Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet, fıtık ve diğer hastalıklarla hangi oranda rapor alabilirim?

Mustafa1493

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
...
Arkadaşlar
Tıp 2 şeker hastasiyim 3 aylık şeker 15
Boyun fitigi teshisim var 5 ke muayene oldum MR 2008 de olduğu için sistemde çıkmadı
Anksiyete bozukligum var , bu nedenle psikolojik nedeni ile hipertansiyon tedavim var
Bunlardan heyete girdim ,
Sadece taşikardi için pazartesi doktora girip raporu heyete sunacağım.

Sizce yüzde 40 ve üzeri bir rapor alabilirmiyim

Sanırım tip 2 diyabet için %20 oran veriliyor. İnternette tabloları mevcut. Boyun fıtığı bendede var bundan bir oran alabileceğinizi sanmıyorum. En azından beni muayene eden doktor boyun fıtığından oran vermedi. Kifoz ve skolyozdan oran aldım. Anksiyete bozukluğu tedavi altına alınabiliyorsa ve kısmen düzeldiyse tabloya göre %25 gözüküyor. Baltazar programına göre engel oranınız %40 gözüküyor tam sınırda. Bendede atipik psikoz en son konulan tanı ama bir çok tanı konulduğu için hangisinden oran alabileceğimi bilmiyorum. Umarım alabilirsiniz

Tip 1 diyabet komlike yapmış %40.
Tek göz görmüyor %30 diğeri %20.
Kulak %20

40+30+20+20=%73 eder.

Bizler sadece anlattıklarınız kadar biliyoruz yanılabiliriz.
En doğru kararı ve puanı takip eden hekimler verecektir..
benana

Uyku apnesi AHi:54 ile 35

Kardiyoloji mitral yetersizlik 1. Evre 10

Kardiyoloji sol ventrikül hipertrofisi klas 2 20

İç hastalıkları hipertansiyon 10

Totalde yüzde 58 oranla süresiz raporumu Sultan 2.ci Abdülhamid han hastanesinden aldım. Doktorların hepsi çok iyiydi.

Boyun fıtığım var, fizik tedavi rehabilitasyon doktoru doçent hanımefendi %7 oran verebilirim, ama gördüğüm kadarıyla mevcut hastalıkların süreğen ve oranları sana yetiyor, fıtık olunca rapor süreli çıkabiliyor dedi, onu dinledim yazdırmadım sonuç süresiz.

Raporumu Ankara'ya internet vergi dairesi yoluyla gönderdim, 9 günde aynı 58 oranla onaylanıp işyerime e-tebligat, banada mail ortamında geldi. Sgkdan vergi indirim yazımla emekli olur belgesi alıp işverene verdim, çıkışımı yaptı emekliliğe başvurdum, sisteme başvurum 2 saat içinde yansıdı, vir sonraki gün işverenim sgdp koduyla işe girişimi yaptı.

Bu zorlu yolda tüm hastalara ve ihtiyaç sahiplerine Allah'ım önce güç kuvvet sonra da kolaylık versin.

Üst Alt