Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dış görünüşüme takıntım var!?

gökhan 563456

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar atipik psikoz hastasıyım. Dışarı çıkınca insanlar bana bakıp gülüyor hakkımda konuşuyor gibi rahatsızlıgım var. Allah rızası için benim tipimde öyle dalga geçilecek birşey varmı yoksa bu yaşadıgım doktorun da dediği gibi halisunasyon mu. Ölüm kalım meselesi arkadaş lar samimi cevap bekliyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Allah razı olsun kardeşim çevremde öyle diyor ama tanımadığım insanlar sanki dalga geçiyor .doktor halisünasyon gördügümü söylüyor

@gökhan 563456, aynı sorun bendede var.tabiki bu bir sorunsa kardeşim sende veya bende sorun yok insanlarda bir sorun var. Ben geçen seneye kadar Samsun'da yaşıyordum.giresuna taşınmam gerekti. İnanmazsın 1 sene zor dayanabildim.hani yabancı korku filmlerinde zombi filmlerinde olurya zombiler insanı görür ve tıp tıp bakıp saldırır.aynen o misal 😃 dışarı çıkıyorum iki adam bana bakıp kendi aralarında birşey konuşuyor sanki benim dedikodumu yapıyor ulan hadi 1 dersin tesadüf 2 şanş baktım 3/4 farklı kişilerde olunca acaba dedim bendemi sorun var. Sonra aynaya baktım ve bende bir sorun yok dedim buranın hakkında bir sıkıntı var.bu sene yine Samsun'a geri döndüm şimdi yine eskisi gibi huzurlu ve mutluyum kimsenin bana baktiği yok şortla terlikle dışarı çıkıyorum burası köy gibi olduğu için kimse bakmıyor kimsenin umrunda değil sana bir tavsiye ya olduğun yeri değiştir yada imkanı yoksa insanların yüzüne bakmamaya çalış kafanı hep çevir.

Doktor bunun halisünasyon olduğunu söyledi. Bende artık sanki tipimde sıkıntı var diye düşünmeye başladım ama doktor hayal görüyorsun diyor

• Beğen
@gökhan 563456, benim psikyatri sorunum yok bende mi hayal görüyorum. Hocam insanlarda sıkıntı var sende değil ben bir memleket değiştirdim millet öküz gibi bana bakiyordu taşındım şimdi rahatım

Çoğu insan benim yabancılara benzedigimi söylüyor acaba ondan mı bakıp gülüyorlar kafam acayip karışık kardeşim işe bile gidemiyorum

• Beğen
@gökhan 563456, kardeşim hiç kafana takma bak ben esmerim Afrikalılar gibi zenciyim millet öküz gibi bakardı.herzaman ulan keşke beyaz tenli olsaydım derdim üzülürdüm.sonra bir baktım millet zenci olmak için tatillere gidiyor güneş kremlerine soleryuma dünya paralar harcıyor. Bazen senin kendin için negatif gördüklerin başkaları için büyük bir nimet ve zenginliktir. Ondan kendini tanı kendine güven başkaları umrunda olmasın

@gökhan 563456, sendende bak mesela ben senin resmine baktım türkmenistanlı veya çeçenlere benziyorsun oda sakal tipinden dolayı sakalını komple kes veya saç sakal tipini değiştir sorun morun kalmaz allahın izniyle...

Evet kardeşim çoğu insan Türklere benzemiyor sun diyor Çeçen lere çok benziyor sun diyor. Bu kötü birşey değil deyilmi kardeşim.

• Beğen
Neye inanırsan senin için gerçek o olur. Eğer her gün ben başarısızım dersen zamanla başarısız olduğunu düşünürsün. Psikoz olsun ya da olmasın, insan zihni böyle çalışır. Bu yüzden dış görünüşünüzü kafaya takmamaya çalışın.

Gerçekten dış görünüşünüze laf atıyor da olabilirler. Bu da bizim milletin milli sporu maalesef. Kendisini ilgilendirmeyen konulara burnunu sokmak ve her şeyi eleştirip şikayet etmek... Kilo verdim, "Bir deri, bir kemiksin." diye laf attılar. Kilo aldım, "Hamile, öküz" diye laf attılar. Diksiyonum bozuktu, "Ne b*k dediğin anlaşılmıyor." dediler. Diksiyonu anlaşılacak şekilde düzelttim, bu sefer de "Top gibi, gay gibi konuşuyorsun." diye laf attılar. Yani kısacası; milletin ağzı torba değil ki dikesin. Dış görünüşünüz nasıl istiyorsanız öyle kalsın ve insanları fazla kafaya takmamaya çalışın.

Bazı bölgelerde sırf oranın kültürüne ters düştüğü için (Muhafazakar bir yerde kadınların şort giymesi gibi) de laf atabiliyorlar. Yani bu da sizinle alakalı bir durum değil. Bu yüzden bu yazdığımı da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Anladım kardeşim. O zaman ben 6 yıldır boşuna psikoz tedavisi görüyorum. Tek takıntım bu. Ama geçen sene ilaçları birden bıraktım ve kulagıma sesler gelmeye başladi. Aniden bıraktıgım için gerçek psikoza girdim. Ben ilaçları kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa bu takıntıyı kendim mi aşmalıyım

@gökhan 563456,

Bunu o manada söylemedim. Hastalığınızın detayını bilmiyorum. Belki de farkında olmasanız da başka rahatsızlıklarınız da olabilir. Bahsettiğim tek şey bu başkaları arkamdan konuşuyor takıntısının psikoz olmayan kişilerde de gerçekleşebilmesi (Özellikle de Türkiye'de). Bence doktorunuz söylemedikçe ilaçları kullanmayı bırakmayın ama bu takıntıyı da doğrudan psikoza bağlamayın, ilaçların desteğiyle kendiniz de yenmeye çalışın.

Eğer bunun takıntı olduğunun farkındaysanız bu takıntının gerçek olmadığının da farkına varabilirsiniz. Geçen dediğim gibi, her şeyin başı öngörü. Belki bu durum psikozdan kaynaklıdır ve ilaçsız asla geçmeyecek. Ama bu durumun farkında olduğunuz için duyduğunuz sesler sizi eskisi kadar rahatsız etmeyecek. Halisünasyon deyip yolunuza bakacaksınız.

Yukarıda yazdığım gibi; belki de gerçekten arkanızdan konuşuyorlardır. O zaman da aynı şekilde arkanızdan konuşanların davarlığına verip yolunuza bakacaksınız.

Son olarak dışarıdan bakan biri olarak söyleyeyim. Dış görünüşünüzde öyle kafaya takılacak bir şey yok.

@gökhan 563456, kötü birşey değil farklı olmak her zaman dikkat çeker. Eğer dikkat çekmek istemiyorsan kalabalıkta kaybolmak istiyorsan ona göre saç sakalını giyim tarzını değiştirirsin.veya dikkat çekmek ilgi odağı olmak istiyorsan ona göre şekil şemal yaparsın bu sana ve özgüvenine bağlı kendine güven Allah hepimizi aynı etten kemikten yarattı. Hiç kimsenin kimseden üstünlüğü yok.ama farklı olmak iyidir güzeldir. Bunun için kendine güven öz güvenin olsun.kimseyi kafaya takma bakarlarsa baksınlar gülüp geç. Dünya nın en etkili silahı gülmektir. Sana yapılan her ters harekete yanlışlığa haksızlığa gülüp geç. İnan kendini daha huzurlu ve mutlu edeceksin

Kardeş tipinde bişey yokta çok sert bakıyorsun =) Ben 1,64 boyunda 51 kg dum.Öyle sorunlarım vardı zayıftım spora başladım 1 sene oldu şuan 1,64 boy yine aynı tabiki =) kilom 66 saç ektirdim şuan bakanlar yakışıklıyım diye bakıyor.Hani demek istediğim sen kendini sev

@kanrevan41,

Elinize sağlık 👏. @gökhan 563456 Kendini sevmedikten sonra başkasının seni sevmesinin ne anlamı var.

Beden dismorfik bozukluğu diye bir rahatsız var. Bu rahatsızlığa sahip bir kadın görseniz dünya güzeli dersiniz. Ama rahatsızlığı sebebiyle kendi dış görünüşüne kafayı takıyor, dış görünüşünü çirkin bulduğu için 3 kere intihar girişiminde bulunuyor.
https://www.odatv.com/guncel/bu-kadin-cok-cirkin-oldugunu-dusunup-3-kez-intihara-kalkisti-104709

Yani demem o ki; herşey sende bitiyor abim. Eğer bu gerçekliğe inanırsan dünya güzeli olsan bile kendini beğenmezsin.

Dostum sana kendimden bahsedeyim ve bu düşündüğün şeyleri bende düşündüm. Ünv. zamanı 48kg idim senin gibi sürekli bana bakıldığını beni işaret edilerek gülündüğünü düşünüyordum. Atlatmamın tek yanı ayna karşısına geçip kendimce olan eksikleri tamamlamak oldu özgüvenim yerine geldi ve halbuki o düşüncelere kapıldığım zamanlar böyle birşey yokmuş sadece ben kafamda kuruyormuşum. Seni çok iyi anlıyorum eğer engel durumunda elverişli ise spor yapmanı tavsiye edebilirim. Kişiye inanılmaz bir özgüven veriyor

Bipolar bozukluk hastasıyım. Yaşadığın durumu bizzat bende yaşadım. İzleniyormuş, takip ediliyormuş, herkes bana bakıyormuş gibi hezeyanlarım vardı. Hepsi hastaligimizdan kaynaklanıyor. Bu duyguları yaşadığın yüzüne vurur ve sert bakış oluşur. Buda herkesin dikkatini çeker, neden sert bakışı var diye düşünerek bakarlar. Bu da seni daha kötü duruma sokar, daha alevlenirsin. Unutma hastalığından kaynaklanıyor, kimse sana bakmıyor. Tedavini eksiksiz şekilde devam ettir. Şikayetin devam ediyorsa da doktoruna söyle ki daha etkili tedavin olsun.

Benimde saçlarıma takıntım var. Rüyamda çoğunlukla saçlarımı seyrelmiş görüyorum bununla ilgili rüyalar görüyorum.

Psikoz ve benzeri hastalıklarda görülen bi durum bu halisunasyon ya da tipine gulduklerini sanma hezeyanlar falan
Bence dr dan fikir alın bu konu da önemli bise çünkü bu
Psikoz ilaclarinizin etkisi de olabilir tam bilemiyorum
Psikoz ve benzeri hastalığım olmadığı için ancak bu kadar bilgilendirebildim
Mantık olarak yorum yaptim sadede .

bana bakıp gülenler var haklılar gülmekte ben güldüyorum onları egoda gelirken birini yanlış yerde indirdim birini uyuttum uyandırdım tekrar uyuttum ego dan indim kadına ne oldu bilmiyorum

ben küçükken bir darbe aldım kafama kafam şişti bana bazı insanlar yumurta kafalı diyorlar

Üst Alt