuyum die düşünüyorum. Iyice kendimden uzaklaştım.bu sebepten ibadet bile edemiyorum.mesela masanın üstünde bardak unutmuşum bardağı unuttuğumu hatırlamıyorum ve acaba bu bardağı melekleri buraya koydu gibi dusunce geliyor sürekli böyle günlerce saatlerce düşünüyorum.Acaba ben deliriyor muyum?yoksa bu okb mi? Bu arada 2 yıldır işsizim evde oturuyorum asosyalim biraz.acaba bu düşünceler vesvese midir?beynim degisik bir hal aldı her türlü safsata uretiyor.