Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastası olup %40 ve üzeri rapor alınabiliyor mu?

ertugrul01

Aktif Üye
Konular
387
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar diyabet hastası olup %40 ve üzeri rapor nasıl ve ne şekilde alınabilinecegini ögrenmek istiyorum.tek bir şeker hastalıgından dolayı %40 rapor alabiliyormuyuz.

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: % 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: % 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: % 40

NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir.

benim ögrenmek istedigim vücuttaki komplikasyon dedikleri hangi organları kapsıyor % 40 rapor a diyabetik nöropati demi kapsıyor yoksa ayrımı hesaplanıyor.

lütfen bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşların yorumlarını almak istiyorum. hastane doktor heyeti raporlarımızı istiyorlar mı yoksa rapora gerek yokmu

bence tek şekerden 40 alman zor bende % 30 verdi hastane aç karna kantahlili istediler tek

Bence o komplikasyon ayrıca hesaplanır ve eklenir...

verilen saglık raporlarında tekrardan kontrol için verilen süre 1 yıllık mı yoksa 2 yıllıkmı diyabet için

bn tek sekerden 100 de 40 aldım mesala kan sekerin aclik 200 mg üstündeyse weriorlaar

heyettekiler diyabet raporlarını istemiyorlarmı benim açlık şekerim 300-350 geliyor insilün kullanılıp kullanmadıgına bakmıyorlarmı peki % 40 oranının aynen ankaradan onaylandımı ve %40 raporu hangi hastaneden aldın.

Aynen onaylandı arkadsim ilac raporuma baktılar sadece tahlıl yaptılar bide adana dewlet hastanesi werdi raporu..aynı raporla wergi indirimide aldım bide

taxin01 raporun daki tanı nedir tip 1 diyabetmi insilünmü yoksa hapmı kullanıyorsun genel bir açıklama yaparmısın vücudunda şekere baglı komplikasyonlar varmı

tip bir tiyabet raporda yazıyor arkadsim ..şekere baglı komplikasyonlar yok sadece seker war hap kullanmıyorum bnce seyhan sende baswur alırsın rapor bol sanslarr

devlet hastanesinin verdigi rapor süresi ne kadar 1 mi 2 yılmı verdiler ayrıca maliye kontrol süresi koydumu.

benm raporum süresiz erturul sürekli yani kontrol yok yani

maliye ( defterdarlık) diyabet gibi rahatsızlıklarda kontrol muayene tarihi koydugunu duymuştum.
ama sendeki uygulama farklı olmuş

saglık raporu için ücret talep ettilermi ayrıca sen raporu emeklilik içinmi kullanacaksın yoksa çalışırkenmi vergi indirimini kullanacaksın. ben emeklilik için kullanacagım.

arkadaşlar saglık raporu alırken hangi bölümler bulunmaktadır.

diyabete baglı polinöropati için iki doktorla görüştüm %5 verdiklerini söylediler bana göre daha fazla vermeleri gerekir çünkü bu rahatsızlıkta en önemlisi yürüme zorlugu çekilmesi sizcede %5 den daha fazla verilmesigerekmiyormu.

Bu konuda bir fikrim yok. Ama iki doktor da aynı şeyi söylemişse, doğrudur.

arkadaşlar psikolog doktorlar da hastane rapor oranlarında belirliyiciyse hangi rahatsızlıklar için ne kadar % oran belirliyorlar yani kriterler nelerdir.

Evet, belirleyicidir tabii. Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm: ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR
(Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.)

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_1.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_2.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_3.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_4.png

açıklamalar için teşekkürler ..... ayrıca bir sorum olacak psikiyatri den alınacak raporlardan dolayı engelli olarak çalışmaya veya emeklilige engel bir durum teşkil eden bir şey oluşurmu.

Psikolojik rahatsızlık

arkadaşım psikolog doktora rahatsızlıgını anlatmış ve ilaç yazdırmış tanı olarakta anksiyete (F41.2) depresyon (F32.1) diye not düşülmüş bu arkadaş saglık raporu için başvurursa özür oranı olarak % kaç alabilir bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını almak istiyorum..veya tanı dan sonraki süreç nasıl gelişiyor

vergi indirimi için defterdarlık a kişisel başvuru yapacagımız %40 ve üzeri saglık raporunu verebiliyormuyuz. sorun olurmu.

merhaba arkadaşım
çok uzun yıllar önce diyabet teşhisi konmuş ve hap ile tedaviye başlamış,son 8 yıldır da insülün ve hap ile devam eden tip II diyabet hastasıyım.
Baba tarafımın tamamı diyabet ve buna bağlı hastalıklardan dolayı vefat etti.
Vergi indirim olayını ben de geçen yıl duydum ve hemen araştırmaya başladım.Doktorumla ve vergi dairesi ile görüştüm.Gerekli evrakları tamamlayıp hastanede gerekli tahlilleri yaptırdım. şekerim 200 ün altına düşmüyor.Düşmesi için o gün hiçbir yiyecek yememem ve sürekli ilaç almam gerekiyor.Diyabet'in komplikasyonlarına gelince ilk sırada böbrekler,ardından gözler geliyor.Benim doktorum %30 diyabetten , % 10 hipertansiyondan verdi. Psikiyatri doktorum % 27 verdi. Heyete girdim. Heyet % 53 SÜREKLİ olarak (Yani kontrol vs yok) olarak onayladı ve Vergi dairesine bağlı sağlık kuruluna gitti. Oradaki işgüzar elemanlar % 46 ve 1 yıl sonra kontrol olarak onayladı. Vergi indirimi alıp 2 ay önce emekli oldum. 1 yıl sonra kontrol muayenem var. Ancak geçtiğimiz ay içinde şunu da öğrendim ki Anlara'daki beyefedilerin aldığımız rapor üzerinde hiçbir şekilde oynama yapması mümkün değilmiş.DANIŞTAY bu konuda karar verdi ve Ankara merkez sağlık kurulunun hiçbir yetkisi olmadığını bildirdi. Diyabetin yanında başka da bir hastalığın varsa onları da belirtirsen iyi olur.Geçmiş olsun.

devlet hastanelerinde saglık raporu için başvuruda prosedür nasıl işliyor

diyabet hastaları nefroloji ye gittiginde acaba ne gibi tetkik tahlil yapılmaktadır.

Onu bilmiyorum ama, durumu gösteren yakın zamanda yapılmış ne kadar tetkik ve rapor varsa, yanında olsun. Mutlaka faydası dokunur...

nefroloji olmayan hastanelerde bu branşa hangi bölüm bakmaktadır.

Üst Alt