Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastasıyım. 2006 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

sonbaba

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
SSK SİCİL NOADISOYADIDOĞUM YILIİLK İŞE GİRİŞ TARİHİ

AVNIY.20.01.198510.09.2001

Bu numarayı ticaret meslek lisesinden vermişlerdi.

Sigortalı olarak 01.06.2006 tarihinde işe başladım ve şu anda 1803 gün ssk hizmetim var.

Tip 1 diyabet (şeker) hastasıyım insülin kullanıyorum ve bu hastalığım yüzünden askerlik yapmadım Sivas asker hastanesinden rapor verdiler.

1800 ve ya 3600 günden malulen emekli olabilir miyim ?

Ne yapmam gerekir ? ne zaman emekli olabilirim ?

Yardımcı olursanız sevinirim, ilginiz için teşekkür ederim.

mail adresim lastfather_85@hotmail.com

sakatlık oranı cetveli'ne göre "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" için %40 oran verilir.

Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emekliliğiniz (01.06.2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle gerçekleşir (SSK 4a statüsünde emekli olacağınızı varsayarak yazdım bunu)

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

rapor oranı

işkur aracılığı ile devlet hastanesine sevkli gittim tip 1 diyabet hastasıyım sağlık kurulu raporu nu aldım bugün 02.08.2012 ve rapor oranı 30 çıkmış
işletme mezunuyum ve hastalığım yüzünden askerlik yaptırmadılar ilgili askeri hastanenin sağlık kurulu raporu da var ama onda oran yazmıyo

işkur bana en az %40 olması gerektiğini söyledi ve hastanede tahlil bile yapmadan bu oranı verdiler ne yapmam gerek

Komplikasyonsuz tip1 zaten % 30 dur. Siz giderken eski tahlil sonuçlarınızı götürmediniz mi yanınızda. Ben tip1 diyabetim dediğinizde hemen kabul etmiş olamaz doktor sanırım. Tahlil falan görmek ister yoksa sevk eder ilgili polikliniğe ve tahlil yapılır. Sizde böyle olmadı mı ki tahlil bile yapmadılar diyorsunuz. Askerlik yapamaz kararı ile normal özürlü raporu farklı kavramlardır. Her askere elverişli olmayan % 40 özürlü raporu alır anlamına gelmez.

tahlilsiz hiç bir hastane saglık raporuna oran veremez.illaki tahlilleriniz olmalı.

Üst Alt