Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Direksiyon Topuzu almak istiyorum. Özellikle kare olanları nereden temin edebilirim?

gokay

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar bana direksiyon topuzu lazım. Yanlız türkiyedeki aksesuarcılardan aldıklarım hep sorun yaratıyor. Dün biri daha elimde kaldı.
Özellikle kare olanlar benim için daha kullanışlı oluyor karede bulamıyorum. Yurt dışından alma seçeneğim var mı?

Bugun bir arkadaşım bana topuzsuz araba kullanılmaz, cok zor dedi. Kullanmıyanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

topuz bence işe yaramıyor yani benim açımdan.ben ehkiyet alırken kiraladığım araba elden tertibatlıydı ve direksiyonda topuzu vardı.ilk dönüşte topuz yukardayken çevirdiğinizde tamam ama direksiyonun alt kısmına geldiğinde yukarı çıkaramadım topuzu tutmama rağmen.am şunu söyleyebilirim göslermlerim kadarı ile bir çok kişi topuzsuz çok rahat döndürebiliyor arabayı.aslında bu topuzdan çok mekanizma dandikliği. şöyleki sadece bir elini gaz fren donanımına ayırman tek elle direksiyon hakimiyetini zorlaştırıyor.artık direksiyondan her iki elin çekilmeden kullanılan tertibatların artık türkiye ye uygun fiyatlarla gelmesinin zamanı bence.

Topuzu kullanacak elde güç zayıflığı yoksa topuz gereksiz bir uygulama bence.
Günümüzde hidrolik direksiyon tüm araçlarda bulunmaktadır.Aksi durumda zaten o sert direksiyona topuz da fayda etmez.
Benim herhangi bir fiziksel engelim yoktur,hidrolik direksiyonlu aracımın direksiyonunu hiç bir zaman çift elle tuttuğumu hatırlamam.

İntimacy,bende tam tersi,hatta genelde öyle.Bak biraz dene direksiyonda sol elin daha pratik olduğunu göreceksin.Ben de solak değilim.
Direksiyonu tek el kullanırken zaten kullanılacak olan sol eldir,sağ el vites için kullanılır bu durumda.Ama otomatik vites kullanılıyorsa istenilen elle kullanılır.
Uzun yolda vites pek kullanılmaz,o zaman da sağ elle ya çay-kola içerim ya meyve yerim.:)

İntimacy,alışırsınız emin olun.
Sinyal vermek,direksiyonda olan sol eliniz için sadece bir parmak hareketi.Elinizi direksiyondan kaldırmadan serçe/yüzük parmağınızı aşağı uzatıp kolu itmekten ibaret.
Korna saniyelik bir hareket ister tertibattan kaldır elini ister direksiyondan ne olacak.Kornası direksiyonun ortasında olan araçlar için eli kaldırmak da gerekmez.
Çay meselesine gelirsek;araçta iki ön koltuk arasında bölmeli kolçak var,alt tarafını öne çekince de bardaklık.Uygun bir kupa ile oluyor.Ama acemilerin denemesini tavsiye etmem.
Çayı çok severim,sigara da kullandığımdan insan uzun yolda sigara altı olarak ağzını tatlandırmaya ihtiyaç duyuyor,yoksa sıkıcı olur uzun yol.Zırt pırt mola vermekle de yol bitmiyor ki de mi :)

Selda'cım topuza gerek yok , sanırım zamanla alışacaksın .
Çok tecrübeli değilim, senle aynı sıkıntıları yaşadım. Ben ayakla kullanmaya başladım bu sebepten, tertibatttan vazgeçtim . Sağ elim boşa çıktığı halde bir baktım ki direksiyonu tek elle kullanmaya başlamışım :) Dönüşlerde direksiyonu sol elinle saat 13.00 yönünde ve avuç içiyle toparlayarak çevirmeyi dene bir de.

Üst Alt