Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet, göz ve ortopedik rahatsızlıklarla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Meridyen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Açıklama
ötv mtv vergi indirimi engelli kimlik kartı bakım parası
sosyal yardım emeklilik 2022 yasası refakatçı ile dolaşabilir
sadece hareket ettirici aksanda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir
ve tüm engelli hakları için

raporumda böyle yazıyor benim oranım % 73 ama hastalıklar kalp (kronik ) - diabet - göz - ve ortopepi

vergi dairesi oranlara tek tek mi bakıyor yoksa açıklmadadki ibaremi geçerli ötv i.in

@OturanBoğa

Araç kullanmaya fiziksel bir etkisi olan kısıtlılıklar hakkında detaylı bir bilginiz varmı gözle görülmeyip emg testi ile ortaya çıkan fiziksel etkisi olan rahatsızlıklardan dolayı 78 kodlu ehliyet alınabiliyormu bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyor.

OturanBoğa

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi ve ehliyette gerekli kısıtlama kodları olmadan araç alımı mümkün olamaz.

Benim erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporum var rapor oranım sürekli % 73 tür.

Hipertrofik kardiyomiyopati : 50
Kalp kapak hastalığı : 10
Hipertansiyon : 10
tip 2 diyabet : 20
Uyku Apnesi (şiddetli) : 5 ( özel hastane den rapor olduğu için )
Göz tembelliği (doğuştan) : 5 ( Makinade baktı Duvarda 2 Tane Yazı okuttu )
Ortapedi : 7 ( lumbar ve diğer invertertebral disk bozuklukları , radikülopati ile yazıyor )
( Bütün şikayetlerimi söyledim sadece dışarda çekilmiş Mr sonucuda göre verdi ) Kollarımda ve özellikle sağ bacağımda uyuşma ve ağrı ve kasılmalar var sağ ayak bileğim kasıldığında kıtlama sesi geliyor buna ilaveten ayaklarımda yanma ve karıncalanma oluyor. 20 dakikadan fazla ayakta kaldığım zaman belimde bıçak saplanır gibi ağrılar başlıyor.
Ben rapora engellik indirimi için müracaat etmiştim. Raporun açıklamasında ÖTV MTV ve Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyor.
Ben bu şekilde engelli ehliyetine müracaat etsem sıkıntı yaşarmıyım yoksa emg veya farklı bir Mr çektirerek mi müracaat etmem gerekir ? 10 Yıldır rahatsızlıpımdan sebeb otomatik vitesli araç kullanıyorum .

Üst Alt