Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dirseğimde hareket kısıtı mevcut. Askerlik durumum ne olur?

sniper845

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 13 yıl önce dirsek kırığı dolayısıyla ameliyat oldum. 8 kırık vardı dirseğimde. İyileşti Allah'a şükür. Yani askerlik gelene kadar ben öyle zannediyodum. Benim askerliğim 2018 marta kadar techilli. Ama şubede bi ara gel hastaneye sevk edelim. Durumun muamma dedi. Şimdi şöyle benim dirseğim tam açılmıyor. Düz bi şekilde tuttuğum zaman 30-40 derecelik bi açılmama durumu var. Ağırlık kaldıramıyorum. Aşağı eğimli uzun süre poşet bile taşıyamıyorum. Dirseğimi açmaya çalışıyor ağırlık aşağıya doğru çok ağrı oluyor. İki kolumu ileriye doğru uzatınca yaklaşık 10 santimlik bi kısalık var sağ kolumda. Ayrıca sağ kolum sık kullandığım kolum. Barfiks, şınav gibi aktiviteleri yapamıyorum. Denesem bile yamuk duruyorum. 13 yıldır günlük hayatta bi sıkıntı yaşamadım. Çünkü kolumu zorlamadım hiç ama askerlik farklı. Belli sorumlulukları var. Sizce muayenede ne gibi bir karar verilir techili bozdururken?

sniper845

Bence muaf olursun kardeşim:

B) 1. Üst tarafın büyük eklemlerinin (omuz, dirsek, ön kol ve el bileği) sık sık nükseden habitüel çıkığı, yarım yapışıklığı, normal hareket
açısının 1/4 (hariç) ile 1/2 (dahil)’sine kadar hareket noksanlığı ya da gevşekliği.
AÇIKLAMA : Omuz ekleminin çok yönlü gevşekliğinde çekilen ağırlıklı stres grafilerinde eklem bütünlüğünün bozulması (humerus
başının glenoid üzerinde 2 cm.’den fazla (2 cm. hariç) kayması).
2. Alt tarafın büyük eklemlerinin (kalça, diz ve ayak bileği) hareketlerinde 1⁄2 nispetinde noksanlık yapan eksi çıkıkları, yarım yapışıklıkları veya diğer hastalık sekelleri, ameliyatla düzelmesi olanaksız gevşek eklem, (instabiliteye neden olmuş çoklu bağ yaralanmaları) sık nükseden, ameliyatla tedavisi olanaksız tüberküloza bağlı olmayan hidropslar.
3. Ameliyatla çıkarılamayan (omuz, dirsek, el bileği, kalça, diz ve ayak bileğinde) ve eklem hareketlerini en az 1/2 oranında azaltan eklem faresi (korpora libera) yabancı cisimler.

Üst Alt