Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dirençli depresyonu olanlar deneyimlerinizi yazar mısınız?
Arkadaşlar sizde de mi böyle bilmiyorum ama antipiskotik ve antidepresan ilaçlar kullanıyorum ama antidepresanlar hiç bende işe yaramıyor çoğu antidepresanı kullandım ama hiç etkileri olmuyor
sizler ne kullanıyorsunuz aktif ilaçlarınız ve tedavi geçmişiniz ne
kaç denemeden sonra doğru antidepresanı buldunuz
Yapay zekaya ''dirençli Depresyona sahip bir insan için ne önerirsin?'' diye sordum; cevabını aşağıya yapıştırıyorum.
Belki işinize yarayacak bir önerisi çıkar.
Dirençli depresyon, geleneksel tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen veya tekrarlayan depresif epizodlar yaşayan kişiler için zorlu bir durum olabilir. Ancak bu durumda bile, farklı tedavi seçenekleri ve destekler mevcuttur. İşte dirençli depresyonla başa çıkmak için öneriler:
Profesyonel Yardım Alın: İlk adım, bir uzmana başvurmaktır. Psikiyatristler ve psikoterapistler, dirençli depresyonun nedenlerini ve uygun tedavi seçeneklerini değerlendirebilirler. İlaç tedavisi, psikoterapi veya bunların bir kombinasyonu gibi tedaviler önerilebilir.
İlaç Tedavisi: Psikiyatristler, dirençli depresyonu tedavi etmek için farklı antidepresan ilaçları önerebilirler. Bir ilacın işe yaraması için birkaç hafta veya daha uzun bir süre gerekebilir. İlaçların yan etkileri ve etkileri konusunda doktorunuzla düzenli olarak iletişimde olmalısınız.
Psikoterapi (Konuşma Terapisi): Psikoterapi, dirençli depresyonun tedavisinde önemli bir rol oynar. Bilişsel davranışçı terapi (BDT), dialektik davranış terapisi (DDT), psikanaliz gibi farklı terapi türleri kullanılabilir. Terapistiniz, düşünce ve davranışlarınızı anlamanıza ve değiştirmenize yardımcı olabilir.
ECT (Elektrokonvülsif Terapi): Bu tedavi yöntemi, özellikle diğer tedavilere yanıt vermeyen şiddetli depresyon durumlarında kullanılabilir. Beyin elektriksel uyarımı yoluyla nörolojik bir tepki oluşturur. Bu, bazı durumlarda hızlı bir iyileşme sağlayabilir.
Diyet ve Egzersiz: Sağlıklı bir diyet sürdürmek ve düzenli egzersiz yapmak, depresyon semptomlarını hafifletebilir. Fiziksel sağlığınıza dikkat etmek, zihinsel sağlığınıza olumlu katkılarda bulunabilir.
Sosyal Destek: Aile ve arkadaşlarınızla açık iletişim kurarak, sosyal destek almak önemlidir. Destek gruplarına katılmak da yardımcı olabilir, çünkü diğer insanlarla benzer deneyimleri paylaşabilirsiniz.
Stres Yönetimi: Stres, depresyon semptomlarını kötüleştirebilir. Stresle başa çıkmak için meditasyon, derin nefes alma egzersizleri ve yoga gibi rahatlama teknikleri öğrenmek yardımcı olabilir.
Alternatif Tedavi Yöntemleri: Bazı insanlar dirençli depresyonun tedavisinde akupunktur, meditasyon, sanat terapisi gibi alternatif tedavi yöntemlerini denemeyi tercih eder. Ancak bu tür yöntemler hakkında doktorunuzla konuşmalısınız.
Unutmayın ki her birey farklıdır ve dirençli depresyonun tedavisi kişiseldir. En etkili tedavi yöntemleri, bireyin özel durumuna bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle bir uzmanın rehberliği altında tedavi planınızı oluşturmak önemlidir. Ayrıca, tedavinin uzun vadeli ve sürekli bir süreç olduğunu unutmayın.
Kendimi bildim bileli depresyondayım, arada geçiyor sonra tekrar geliyor. Benim için hiçbir ilaç yok çünkü beynim farklı çalışıyor ve hayatım boyunca taşımam gereken bir yük bu. Artık bunu kabullendim.
Yıllarca depresyon geçirdim en sonunda mani atağı yaşadım meğerse bipolarmışım ya da yaşadığım uzun süreli depresyon sonunda bipolar olmama sebep oldu ikisinden biri hangisi bilemedim .
Arkadaşlakr ne yapacağım bilmiyorum psikiyatriye gidiyorum ayda bir pişman oluyorum doktor sürekli ilaç düzenlemesi yapıuyor ve yan etkileri de çok ağır doktor soruyor şikayetlerin ne duırumda diye diyorum biraz korkum anksiyetem devam ediyor hemen ialcın dozajını artıyoror analmadığım bu belirtiler zamanla geçiyor istersen ilacın max dozajını ver