Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dismorfofobi ve Sanrısal Dismorfofobi tanı kodları nelerdir?

Aslann89

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba dismorfofobinin icd 10 tanı kodu f45.2 miş. Sanrısal dismorfofobinin ıcd 10 tanı kodu nedir bilen biri varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum ?
Bu arada ben biraz baktım F22.8 olabileceğini düşünüyorum yinede tam emin değilim?

F22.8 diğer kalıcı sanrısal bozukluklar...F22 kalıcı sanrısal bozukluk.
Dismorfik bozukluk f45.22

F45,2 Hipokondriyak bozukluk oluyor.

@Aslann89,

@OğuzHan112,

Peki sanrısal dismorfofobi F22. 8 içinde değilmi ben baktım araştırdım biraz F22. 8 için uygulanabilir yazıyor bende doktoruma sormadan açıkçası çekiniyorum onun için burada belki bilen vardır diye sordum

@OğuzHan112,
Engelli raporunda f45.22 ile f22.8 in oranları farklı f22.8 tedavi ile kısmen düzelen %40 olduğu için ekpss için yetiyor.Doktorum bana dismorfofobi demişti ama ben çok araştırdım kendimdeki belirtilerin sanrısal dismorfofobi olduğunu düşünüyorum doktoruma söyleyeceğim ama dismorfofobi ve sanrısal dismorfofobi aynı kodmu yoksa farklı kodmu onu bilmek öğrenmek istiyorum ona göre söyleyeceğim ?

Üst Alt