Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastasıyım, emekli olmak istiyorum..?

Süleyman hilmi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 8 yıldır diyabet hastasıyım günde dört defa 26.24.22.34 olmak üzere insülün kullanmaktayım artı üç adette hap kullanmaktayım ayaklarım çok ağrıyor kollarım uyuşuyor ve çalışamıyorum emekli olabilirmiyim

Süleyman hilmi mrb öncelikle
1- Diabetes mellitus

a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus%20

b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus %30

c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus %40

Ayrıca ayaklarınız için nöropatik ağrı içinde oran alırsınız
Sgk girişiniz gün ay yıl toplam mevcut gününüz
Nedir doğum tarinizide yazar sanız size daha iyi yardımcı olabiliriz bu arada ilaç raporunuzda diyabet tip kaç yazılı.

Merhaba,

20 yıllık Tip1 diabet hastasıyım ve bu yüzden böbreklerim bitti.Engelli raporunda ise geçen seneki raporda %20 bu seneki raporda ise %30 verildi.

Yani başka bir komplikasyon ve hastalığınız yok ise %40 rapor almanız hiç kolay değil.

İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, TANIMLANMIŞ DİĞER KOMPLİKASYONLARLA BİRLİKTE
Başlangıç Tarihi: 02/10/2017
Bitiş Tarihi: 02/10/2018
Teşhis Adı: 07.02.1.2 - Insulin kullanan Tip II Diabetes Mellitusda strip kullanim raporu(E11)
TanılarİNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, TANIMLANMIŞ DİĞER KOMPLİKASYONLARLA BİRLİKTE işe başlama tarihim 09.11.2005)terk talep tarihi 30.11.2013)hizmet süresi 8 yıl 22 gün)doğum tarihim 17.08.1975) hipertansiyonum var ülserim var yüksek miktarda kolesterolüm bar

Süleyman hilmi bir yerde bir yanlışlık var
İnsülin kullandığınızı belirtmişsiniz bu tip 1 girer karşılığı
%30 dur
Ama ilaç raporunuzun tip 2 diye belirtmişsiniz buda %20
Hiper tansiyona %10 veriliyor
Diyabetli olduğunuz için ağrılarınız içinde %5 veya 10 arası alırsınız sanırım bağkurlusunuz 8 yıl hizmet yılı ile emekli etmez kurum aşağıdaki bilgilere bakın

%40 ve üzeri işgücü kaybı bulunan Bağkur'lular emeklilik için 5510 sayılı kanunun 28. maddesine tabidirler:
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar
Bu kapsamda kuruma emeklilik için başvuruda bulunacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, %40 ve üzeri rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacaktır...

İlaç raporuna ben e devletten baktım e devlette ne yazıyorsa onu kopyaladım size gönderdim günde dört defa insilün kullanmaktayım oranları ise sabah26)öğlen24)akşam22)yatarken34 arti haplarım siz tip bir diye yazmışsınız fakat doktor tip2 yazmış ne yapmam gerekiyor

Evet insülün kullanan hastalar Tip1 diabetlidir.Gelin görün ki 20 yıldır bende insülün kullandığım halde ilaç raporumda insülün bağımlı olmayan yazıyordu.Bu şekilde giren doktorları birazcık kafalarını kullanmaya davet ediyorum.

Ben ilk hasta olduğumda ilaç kullşansam yine haklı olma şansları var diyeceğimde ilk tanıdan itibaen insülün kullanıyorum.Ama raporda bağımlı olmayan yazmışlardı.

Yeni ilaç raporunuzda bunu belirtin ve insülün bağımlı olarak değiştirin.

Üst Alt