merhaba arkadaşım
çok uzun yıllar önce diyabet teşhisi konmuş ve hap ile tedaviye başlamış,son 8 yıldır da insülün ve hap ile devam eden tip II diyabet hastasıyım.
Baba tarafımın tamamı diyabet ve buna bağlı hastalıklardan dolayı vefat etti.
Vergi indirim olayını ben de geçen yıl duydum ve hemen araştırmaya başladım.Doktorumla ve vergi dairesi ile görüştüm.Gerekli evrakları tamamlayıp hastanede gerekli tahlilleri yaptırdım. şekerim 200 ün altına düşmüyor.Düşmesi için o gün hiçbir yiyecek yememem ve sürekli ilaç almam gerekiyor.Diyabet'in komplikasyonlarına gelince ilk sırada böbrekler,ardından gözler geliyor.Benim doktorum %30 diyabetten , % 10 hipertansiyondan verdi. Psikiyatri doktorum % 27 verdi. Heyete girdim. Heyet % 53 SÜREKLİ olarak (Yani kontrol vs yok) olarak onayladı ve Vergi dairesine bağlı sağlık kuruluna gitti. Oradaki işgüzar elemanlar % 46 ve 1 yıl sonra kontrol olarak onayladı. Vergi indirimi alıp 2 ay önce emekli oldum. 1 yıl sonra kontrol muayenem var. Ancak geçtiğimiz ay içinde şunu da öğrendim ki Anlara'daki beyefedilerin aldığımız rapor üzerinde hiçbir şekilde oynama yapması mümkün değilmiş.DANIŞTAY bu konuda karar verdi ve Ankara merkez sağlık kurulunun hiçbir yetkisi olmadığını bildirdi. Diyabetin yanında başka da bir hastalığın varsa onları da belirtirsen iyi olur.Geçmiş olsun.