Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Distal miyopati teşhisim var, il sağlık kurulu sürücü olamaz raporu verdi!?

Tayron

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Distal miyopati hastasıyım. Tanımın konduğu 10 yıl oldu.2019 mayıs ayında engelli kimlik kartı ve ötv den yararlanmak için engelli raporunu aldım. Ehliyet değişimi için il sağlık kurulunda sürücü olamaz raporu verdiler. Ama ben manuel vitesli araç kullanıyorum zaten. Ehliyet almak için nöroloji doktoru yılda 1 defa kontrollü uygundur diyerek imzaladı. Sağlık kuruluna itiraz edip ehliyetimi geri almak istiyorum.

Ben şunu anlamıyorum:
Siz engelinizle ilgili uzman hekime sevk edilip uzman hekim tarafından muayene ediliyorsunuz.
Benim mantığımla sizin sürücü olup olamayacağınıza uzman hekim karar verir. Sürücü olamayacağınıza kanaat getirirse raporda zaten "sürücü olamaz" seçeneği mevcut, orayı işaretler gönderir.
İl sağlık kurulu komisyonuna sevk ediyorsa "bu kişi ek tertibat şartıyla sürücü olur, buyurun tertibatını ve sınıfını da siz belirleyin" demektir.
Komisyon, gelen adayın sürücü olup olamayacağına değil, nasıl bir ek tertibata ihtiyacı olduğuna odaklanmalıdır.
Uygulama 4 yıla yaklaştı ama hâlâ bir standarda oturtulamadı.
Örneğini yukarıda verdiğim gibi yetki verilmiş doktorlar sürücü sağlık şartları yönetmeliğine bile hakim değiller.

@OturanBoğa , @hozgul komisyonun yetkileri konusunda sizin düşünceleriniz nedir ?
Görmezden gelinemeyecek bir çalışma ile yetkililerden kesin bir hüküm talep edebilir miyiz ?
Yoksa bu şekilde çok arkadaşımız mağdur olacak.

Ufukalp

Bir idari başvuru ile sorunlar anlatılmalı. Mutlaka eğitim almaları sağlanmalı

Üst Alt