Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dişlerimi sıkmasam da sıkılıymış gibi hissediyorum!?

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Aylardır diş kasılması sorunu yaşıyorum. Yaklaşık bir yıldır xeplion iğne vurunuyorum, psikoz hastasıyım. Son bir saattir tahammülüm azaldı bu diş kasılmasına. İlaçları karıştırdım. Doktorun xeplion'un yan etkisi için yazdığı ve hiç kullanmadığım bir kutu sormodren var. Bir de biraz kullandığım tranko-buskas var. Aceba bunlardan birini alsam faydası olur mu? Ya da önerebileceğiniz bir şey var mı? Dişlerimi sıkmasam da sıkılıymış gibi hissediyorum.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 gündür tranko-buskas atıyorum akşamları. Bir tane. Farkedilir şekilde yumuşadı çenem. İyi ki yazmış hoca. Tekrar yazdıracağım.

Dün doktora diş kasılmasından bahsettiğimde aynı sorun bende de var dedi. 6 ayda bir diş etlerine botoks yaptırıyormuş. Çok faydasını görüyormuş. Eğer baş edemezsem ben de bu yola başvurabilirim.

Diş eti çekilmeniz vardır. Diş Dr. görünün öncelikle.

Doktora bunu soracağım. Bana daha çok suçluluk dalgası ile geliyormuş gibi geliyor.

Evet psikolojik olarak diş sorunları da ortaya çıkabilir. fakat suçluluk duyumu farklı bişeydir.

Peki suçluluk neden olur? Suçlulukla nasıl mücadele edilir?

Çene sıkmak aslında kötü birşey değildir. Benimde bir ara çenem ağrırdı bunu yaparken daha sonra alıştım ve rahatsız etmiyo. Seni rahatsız mı ediyo ki yoksa aşırı sıkılma mı var eğer aşırı derecede sıkıpta rahatsız oluyosan sinirsel birşeydir. Dişlerinde veya çenende ağrı hissediyo musun ?

Ağrıdan çok o kasılma. 3 gün yumuşuyor sonra sinirlerimi bozarcasına azı dişler sonra ön dişler kasılıyor. Şimdi 20'lik dişimi çektirmeyi bekliyorum. Sınavdan sonra hemen çekilecek. Sonra duruma bakacağım. Yine başlarsa hocanın yaptırdığı gibi diş etine botoksu araştıracağım.

Botoksun etkisi 6 ay maliyetide var yaptırabiliyosan yaptır tabi. Ama çenenin kendisi ve dişler ayrı yerler. Dişlere yaptırırsan kasılma geçmez ve anlamadan daha çok sıkabilirsin. Sadece hissetmezsin. İyice araştırmanı öneririm.

Bendede el terlemesi var araştırdım biliyorum nasıl bişey olduğunu.

El terlemesi de kötü. 20'lik dişimi çektirdim 10 gün olacak. Ne kasılma ne bişey. Ağzımın içi çok rahatladı. Bir süre sonra diğer 20'lik dişimi de çektireceğim. Bu arada benim ağzımda 4 tane 20'lik diş yok. Sadece 2 tane var gördüğüm. Birini de çektirdim.

Bu kadar basitmiydi yani :) :) geçmiş olsun ne diyim...
Ben çalışmaya başlarsam klipsli ets olcam el terlemesi için. Bel falan terliyomuş ama olsun ömürlük elden iyidir. Zaten evlilik yok çöp torbası gibi yaşıyoruz :)
Hey gidi hey çocukluğumda böylemiydim ben... nerden nereye...

Üst Alt