Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet, Tansiyon, Astım, Bel fıtığı, Üveit için rapor oranı ne olur?

Atmaca79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Rapor oranları hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlara danışmak istiyorum.

Diyabet: İnsülin kullanıyorum 3 aylık şekerim 7-7,5 arası değişiyor

+Hiper Tansiyon: ilaçla kontrol altında, stress durumunda sakinleştirici, dilaltı vs ile 16/11 oranına ancak iniyor.

+Astım: Nefes Testi yüzdesi 77. Sprey çantamda dolaşıyorum, günde 3 sprey 1 hap var kış boyu. fakat devamlı ilaç raporu vermediler

+Bel fıtığı: 2'si ağır (3. Derece) 5 adet bel bölgesinde

+Üveite bağlı görme kaybı: Bir göz fakülte tetkiklerine göre %15-20 diğeri %10-15 görüyor. Fakat özelde biraz daha yüksek çıktı.

Ayrıca sol dizimden çapraz bağ ameliyatı geçirdim fakat 3 yıldır hala merdiven çıkamıyorum. Kortizon kullamına bağlı kemik erimesi başlangıcı ve fıtığa bağlı kuvvet kaybım var.

Kilom da çok fazla, OKB teşhisim de var fakat süreli rapor almamak için bunları mevzuu etmek istemiyorum.
Zira üveitten ötürü zaten ömrüm fakülte koridorlarında geçiyor, bir de her yıl devlet hastanesinde rapor peşinde koşturmak istemiyorum.

Vergi İndirimi Raporu için başvurdum 1 ay içinde randevu verdiler.

1-Rapor oranım nasıl olur?
Yanımda devamlı refakatçim olmasını belirten özürlü kartım olması için yeterli midir?
Zira hastanelerde vs genç olduğum için yanıma kimseyi almıyorlar, zorluk çekiyorum.
2-Görme kaybına ve dizdeki duruma binaen otamatik vites için onay verilir mi?

Engelli park yerlerinden araçta engelli ibaresi yoksa faydalanamıyoruz.

Ve bu durum günlük hayatta bize çok sıkıntı veriyor. Toplu taşımayı tek başıma zaten kullanamıyorum. Maksadım aracı kendim kullanmak değil, ötv indirimi ile araç almak ve eşimin kullanması.

Diz ameliyatım ve üveit çıkmasından sonra eşim benimle ilgilenmek için işten ayrılmak zorunda kaldı.
Sgk prim günlerim yeterli geliyor, emekli olmak için vergi indirimine başvurdum.
Buarada diğer haklardan haberim oldu.
Fakat endişelerim var.

Gözdeki görme kaybından dolayı araç kullanamaz derlerse; yalnız başıma dışarı çıkamadığımı anlatsam, ağır engelli ibaresini yazarlar mı?
Heyette derdimizi dinlerler mi?

İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
tip 2 diyabet 20 tip 2 ht 20 hafif astım 20 boy ve kilon kaç?

balthazard yüzde 50 üstü rahat almanız lazımmmm

Boy 160 kilo 110
Fakat kilo raporu devamlı olmuyor sanırım

Ehliyet ve ötv meselesiyle ilgili tavsiyede bulunabilecek kimse yok mu acaba?

ordan da 20 alırsınız ciddi obezite ...devamlı olmasın ben de 5 yıl aldımm

5 yıl boyunca her yıl yeniden rapor çıkartmanız istenmedi mi?
Diyelim ki 5 yıl içinde obeziteden kurtuldum, (zaten 50 kilo fazlalık 5 yılda anca erir) rapor oranı düşerse, fakat % 40-50’nin altına düşmezse emeklilikte sorun yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Tecrübeli forum üyeleri,

Son düzenleme:
Değerli forum üyeleri,
Bugün rapor için muayeneye gittim,
Fakülte takibinde olduğum için oradan aldığım epifiz, tetkik vs. herşeyi de heyetteki göz doktoruna sundum.
Belgelere bakmadı bile.
Tablodan harf okuttu ve %13 oran verdiğini ancak dışarıda sekreter kağıdı elime verince öğrendim.
Fakülte raporuna göre biri %25 diğeri %10-15 gören göze % 13 verilmesi normal midir?

Diyabet 20
Hipertansiyon 10
Bel fıtığına 7
Yazılmış
Diğerleri yarın devam edecek.

Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemler bitmedi yarın da devam edecek.
Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Atmaca79 şu ana kadar verilen oranlarınız balthazard formulune göre %42 oluyor yanı 40 geçmişsiniz
hayırlı olsun.

Şimdilik öyle gözüküyor, fakat doktorların tavırlarını görünce,acaba heyet günü daha da düşürürler mi diye korkuyorum.
Psikiyatrist ve genel cerrah çok kibar davrandı.
Fakat onlarla ilgili rahatsızlığım yoktu.
Fakat ilgilerine hayran kaldım.
Demekki insanca davranabiliniyormuş.
Hepimiz insanız ve hastane koridorlarını arşınlamak çok isteyerek yaptığımız birşey değil. Fakat doktor ve sekreterlerin çoğu tüm heyet muayenesine gelenlere asalakmış gibi davrandılar.
Doğal olarak tereddüt ediyorum.
Tepki gösterirsem işler kötüye gider diye çekiniyorum.

Atmaca79 sabredin az kalmış işlemlerinizi tamamlayın
Heyette doktorun verdiği karara uyar genelde düşürmezler oranlarınızı.

Takip edenlere fikir olması için yazıyorum,

Diyabet 20
Hipertansiyon 10
Nöropati 10
Bel fıtığın 7
Görme kaybına 13
Verildi.
Son puan söylenmedi 15 gün sonraya sonuç günü verildi.

%47 oluyor hayırlısıyla alırsınız raporunuzu inşaallah geçmiş olsun

Benzer durumları yaşayan arkadaşlara bilgi olması için son durumumu paylaşmak istiyorum.

Nisan ayının ilk haftası %49 ve sürekli ibaresi ile raporumu hastaneden aldım.

Raporda astım için oran vermemiş olsalar da kronik rahatsızlık olarak yazılmış.

Çapraz bağ ameliyatı da olmuştum fakat sadece menisküs ameliyatı yazılmış.

Ben bütün haklar için dilekçe vermiştim fakat eğitim, istihdam, engelli kimlik kartı vs seçeneklerinin karşılarında “değerlendirilmedi” yazıyor.

Raporumu vergi dairesine götürdüm fakat gerekli evrağın hastaneden kendilerine gönderileceğini söyleyip bendekini almadılar.
Hastanenin vergi dairesine göndermesi yaklaşık 1 ay, vergi dairesinin Ankara’ya göndermesi ve orada değerlendirilmesi yaklaşık 2,5 ay sürdü.

1 aydır her hafta Ankara’yı arayıp durumu sordum. Ve nihayet bu hafta raporumun %49 olarak onaylandığını, bağlı olduğum vergi dairesine 15-20 gün içinde evraklarımın geleceğini söylediler.
Şimdi evrakların gelir gelmez sgk’ya başvuracağım.
Diğer konularda şahsi aciliyetim olmadığından henüz bir girişimim olmadı.

Sonraki aşamada engelli kimlik kartına başvuracağım.
Otomatik vites için sanırım ayrıca yeniden rapor almam gerekecek.

Üst Alt