Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastasıyım. 1996 SGK girişim ve 4460 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

mstfdincer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1996 siğorta girişim ve 4460 günüm var.

Endokrin......:
1- Tip 1 diabet ketoz yok ,hipoglisemi yok;
2- Hipertansiyon
3- Hipelipidermi

Göz............:
Gözlükle tam, sol:0,75 sag:1,00 sol gözde diabetik retinopati fokal lazer;

Kardioloji.....: Kariolojik patoloji rastlanmadı.
Nöroloji.......: EMG uyumlu uygun

Psikiyatri.....: Anksiyete bozukluğu kısmen düzelmiş.

Bu muayenelere göre yüzde kaç alırım ?
Aldığım rapor ile erken emeklilik hakkım oluşurmu ?
Daha başka nerelere başvurabilirim?

Bu konularda görüş öneri ve yönlendirmelerinizi beklemekteyim şimdiden teşekkürler.

Raporu şahsi başvurunuzlamı alıyorsunuz? Yani doğrudan Ankara'ya gönderildi mi? Gönderilmemişse ve heyete girecekseniz psikiyatriyi çıkarınca vergi indirim derecenizi etkilemeyecek bir oran alıyorsanız bence çıkarttırın psikolojik rahatsızlığı. Çünkü psikolojik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda genellikle 1-2 yıllık süreli raporlar veriliyor.
Doğrudan Ankara'ya gönderilmemişse raporu aldıktan sonra vergi indirimi için defterdarlığa bu raporu göstererek başvuru yapmanız gerekiyor. Ayrıca vergi indirim başvuru yapmanız içinde çalışıyor olmanız gerekir.
Vergi İndirim belgesi almak için dilekçe örneği ve evraklar

Raporunuz süreli olursa, vergi indirim başvurusunu bu raporla yaparsanız çok düşük bir ihtimalle vergi indiriminiz süreli olmayabilir. Rapor süreli diye illaki vergi indirimi süreli olur diye birşey söz konusu değil ancak vergi indiriminiz süreli olursa, sürenin bitimine 1-2 ay kala tekrar sevk isteyip alacağınız yeni oran % 40'ın altında olursa vergi indiriminiz iptal edilir. Dediğim gibi psikolojik rahatsızlığınız çıkarılınca düşmeyecekse oran hiç bu riske girmeyin.

Bu rahatsızlıklardan vergi indirim derecesini hakedecek bir oran alırsınız, 01.10.2008 gününden önce işe girmişseniz ve ssk (4a) statüsünde emeklilik gerçekleşecekse, erken emeklilik hakkınız oluşmuş olur. Vergi indiriminizde sürekli onaylanırsa ne raporla ne vergi indirimiyle işiniz olmaz bir daha.. Bu tarihten sonra işe girmişseniz yada diğer statülerde emeklilik için vergi indirimi şart değildir, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk en az % 40 almanız şartıyla uyduğunuz şartlara göre emekli edilirsiniz..

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Aydınlatıcı bilgilerinizden olayı çok teşekkürler,

.

tip 1 diyabet için muhtemel % 30 ve hiper tansiyon içinse %10 verirler kolestrol için % oran vermezler. Anksiyete içinde % 25 alırsınız.

ertugrul01;

İlginçtir raporu yeni aldım ???
Tip 1 Diabetden + Kolestrol....: 30 + 10
Hipertansiyon......................: 10
Sinir sitemi..........................: 5 (günlük aktiviteyi kısmen engelleyen ağrı )

Sürekli % 46 verilmiş ???

Doğrumu bu ?

doğrudur niye olmasın:confused: tip 1 sürekli bir hastalık devamlı kontrol altında olmalı..

kollestrol oranın kaç? trigiselit?

Evet % 46 yapıyor yanlız şunu unutmayın özürlülük oranlarının içinde kolestrole % oran vermezler

kolestrol oranı 10 değilmi?

yanlışmı gördüm

doktor verse dahi hastane heyeti bu oranı hesaba katmazlar...

bu şekilde hastane heyeti saglık raporu düzenlenmiş olsa dahi Ankara Maliye Saglık kurulunda hesaba katılmaz ve % oran düşer.

%46 rapor ve 1997 sigorta girişi ile ne zaman emekli olunur?

03.11.1997 sigorta giriş
4 550 gün
% 46 özürlü ( defterdarlık vergi indirimi onaylı)

biri der 15 yıla tabisin emeklisin
biri der 18 yıla tabisin 2015

şaşurttum bilgi paylaşımı için şimdiden teşekkürler

(03.11.1997 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa;
Sayın yayın yönetmenim gün fazlası bana ekstra bir artı oluştururmu?

03.11.1997 giriş ;
Bazıları derki maaşı etkiler

1997 + 18 hesabına göre= 03.11.2015 emekli maaşı etkilermi?

şimdiden teşekkürler

Zorlu ve uzun maraton sonlandı....:

.% 46 rapor,
15.10.1996 girişe göre
15.10.2013 emeklilik

SGK Ankara İl müdürlüğüne emeklilik için matbu formu verdim.Sonucu 1 ayda geldi eksik olan günlerim eklenip çıkarılmış ve bana 15.10.2013 tarihine kadar EMEKLİ OLAMAZ ibareli yazı gönderilmiş.

Yani 15.10.1996 giriş + 17 yıl = 15.10.2013 dediler.

Bilgi amaçlı :)

96 giriş nasıl oluyor? Siz 03.11.1997 demiştiniz ve ona istinaden 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prime tabisiniz demiştik...

Evet doğru bende öyle biliyodum yani e-devletde öyle çıkıyodu.Dilekçe verdim SGK İhtiyarlığa 1 ay sonra sistem değişti sanırım eskiye dönük tarama yapıp kayıda olmayanları eklemişler :)

Sizin bilgi verdiğiniz konu doğru sonsuz teşekkürler :)

Tekrar muayene için çağırırlar mı??

10.12.2012 Yılında devlet hastanesinden kronik %46 sürekli ibareli rapor aldım 04.01.2013 Tarihinde gelirler idaresi ankara vergi dairesi onayladı ve 3.dereceden vergi indirimi almaktayım.
SGK başvurdum bana 15.10.2013 emekli olur ibareli yazı verdi. ( girişim 15.10.1996 4881 gün askerliği saydırtmadım başka yerden günüm yok)

Benim merak ettiğim konu emekliliğim geldiği zaman benden tekrar rapor isterler mi?
Daha önceden yaşayan varsa lütfen

Her an herşeyin yaşanabileceği bir ülkede yaşıyoruz... Olmaz mı olur.. İnşallah olmaz.. Sürekli ve onaylı raporun hayırlı olsun.. Benim de hastaneden aldığım raporlar sürekli ve ömür boyu ancak ankara her seferinde yetkisi olmamasına rağmen 1 yıl sonra kontrol diyor. bu yıl kontrole geç gittiğimi iddia ettiler ve maaşımı kestiler. 5 ay maaş alamadım. Kiii kontrol tarihinden 2 gün önce gitmiştim SGK ya.. Konu hakkında yüksek yargı kararı ve genelge olmasına rağmen SGK bildiğini okumaya devam ediyor.. MAHKEMEY VER HAKKINI AL diyor.. Ciddi ciddi düşünmeye başladım mahkemeye vermeyi .. işin uzmanı bir hukukçu ile görüşmem lazım.. Devlet kendi verdiği yetkiyi kullanan hastaneye itibar etmiyor ve yargı tarafından tanınmayan bir kurula devam diyor.. Hiçbir Allah'ın kulu da çıkıp bu işe DUR demiyor..

Sürekli ibareli sakatlık indirimi olduğunda çok çok büyük oranda emeklilikte sgk kontrol muayenesi istemez. Ama sakatlık indirimine temel olan konu psikolojik durumla ilgiliyse, SGK emekli edip 1-2 yıl sonraya kontrol muayenesi isteyebiliyor. Şans...

kontrol muayenesi

Arkadaşlar kontrol muayenesi nasil oluyor peki tekrar rapor mu çıkarılı yor yoksa tek psikiyatr iyemi gidilip kontrol olunuyor

tekrardan yeni rapor alınıyor 7-8 branşta oran belirliyor ...

Sayın yayın yönetmenim selamlar;

Emeklilik için 15.10.2013
doğum tarihiniz 1973
ilk sigortalı olduğunuz tarih 15.10.1996
TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih primim 5216
Kaçıncı dereceden sakatlık indiriminiz var % 46 raporum defterdarlık onaylı süresiz

01.07.2013 tarihi itibariyle işten çıkarılacağım:( 15.10.2013 tarihine kadar işsiz olmam emeklilik için sorun teşkil eder mi? İşsiz iken emeklilik için başvurabilirmiyim ?

Hiç bir sorun olmaz Mustafa. Eğer şartlar uygunca işsizlik ödeneği alırsın o arada ve emeklilik süreni beklersin. Süre dolduğunda da (30.10.2013) emeklilik için başvurursun

Not: İşsizlik Ödeneği

Üst Alt