Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet, kalça kireçlenmesi, işitme, karaciğer yağlanması problemleri ve rapor oranı?

Nammalan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Durumumu özetlemeye çalışacağım.
1-)Tek kulağımda tamamen işitme kaybı var diğeri normal. Bu sebepten zamanında askerlikten muaf oldum. Bildiğim kadarıyla tek kulak işitme kaybına %12 veriliyor?
2-)Zamanında farkedilmeyen Kalça çıkıklığına bağlı olarak son 1 senedir sol kalçamda ağrılar vardı. 2 hastaneye gittim. Röntgen ve mr sonuçlarına bakarak kireçlenme olduğu ve kireçlenmenin kötü seviyede olduğu söylendi. Fizik tedavi, prp ve başka bir enjekte edilen ilaç ile ağrılarımın azaltılmaya çalışılacağını söylediler. Yakında fizik tedaviye başlayacağım. Yürürken, merdiven çıkarken ağrılar, bacak bacak üstüne atamama, çömelememe vb. zorlukları var. Ayrıca sorunlu bacağımda 2.5-3 cm kısalık tespit ettiler. Kalça protezi dediler fakat yaşım 35 olduğundan idare edebildiğim kadar idare etmemi söylediler.
3-)Kan testimde alt değerim 80, insülin direncim 32 civarı çıktı.karaciğer yağlanmasına ultrason ile bakıldı grade 3 seviyesinde çıktı. Acil kilo vermem ve egzersiz yapmam söylendi. Bacağımdan dolayı egzersiz yapamadım. Ama 3 ayda 78 kilodan 69 kiloya düştüm. Tekrar karaciğer değerlerime bakıldı. Alt 35 civarı insülin direnci 16.1 çıktı. Doktor değerlerin gayet iyi çıktığını ama yağlanmanın son seviyede olmasından dolayı fibroscan ile karaciğere bakılması gerektiğini belirtti. Fibroscan ile bakıldı ve yağlanma ultrasonda çıkan sonuca benzer aşırı yağlanma çıktı. Doktor yağlanmanın çok olduğunu ve diyet ve eğzersizime dikkat ederek 3-4 aylık periyotlarda ultrason ile takip edileceğimi bildirdi. Ayrıca bu yağlanmanın özellikle kalbi etkiliyebilecek seviyede olduğunu belirterek kalp doktoruna yönlendirdi.
4-)Yıllardır en ufak açlık hissettiğimde terleme, titreme, halsizlik vs oluyordu.3 ay önce hastanede karaciğer için verilen kan testlerimde tokluk şekerim 170 civarı üç aylık denilen şeker oran ise 8.60 çıktı. Doktor matofin hapını kullanmamı acil kilo vermemi söyledi ve diyete başlattı. Bu durum karaciğer ile aynı günlerde oluştuğu için hapı da kullandığımdan dolayı 9 kilo verdim. En son verilen kanda tokluk 130 civarı açlık 69 çıktı. Doktor kilo vermemden dolayı kan değerlerimin gayet iyi çıktığını belirtti. Fakat bende hala ataklar oluyor. Özellikle yakın bir zamanda ara öğünümü aksattığımda aşırı terleme titreme kalp çarpıntısı vs atak geçirdim. Doktora durumu söylediğimde atak sırasında kan şekerimi ölçmemi ve 50 altında çıkarsa durumun ciddi olabileceğini belirtti. Bu durumda ileri tetkik uygulayabileceklerini söyledi.Hipoglisemi olabileceğini öğrendim.
5-)Ayrıca çocukken kol dirsekten kırıldı. Yanlış kaynama sonucu yıllardır sol dirsek 90 dereceden fazla bükülmüyor. Sol dirsek kırık sekeli + fleksiyon hareket kısıtlılığı yazan askeri doktor raporum var.

Çok uzun oldu ama öğrenmek istediğim, başvursam engelli raporu alabilirmiyim? Alırsam da tahminen oran ne olabilir? Kan değerlerimin son testlerde normale yakın çıkması ilgili hastalıkların olmadığı anlamına gelir mi? Şimdiden teşekkürler.

Nammalan

Bana %40'a ulaşılabilir gibi gelmedi maalesef. Ama çok zor olmayacaksa rapor süreci, denemekten de zarar gelmez.

Teşekkür ederim sayın Oturanboğa. Ayrıca benimle benzer sorunları teker teker bile olsa yaşayanlar varsa cevap verirse memnun olurum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Hastanede doktorlara tek tek sorma imkanım oldu, kesin olmamakla birlikte kalça kireçlenme+eklem daralma+bacak kısalık için %18, kbb %12, gastro %15 civarı oranlar alabileceğim söylendi. Şeker için ise öğrenemedim ama başlangıç seviyesinde sanırım oran vermezler. Bu durumda sanırım en iyi ihtimal%38 de kalıyorum. Bilgilerinize.

@OturanBoğa

Başka bir hastanede ultrason sonucuma bakarak karaciğerimin %60 dan fazlasının yağlı olduğunu (sirozdan önceki_grade 3) ve kilomun fazla olmadığını, genetik yatkınlık olabileceğini belirttiler( annem hepatit hastası_siroza yakın seviyede). Anlamadığım bu yağlanmaya %15 veriyorlar. Bilginiz varsa, sayın admin veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

Üst Alt