Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dip kanal işitme cihazı tavsiye eder misiniz?

Ksmerdm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba.
22 yaşındayım işitme kaybım var ve dip kanal cihaz almayı düşünüyorum ama bu koni hakkında ve cihazlar hakkında pek bir bilgim yok , yardımcı olursanız çok makbule geçer.
Sol
Hava 48 dB Kemik 41db
Sağ
Hava 40db Kemik 35 dB

Aklımda bir kaç cihaz var ama kararsız kaldım.
Phonak Vitro Q70 nano
Oticon nera cic p
Widex clear 330
Ortalama olarak hepsine aynı fiyat söylediler.
Önerebileceğiniz başka modeller varsa tavsiyelerini bakabilirim.

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Siemens nitro var sanırım en güçlü kulak içi cihaz.
kaç para dediler, sgk ne kadar veriyor?

Cihazlar ortalama 6000 lira , SGK tek kulağa veriyor 500 lira

Dip kanal içi cihazların uygulanması diğerlerine göre daha zordur.
Önce derin bir kulak izi alınması ve iz üzerinde inceleme yapılması gerekir.
İşin tamamen kitabına uygun yürütülmesi gerekir.
Denemeyi ancak almayı düşündüğünüz cihazla yapabilirsiniz. Bu nedenle kalıp masrafını göze almanız gerekir.
Kulak yapınızın ve işitme kaybınızın dip kulak içi cihazlara uygunluğunu öğrenmek istiyorsanız, Kadıköy Duysel'e danışmanızı öneririm.

Görüştüğüm bir kaç yer kulağıma baktıklarında uygun olduğunu söylediler , cihaz konusunda herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Bu tip cihazlarla fazla tecrübem olmadı. Ama kullananlar, en az verim alan grup içindeydi. Sebebinin cihazdan değil, uygulamadaki zorluktan kaynaklandığını düşünüyorum.
Çok geçerli nedenleriniz yoksa, bu tip cihaz kullanmanızı önermem.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

senle aynı işitme kaybımız var ben intertoon marka aldım kanal içi devlet 550 mi 450 mi ne verdi tam hatırlamıyorum bende sadece 1000 tl çıktı çokta memnunum görünmüyor pili bitmiyor 12 kanal yanlış hatırlamıyorsam eve geçince bakayım :) kullanım olarak kulak arkası hiç kullanmadım ama kanal içi cihazlar bence daha başarılı tabi düşük işitme kayıplarında kesinlikle kanal iç al bir süre sonra orda varmı yokmu unutuyorsun..6000 hangi marka merak ettim? ne alıyoruz ya arabamı 1-2 binlik cihazlar işini görür fazlası tamamen engelli kandırma dolandırma politikası!!!!!!!! ilk siemans denedim marka ya iyidir dedik özellikleri vasat cihaza 3000 istedi..sonra intertoon denedim ekonomikte olunca aldık

intertoon marka a510 hpg

Phonak Vitro Q70 nano
Oticon nera cic p
Widex clear 330
bu 3 modele de 6000 lira dediler

belson marka 4000tl 120db ye kadar kanal içi

MEHMET AKSIT BEY,bu tip cihazlarda fazla tecrubem olmadi dediginize gore;sizde isitme cihazi uygulamasi yapiyorsunuz.profilinizdede ankara yaziyor.
eger cihaz uygulamasi yaptiginiz merkezi yazarsaniz sizin tecrubeli uygulamalarinizdan guvenle faydalanmak isterim.
oticon chili cihazimi tek kerede uygulama yapan selisten memnunum ama. bu cihazda tek cihaz kullandigimdan midir bilemicem;ara ara butun sesleri kisiyor volum kontrolunu sonuna kadar acarsam bile.
hic rahatsizlik hissetmeden kullanabiliyorum cihazimi ama bana lazim olan bazi yerlede butun sesleri kismasida pek hos olmuyor dogrusu.

Tabi işitme cihazı uygulaması yaptım. Bu sıralar pek cihaz uygulaması yapma imkanım olmuyor. Çünkü Sağlık Bakanlığı, odyologların hastanelerde cihaz uygulaması yapmasını yasakladı!
Şimdiki yerim İstanbul Medeniyet Üniversitesi Odyoloji bölümü. Bazı günler Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bulunuyorum.

Son düzenleme:
tesekkur ederim donusunuz icin,
seliste sibel hanim basarili biri. ama iste ne desem. soylediklerimi pek dikkate almiyor. yada ben gibi cok ileri kayipliya izahat vermek zor geliyor gibi hece hece zoraki konusuyor, onuda anliyorum. saten odyo olcumune gore sagirim resmen:eek:kisa yoldan ne desem, bana ogretirmisiniz cihaz ayarim icin.

Kullanmış olan ve yardımcı olabilecek birileri yok mu ?

Ksmerdm

ben olsam odyolog doktor mehmet aksit beyin yazdiklarini tekrarda okur tavsiyelerini goz onune alirdim. cihaz takmak, cihaza alismak kolay bisey degildir. bu dip kanalda dahada zordur bence. cunku derinden daaaa zara yakin olacak. kulak arkasindan kat be kat rahatsizlik verecek. birde kalip isi hem pahaliya malolur hemde can acitabilir. yurdum odyometristleri bizim gibi sagirlarin bile kulak izini dogruca alamayani coktur.

IIC modellerinde vent olmadığı için kendi sesinin yankılanacağı gibi bir bilgi söylediler acaba bunun doğruluğu nedir ?
IIC modellerinde iade ve deneme süresi gibi bir olanak sunmuyorlar acaba ne yapmalıyım?

Paranı verip, cihazı alacaksın..
Bir hafta deneyip, beğenmediysen iade edip, paranı geri alacaksın (Tüketici hakkı).
Ama kalıp parasını geri alamazsın...

Cıc modellerde deneme süresi ve iade sâğlayabileceklerini ama Iıc modellerinde bunu yapamayacakları için kafam karıştı .
Mehmet Bey
IIC modellerinde sesimin kendi içinde yankılanması gibi bir sorun yaşarmıyım?

Kendi sesinin kafanda yankılanması sorunu, cihaz modeli ile ilgili değildir. Tüm modellerde görülür. Eğer uzman işinin gerçekten uzmanı ise böyle bir sorun olmaz. Olsa da çözülür. Yüksek sesler fazla açılmışsa bu sorunla karşılaşırsın.

Üst Alt