Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastasıyım. 1997 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

volkan7878

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yeni Çıkan Gerek Yönetmelik gerek kanun Vs. ' Ve gereken Engelli Oranı Nedir ? Şahsen bu konuyu açarak Diyabet hastalarını ilgilendiren konuların bu başlıkta tartışılmasını  istişare edilmesini istedim .

Benim sorumda : Yaklaşık 10 senedir Tip 1 diyabetliyim .Yaşım 34 ... sgk girişim 1997 yılı . toplam prim günüm 2380 askerlik hariç . Son 2 yıl 7 aydır BAGKUR luyum ..
Malulen emekli olmam için % 40 engelli raporu almam gerekiyormuş ... Şİmdi 1 sorum Üstüme olan dükkanı biradere devredip kendim tekrar sgk lı olmamda fayda varmı ?
2. Sorum . % 40 rapor almam için ne veya ne tip rahatsızlıklarım olması gerekiyor .. Tip 1 diyabet dışında 3 aylık şeker ortalamam yüksek çıkacaktır fakat Ankara bunu kaale almayabiliyormuş ve engelli oranını düşürüyormuş ..
Birde sinirsel olarak puan eklenebilir şahsım adına ama bunu neye göre veriyorlar.bir testimi var

saygılarımla

Diabet için verilen rapor oranları: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yuzde-kac-rapor-verilebilir.html#post1260111

Siz malulen değil, erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanacaksınız.

SSK (4a) ile Bağkur (4b) emeklilik koşullarını aşağıya aktarıyorum.
Emekli maaşı açısından SSK'dan emekli olmanız çok daha avantajlı tabii (son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleştirilir).

SSK statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeniz şart (). Bağkur'dan emekli olacaksanız, o zaman emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip alacağınız rapordaki oran belirleyici olacaktır.

ssk (4a):
2008_oncesi.PNG

bağkur (4b):
bagkur.PNG

Üst Alt