Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilir ifadesi ile araç kullanmak!?

ertürkhan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
19/04/2019 tarihli
B-OTOMO-KAMYONET(2016 Sonrası)

104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

şeklinde sürücü belgesi aldım bu sürücü belgesiyle her türlü otomatik vitesli otomobil ve kamyonet kullanabilir miyim.
aracın illa kendi üzerime olacak diye bir şey yoktur herhalde ikinci el otomatik vitesli araç alıp kullanabilir miyim.

selamlar arkadaşlar; 104 - 35.04 - 78 kodları bulunan b sınıfı engelli sürücü belgesiyle normal otomatik vitesli araç kullamamda bir sakınca varmı ? ruhsatı başkasının adına kayıtlı veye ikinci el normal otomatik vites araç alıp kullansam olurmu?

ertürkhan sol elinizden mi engeliniz yalnızca?

Sağ eli çekmeden kullanım dediği sinyal kolunun sağa alınması anlamına geliyor.

vergi indirimli araç alımı

selamlar iki ay önce engelli b sınıfı (otomatik vites araç kullanır) ehliyet raporu ile sürücü belgesi aldım.
raporda ötv indirimli araç alır diye bir ifade yok. ötv indirimli araç alabilmem için nereden ve nasıl bir rapor almam gerekiyor. teşekkürler.:confused:

ötv indirimi

Selamlar arkadaşlar 19.04.2019 tarihinde yeni düzenlenen b sınıfı engelli ehliyeti aldım üzerinde 104-35.04-78 kodları yazıyor bu kodlarla ötv indiriminden faydalanmak için yeni sağlık kurulu raporu almak istiyorum hastaneye başvurursam acaba bu kodlarla ötv indirimli araç almak için sağlık kurulu raporu alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.

ertürkhan

Araç sürüşüne etki eden kısıtlılığınız hangi uzvunuzda?
Bu size verilen 104 kodu işi berbat edebilir. Çünkü bu kod engelli olmayanların da otomatik vitesle sınırlandırıldığı bir koddur. Buna istinaden vergi dairesi ötv indirimini onaylamamazlık yapabilir.

Üst Alt