Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastasıyım. İnsülin kullanıyorum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

melankolikxy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hemoglobin HbA1c :8,9 yedi yıldır insülin kullanıyorum geçen yıl askerlikten muaf oldum rapor için başvursam oranım ne olur bilgili arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.Şimdiden cevap yazan arkadaşlardan Allah razı olsun.Teşekkür ederim.

İnsülin kullandığınıza göre tip1 , ve hemoglobin değeriniz 8'in üzerinde olduğu için 200'ün altına düşmüyor olmalı, % 40 alırsınız..

sakatlık oranı cetveli 'ne göre;
1- Diabetes mellitus
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

KKELEBEKK Sayın editör bana benim yaşım 37 insülin kullansanda yüzde 20 den fazla alamazsın dediler hemoglobinim 9 un altına hiç düşmüyor açlık kan şekerim 250 nin altına inmiyor.

Kim dedi? Siz başvurun rapor almak için, gerekli tetkikler ve tahliler sonucu heyetin verdiği tanıya ve orana bakın.. Sonuçlar sizin dediğiniz gibiyse sakatlık oranı cetveli 'ne göre yukarıda belirttim, % 40 alırsınız. Olmadı rapora itiraz edip başka hastaneye sevkinizi istersiniz..

Ayrıca % 20 tip 2 ler için verilen orandır. tip1 ler açlık kan şekeri 200'ün altında dahi olsa % 30 alırlar..

1- Diabetes mellitus

a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20

b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30

c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40

ilaç raporunuzda tanı kısmına bakıp hangi tip diyabet oldugunuz anlaşılır. E 10 ile tip 1 olup
E 11 tanısı ise tip 2 dir..

[FONT=Courier New][SIZE=2]53[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.3 - Gestasyonel diyabette strip kullanim raporu(E10-E11-E12-E13-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]E10[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]İNSÜLİN-BAĞIMLI DİYABETES MELLİTÜS[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]52[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.2 - Insulin kullanan Tip II Diabetes Mellitusda strip kullanim raporu(E11)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]51[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.1 - Tip I Diabetes Mellitusda strip kullanim raporu(E10)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]50[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]246[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.6 - Diabetes Mellitus(Eksenatid başlangıç raporu)(E10-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]247[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.7 - Diabetes Mellitus(Eksenatid idame raporu)(E10-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]247[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.7 - Diabetes Mellitus(Eksenatid idame raporu)(E10-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]E11[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]İNSÜLİN-BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]246[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.6 - Diabetes Mellitus(Eksenatid başlangıç raporu)(E10-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]İNSÜLİN-BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]50[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]52[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.2 - Insulin kullanan Tip II Diabetes Mellitusda strip kullanim raporu(E11)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]53[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.3 - Gestasyonel diyabette strip kullanim raporu(E10-E11-E12-E13-E14)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]54[/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2]07.02.1.4 - Sadace oral antidiyabetik kullanan Diabetus Mellitusda strip kullanim (E11-E13-E14)[/SIZE][/FONT]

tip 2 % 20 tip 1 ise genelde % 30 veriyorlar...

Merhaba bende şeker hastasıyım benim raporda tanı kısmında: diabetes mellitus (E10 -E14) yazıyor acaba benim şeker hastalığı hangisi oluyor hap kullaniyorum metformin şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
KKELEBEKK sizce bu tahlil ve tetkiklere gore ben tip1 mi yoksa tip 2 miyim
2nb9aiu.jpg
dowf0x.jpg
qqycmq.jpg
2ajurs5.jpg
6783ua.jpg
2073hqd.jpg
s6ptfn.jpg
5apbi8.jpg
5apbi8.jpg

Ayrica suan insilun olarak 2 cesit kullaniyorum kullanim mikatarim sabah humulog ve levermi 20 ser unite oglen humulog 20 unite aksam humulog ve levermi 20 ser unite bana sekerden %20 oran verdiler anti gad testi istemediler sizce itiraz etmelimiyim yoksa yerinde bir oranmi
Son olarakta endokrin %20 gogus hastaliklari %20 ve noroloji %10 oran verdi bu duruma gore surekli rapor alma imkanim varmidir

Merhaba

KKELEBEKK bende yeni şeker hastası oldum seker raporunun tanı bölümünde diabetes mellitus ( E10 - E14 ) yazıyor hangi tip şeker hastalığı oluyor birde benim önceden heyet raporum var femur boyun kirigi:%12 ,hipertansiyon:%10 ve polinoropati:%15 toplamda % 37 yapıyor ama Bazalt formülü ile 33 e düştü sonradan şeker hastalığı çıktı tekrar başvurma hakkım var mı ve % 40 olur mu Teşekkürler allah razı olsun...

tip1 diyabet artı proteunırım var %58 rapor aldım komplıkasyon yapmamıs tıp1 dıyabet %30 alıyor dırek artı komplıkasyonunuz varsa %40 ı geçersınız

ragnar lothbrok daha önce heyet raporum var ama %33 de kaldı bu şeker hastalığı ilave olacak teşekkür ederim

Üst Alt