Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet tip 2 E11. 9 raporu ile askerlik muaf durumu ne olur?

metinka

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Merhaba 4 aydır tedavi görüyorum iki senedir şeker hastalığı başlamış gözlerde sorun çıktı enson susama idrar sorunları çıkınca dahiliye baş vurduk şeker çıktı 4 aylık tedavi tahlil sonucu raporda E11. 9 geçiyor bunun tam anlamı ne oluyor okuduğum kadar tip 2 diyorlar.. Askerlikten muafiyet için bu rapor yeterli mi oluyor acaba. Bir de askerlikten dahiliye gidince doktora elverişli değildir raporu için geldiğimizi belirtiyor muyuz yoksa bütün doktorlar bunun bilincinde olarak kendileri muafiyet veriyor mu rapor da. Yani heyete girmeden önce acaba. Devlet hastaneleri artık bu işe bakıyor muş genelde bazen doktorlar muaf konusunda bilgisiz kalabiliyor lar o yüzden[/FONT]
[FONT=sans-serif]Şimdiden teşekkürler[/FONT]

tip 1 veya tip 2 şeker hastalığı askerlikten muaf nedenidir. askeri şubeye gidip rahatsızlığınızı söylüyorsunuz onlar sizi bağlı olduğunuz sağlık ocağına sevk için yönlendiriyorlar. sonra o sevkle hastaneye gidip muayene olmanız istenen bölümde muayene oluyorsunuz. doktorlar gerekli tahlilleri istiyorlar sizden ve heyet hangi günse o gün heyete girip muaf raporunu alıyorsunuz.

özetle bu tarz prosedürler izleniyor. sizi daha iyi yönlendirirler askeriyede.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.. E11. 9 raporum da yazıyor bu ne demek oluyor acaba

ben de şeker hastası olduğum için biliyorum hocam bu prosedürleri. raporlar hakkında bilgim yok. rica ederim.

Yarım saat oldu şubeden aile hekimliği ne gittim öğleden sonra bağlı olduğum devlet hastanesine gideceğim orda tekrar tahlil felan alabilirler. Eski raporlarıma tahliller de var bu hafta ve son 4 aylık.. Gelişmeleri burdan ve yeni konu açarak paylaşacağım. Umarım bir aksilik söz konusu olmaz. Merak ettiğim sizin raporda E10 mu veya E11 mi

______
Doktor öğleden sonra kurula girdi yarına kaldı. Bilen var ise E11.9 raporda geçiyor bu ne anlama geliyor bilen varmı acaba

_____
Arkadaşlar Herkese geçmiş olsun
Şeker hastalığım var raporum da e11.9 yazıyor bunun anlamı ne oluyor tip - 1-2 mi? Bilen var ise bilgi versin lütfen.. Dahiliye ye askerlik olduğunu ve hastalığım tip 1-2 mi belirteyim nasıl olacak, bana şöyle dedi. Hiç oralara girme sadece şeker hastasıyım de sevk yapacaklar seni zaten. Buna bakılarak da dururum ne olur acaba

Merhaba orda arkadaş tip 2 olarak da belirtmiş kendisini tip 2 muaf olmuyor mu ki

ben tip1 şeker hastasıyım beni muaf ettiler bundan 7 yıl önce. ünsülin bağımlıysan kesin ederler tabi tip 2 hakkında muafiyet veriyorlarmı bilmiyorum ama yüksek ihtimal verirler. engelli raporunuz varmı sizin ?

Engelli raporum yok raporum da e11.9 diabetes melitus insulin bağımlı olmayan komplikasyonları olmayan diye geçiyor bu ne anlama geliyor tip 2 olarak geçiyor muş araştırdıgim kadar.. Kullandığım ilaçlar glukofen ve trajenta

İskenderun askeri Hastanesi'nde Doktor bir arkadaşıma sordum tip 1 ve tip 2 diyabet hastalari direk muaf ediliyormuş. Sizde muaf eedilirsiniz hocam.

metinka öncelikle geçmiş olsun tip1 direk muaf veriliyor
İnsülin kullananlara
Sizin tip2 size komplikasyon olmadığı için ertesi yıla erteleme vermeleri çok yüksek bir olasılık ertesi yıl durumunuzu belirleyici olacaktır.

Teşekkürler hocam aklıma takılan bu idi tip 1-2 mi diye hastane muayne gidiyorum detayları forumda paylaşırım. Geçmiş olsun

Ilaç kullanıyorum. Artık insüline tip 1-2 ayırt etmeden muaf tutuyorlar. Askeri hastane kalktığı için devlet hastanesi daha rahat oluyor zaten

metinka

Hocam öncelikle merhabalar aynı tanı bende var.Ankarada yaşıyorum ve 8 aydır insülin kullanıyorum.Sizn durumunuz ne oldu ve kadar sürede sonuç çıktı.Askerlik yaklaştı gelişşmelr hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler

Tip 2 diyabet 2.Askerlik Muaynesi Hakkinda

Merhaba arkadaslar,
tip 2 diyabet,kolesterol,tiroid,bel fitigi hastaliklarim var.gecen sene askerlik muaynesine ciktim ve sadece tip 2 diyabeti baz almak yeterli diyerek heyete soktu doktor beni.daha sonrasinda 1 sene erteleme verdiler.Haziran 19 da erteleme suresi doluyor.
Sizce bu sene sonuc ne verirler?
Desteginiz icin tesekkurler

Hocam bende 4 ay önce sağlık ocağında hba1c 7 seviyesiyle doktora gittim kayıt açtırmadan aile dostu bir doktora muayene oldum oda şeker hastası olduğumu söyledi daha sonra 3 ay geçti ve endokrine gittim ilacı azaltarak bırak sende şeker yok diyince düzenim alt üst oldu ve bu durumda şekerden askerlik muafiyetini araştırdım birçok devlet hastanesi doktoruna görünmeme rağmen net bilgi alamıyordum bir hafta önce özel bir hastane tip 2 diyabet tanısı koydu c pepdit 1-4 arası olması gerekirken 0.86 çıktı ve E14 rapor yazdı glifora tekrar başladım bu rapor ile askerlikten muaf olabilir miyim? Lütfen birisi yardımcı olsun bana dün işten çıkarıldım eşim doğum yapacak ve hiç biryer işe almıyor askerlik olmadığı için cevaplarınızı bekliyorum.

Üst Alt