Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dini vesveselerim var. Okb miyim şizofren miyim bilmiyorum?

ozgur3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
27 yasindayim Bende son 1 senedir ara ara tekrarlayan saçma düşünceler var.durum şöyle;bana sadece dini konularda degisik düşünceler geliyor.herşeyden bir anlam çıkarıyorum. Mesela televizyonda yada yolda birini görüyorum yada ailemden birini görünce anne baba gibi acaba bu kişi melek mi?melek insan kiligina girdide imtihanmı oluyorum yada ben acaba melekmiyim hatta ve hatta haşa ben Yaratıcı olan ilah mıyım.Allah haşa acaba insan kılığına girip aramızda bizi imtihan ediyor olabilir mi diye düşünüyorum .ve sürekli gunde en az 20 defa Allahim beni affet böyle düşündüğüm için diyorum kelime şehadet getiriyorum ve sürekli saat başı bu saçma düşünceler yine tekrarlıyor. Bundan aşırı rahatsızlık duyuyorum.ama sanki süpheye düşüyorum bu düşüncelerden yada acaba bu düşünceye inanıyormuyum die düşünüyorum. Iyice kendimden uzaklaştım.bu sebepten ibadet bile edemiyorum.mesela masanın üstünde bardak unutmuşum bardağı unuttuğumu hatırlamıyorum ve acaba bu bardağı melekleri buraya koydu gibi dusunce geliyor sürekli böyle günlerce saatlerce düşünüyorum.Acaba ben deliriyor muyum?yoksa bu okb mi? Bu arada 2 yıldır işsizim evde oturuyorum asosyalim biraz.acaba bu düşünceler vesvese midir?beynim degisik bir hal aldı her türlü safsata uretiyor.

Lutfen bir psikiyatri doktoruyla gorus. Bu yazdiklarin psikozla ilintili dusunceler. Doktor bir muayene etsin, teshis koysun, ilac yazsin kendine gelirsin.
Psikotik rahatsizliklarda obsesif davranislar da oluyor.

Gecmis olsun.

Ayrica ekleme yapayim: Sucluluk/gunahkarlik duygusu yasama, hastaliktan oturu yasayabilirsin ama Rab senin halinden anliyor, insan oldugunu, zayif bir varlik oldugunu biliyor. Seni, senin elinde olmayan sebeplerden oturu suclamaz. Rab merhametlidir.

Teşekkür ederim:)ama oyle psikoz filan olduğumu düşünmüyorum.yinede psikologa gitmekte fayda var.Acaba cinler ve şeytanlar benle oyun oynuyor olabilir mi?imanımı çalmak için böyle dini konularda vesvese veriyor olabilir diye dusunuyorum

ozgur3434

Üstad Bediüzzaman hazretleri buyuruyor: vesvese balon gibidir ehemmiyet verirsen şişer büyür seni hasta eder ama ehemmiyet vermeyip düşünmez sen Soner gider. Kardeşim sendeki vesvese tıp takı adı OKB
Boş eve hırsız girmez,imanı güçlü bir insan olduğunun işareti dir. Namaz kılıyor san huşu içinde kılmaya gayret et.kilmiyorsan biran evvel başla . Bu hal psikoz falan değil ama şunu unutma çok düşünürsen ve bu vesvese ye kapilirsan yerleşir seni hasta eder .Allah'a tevekkül et unutma Allah bize şah damarimiz dan daha yakındır ...

Allah senden razı olsun
Gerçekten vesvese midir?kendini tanrı sanmak melek sanmak sanki şizofrenik gibi geliyor bana.zaten namazi biraktim boyle die.oyle boyle degil asiri derecede ben suan meleğim uzayliyim die inanıyorum sanki.huzursusumm

ozgur3434

Sen bir tarikate filan girmişsin seni acayip korkutmuslar yada dine fazla derinlere dalmışsin şimdi cikamiyorsun içinden..bilinçaltına yerleşmiş hemde korku ile ..mantıkla değil,korku ile inanmissin..bundan kurtulman lazım..kendi kendine kurtulursun ..inanma kardeşim herşey hikayelerden ibaret..sonsuz evren ve sonsuz yaşam var .kimse evreni ve yaşami var etmedi ..herşey kendi kendine oluyor .. tarafında ne bir tanrı nede melekler zebaniler veya azrail var..sende hiçbir şey değilsin..dünyada hiçbir ilahi veya sihirli şey yoktur..inanma..

Muhterem kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Şeytan izinlidir kıyamete kadar. “Ne izniymiş bu?” dersen insanı doğru yoldan saptırmak için kendisine verilen izindir. Kendisine kanan insanları cehenneme yollamaktır amacı. İnanan kişiler için bu dünya âlemi bir imtihan âlemidir ve imtihan söz konusu olduğu için de sonunda mükâfat (cennet) veya ceza (cehennem) vardır. Allah’a, ahiret âlemine, cennet ve cehenneme inanmayanlar için zaten hayat kolaydır onlar “imtihan mimtihan var” demezler, gönüllerince yaşamaya bakarlar bu kısacık ve geçici dünya âleminde.

Sen anladığım kadarı ile inançlı bir insansın. Şeytan görevini yapıyor ve seni rahatsız ediyor. Saçma sapan düşüncelere dalmanı, kendi kendine gereksiz ve fuzuli sualler sormanı ve bu şekilde yoldan çıkıp sapıtmanı istiyor. Buna çalışıyor, çünkü sende böyle bir potansiyel görmüş. Çünkü sen şeytana kanmak üzeresin ama direniyorsun. Sen direndikçe o seni daha fazla sıkıntıya sokmaya gayret edecek. Sen direnip ona esir olmazsan mağlup olacak başından def olup gidecek.

Derdi, musibeti veren Allah elbette Şafi esması ile dermanı da verir. Allah’a sığınacaksın. Kafandan atacaksın bu vesveseleri. Mutlaka araştırmalar yapmışsındır ama ben hatırlatma amacı ile Diyanetin bu konudaki bir linkini vereyim tekrar oku bir zahmet:

https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-...mu-bunlardan-kurtulmak-icin-bir-dua-var-midir

Bu vesveselerin üzerinde durmayacaksın, basacaksın şeytana kalayı. Bazı sureler vesveseye karşı önerilmektedir, bilirsin. Bol bol onları okuyacaksın. Abdestsiz gezmeyeceksin.

Bu arada çalışmıyorum demişsin. Bir iş bulup çalışmaya bak. İş bulamıyorsan toptancıdan iç çamaşırı alıp pazarda bunları sat, dünyanın kârı var bu işte. Çalışmıyorsan da o zaman kendine bir meşgale bul. Ne bileyim saz çal, gitar çal, resim yap, belediyenin muhtelif kursları var onlardan birine katıl (yakın zamanda başlar bu kurslar), telefonda tik tok uygulamasında vakit öldüreceğine yabancı dil öğren, elâlem ile çet met yapacağına Kur’an ve hadis oku, vs vs.

Ben din alimi değilim, daha fazla bir şey söyleyemem. Tıp alimi de değilim vesveselerinle ilgili tıbbi bir sonuç çıkartamam.
İş sende, iş kendinde bitiyor.
Diren pisliğe ve şu lânet iblisi yenerek rahata er Allah’ın izni ve nusreti (yardımı) ile.
Selametle

Allah, şeytan, melek, cinler bunlar yoktur, boş inançlardır. Boş inançlara inanmayın.

Üst Alt