Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastasıyım. Erken emekli olabilir miyim?

ishakcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler ilker bey ben diyabet hastasıyım erken emekli olmak istiyorum.71 dogumluyum.6170 pirim günüm var. benim iki buçuk yaşında engelli kızım var.kızımın üzerinden vergi indirimi alıyorum.bu durumda erken emekli olabilirmiyim. ne yapmam gerekiyor. teşekkürler

Kızınızın üzerinden erken emekli olamazsınız, ama;

diyabet için şu oranlar verilir:
A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip IIDiabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

% 40 ve üzeri oran ile 3. derece vergi indirimi alırsanız emekli olabilirsiniz.
-staj değil- tam primden yatırılmış sigorta giriş tarihinizi ve son 2520 gün primin 1261'inin hangi statüden olduğunu yazarsanız emeklilik tarihinizi hesaplayabiliriz.

bilginiz için teşekkürler.kızımın üzerinden emekli olmak degilde erken emeklilikte aldıgım vergi indirimi engel teşkil edermi.sgk başlangıç tarihi 1990 asgari ücretten gösterilmiştir. son 16 ayda asgarinin üzerinde gösterilmiştir.tip 2 hastasıyım en düşük şeker ölçümü 200 250 4 senedir insülin kullanıyorum 3. derecede vergi indirimi ne oluyor eger emekli olabilirsem ne kadar maaş alırım ? bilgileriniz için teşekkür ederim.

% 40 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2008_oncesi.PNG

Üst Alt