Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dışarda birinin şizofren olduğu nasıl anlaşılır?

garip tip

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Çok merak ediyorum hayatımda hiç böyle birisi görmedim ablamın özel eğitim okulu var orada hiç şizofren yok nasıl olur davranışları konuşmaları

Bunu kelimelerle ifade etmek oldukça zordur.

Şizofreni karmaşık bir hastalık, anlatmaya kalkarsak sayfa yetmez.

Dışarıdan veya konuşurken nasıl anlarım sorusuna gelirsek..Hepsi değil,çoğunluğu sizin yanınızda duramaz,oturup şöyle 1 saat sohbet edelim şansınız olmaz.

Konuşma içeri referans hezeyanlıdır,bunu saklamaya çalışırlar fakat bariz belli olur, psikoloji eğitimi veya tecrübeniz yoksa bunu anlayamazsınız.

Yürürken donuk veya sallanarak yürür,devamlı sağa sola bakar..bunlar sadece çok küçük bir bölümü.

@garip tip,

@Ahmet T,
Genelde soluk bir yüz vardır..pek dışarı çıkmadıkkarı için beyaz bir yüz görülebilir.

@Kirlielmasim,

Bende katatonike rastladım.kendisiyle konuşuyordu.sosyal izolasyon desen yerlerde idi Bazen bunları görürken benim psikoz çerez kalır yaninda.

Beterin beteri var...

@Psikoterapi paronoid şizofrenlerin çoğu öyle manipülatif ki olmayanda vardır muhakkak ! Tiplerinde çok hasta gibi Deil diğer şizofren gruplarına göre! Çok zekiler !!!! Bipolarım benimde kocamı aldatma ihtimalim yüksek sayılabilir kocam bile yok ! Cinselikte gelişi güzelde değilim çok ama diğer bütün semptomlar sivri nerdeyse!ona göre bunu neden dedim her hastalığın sivrilmiş yönü var kişiden kişiye değişiyo ! Benim tanıdığım bütün paranoid şizofrenler çok zekiydi ! Bazı şizofrenlerde çok masum mesala vur kafasına al ekmeği ! Hem teşhis içindeki çeşitler hem çeşitler içindeki sivrilikler farklılık gösteriyor bence

Bazı arkadaşlar organik olmayan psikozu ve atipik psikozu şizofreni ile bagdastiriyor.Bence hiç alakası yok çünkü neden bu hastaligi yaşayan kisiler düzgün bir tedavi ile gerçeklik algısına kavusabilirken sizofrenlerde remisyon çok nadir bir kesimde sağlanır.Sizofreni farklı bir yelpazedir.atipik psikoz ve organik olmayan psikozu olanlar ilaçlariniza sıkı tutunun uzun bir remisyon dönemi sizi bekleyecektir....

Son düzenleme:
Benim karşılaştığım çoğu kişi öyle ! Sen öyle olacaksın diye demediğini belirtim !! Çok çok zeki yada manipukatifler ! Benim beynimi yakıyorlar ! Kafam karışıyo yetişemiyorum zekalarına yada oyun oynuyorsa oyunlarına ( sana demiyorum )

@Kirlielmasim,

Paranoid sizofrenler aşırı şüphe yaşarlar ve aşırı kaygılı olurlar.O yüzden hem antipsikotik ve hemde antidepresan kullanilar.

@Kirlielmasim,
İlaç kullanıyorum ama düşündürmüyor ilaçlar remisyondayim ilaçli halimi zeki ilaçsizmi hali

@(Gölge),
Ya bence ilaçlıda zeki işte ! Hastalık olunca yada olmayınca zeka azalır mı? Ben hatırlıyorsam senin düzgün bi işin hatta evliliğin vardı! Kaç kişi bunu yapabiliyor! Sağlıklısı bile yapamıyorken

genelde çok zeki oluyorlar ama hastalığın zor yanı ani duygu değişimi halüsinasyonlar ve şiddet olayları.....haberlerde izleyince üzülüyorum ...

@garip tip, saçma şeyleri inanarak ve gayet normalmiş gibi anlatırlar. Dini bir hezeyan yaşıyorsa dine çekmeye çalışır insanları, peygamber gibidir kendi çapında.

@gannicus, şizofreni demek gerizekalı yani zihinsel engelli demek değildir, John Nash araştırın, adam şizofreni ama bilime çok katkıları olmuş. Yani o iş öyle hiç değil. Bu hastalık beyin biyokimyası ile alakalı.

@gannicus, şizofreniyi yenmenin zekayla alakası yok. Şizofrenide içgörü eksikliği var. Psikotik bir durum yaşamadıysanız empati kurması oldukça zor. Şöyle anlatabilirim insanlar nasıl rüyaları gerçek algılıyorsa şizofrenide de aynı durum geçerli. Rüyanın rüya olduğunu anlamamak gerizekalılık mı sizce?

Okuduğum bu yazılardan sonra şizofren olmadığımı anladım , benim tek sorunum ses duymam negatif belirtiler hiç yok pozitif belirtilerden sadece işitsel halüsinasyon var. Sanrıda yok.

Şizofreni için yorum yapamam yanlış olur ama psikozu anlatırım ben psikozum yan etki yaşamasam beni anlamazsın hasta olduğumu gerçeklikle bağım bozulmamış haldeyim

Yazdığım cevap başka yere gitmiş. Bu benim aslında hiç girmek istemediğim bir konu. Yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor burada olduğu gibi. Sadece Ben akıl hastalarının zeka konusunda abartılmalarina karşıyım. Çünkü öyle bir genelleme yaparsanız akıl hastası olan bir kişiyi o durumda kalmaya özendirirsiniz. Bu bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gerçekleşebilir. Farkına bile varamayabilirsiniz. Mesela bende uykusuzluk var. Bir ara Zeki insanlar uykusuzluk yaşar diye bir laf duymuştum. Bu beni muhtemelen etkilemiştir. Uyuyamamama katkısı olduğunu düşünüyorum. Herkes zeki olmak ister...

Psikotik gurpta olan psikiyatrik hastalıkların bazı semptomları bir birine benzer.

Şizofreni de negatif belirtiler,mesela örnekleyin?
Ona göre yorumlayalım.

@-ARAGORN-,

teşhısım bipolar duydudurum bozukluğu ! Cünkü hakkımda psikotik şizofrenik dedikodu olduğunu öğrendim ve içinde adresimin de doğum tarihimin ilaç bankolarının verildiği tarihin olduğu bir belge bazında durumu buranın yetkilisine gönderdim! Cünkü çok fazla dürüstüm oyun oynayamam ve bu suçlamalara çok fazla karşı karşıya geliyorum ! Zaten ufak depresyon yaşayan biride böyle itham ediliyor ! Ben bu sitede 10 yıldan beri burdayım çok fazla paronid şizofren tanıdım bence şüphe duymadan tüm oyunlarına inaniyorsunuzda bilmem anlatabildim mi ? Cok doyurucu olmuştur cevabım

Üst Alt