Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet tip2,yüksek tansiyon ve kalp damar hastalığı ile erken emekli olabilir miyim?

marvimarvi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Diabet tip2,
Yüksek tansiyon,
Kalp damar 3 stend takılı
Bu durumda %40 vergi indirimi olup erken emekli olunabilirmi?

marvimarvi öncelikle geçmiş olsun
Hipertansiyon %10
Tip2 diabete %20
Kalp damardan daralma ya göre oran belirlenir
%40 üzeri bir rapor alırsınız
Yetkili bir devlet hastanesine engelli raporu için başvura bilirsiniz

Kalp krizi yok. Damarlar %80 %70 tıkalı idi .3 stent takıldı.Sadece kalpten %20-30 verilir diye düşünüyorum
.

marvimarvi
Diabet tip2 %20
Hipertansiyon%10
Kroner arter klas2 50 fazla darlık %30
Toplamda %50 oran verilir size daha üzeride olabilir

Yorum için teşekkürler.Once vergi dairesi mi devlet hastanesimi?

Tip 2 duyabet 20 kas iskelet 14 hipertansiyon 20 zihinsel ruh bzklgu 40 toplam 67 puan mi oluyor?

@marvimarvi vergi dairesine gidip sevk alıp hastaneye direkte bireysel olarakta başvura bilirsin. karar sizin ama sevkle gittiğinizde

Raporu size teslim etmezler kendiniz hastaneye başvurmanız daha iyi raporun aslı sizde kalır

@Sarsılmaz balthazard hesablamasına göre evet %67 eder

Forumda bir yerde kendimiz direk rapor almak yerine vergi dairesi nden sevk almak daha iyi oldugunu yazmışlar.Bu doğrumudur?Erken emekli olan biri süreci yazabilirmi?

marvimarvi rapor veya vergi indirimi alırken önemli olan
Çalışıyor olmak gerek ilerde sıkıntı olmaması için

marvimarvi

Aşağıdaki bilgileri yazarsanız emeklilik için değerlendirme yapabiliriz:

Doğum tarihi?
İlk sigorta priminin yattığı tarih?
Bugüne dek hangi tarihler arasında, hangi statüde, kaç gün prim yatırıldı?
Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edildi mi?

Merhaba oturanboga

dogum tarihi :03.05.1974
ilk sigorta giris 1989
ssk: 5642
bagkur: 11.01.2014 04.06.2017 3 yıl 4 ay 25 gün
4 haziran 2017 sonrası ssk devam:
son 7 yıl da çalışmadıgım zamanlar var ama son 7 yıl kuralı anladıgım kadarıyla son 7 yıl sıgorta suresine bakılıyor. Bu durumda az farkla ssk dan emekli olacagım diye gozukuyor.

Defterdarlık dair hiç bir yere başvurmuş degılım.
1998-1999 arası yedek subay olarak gorev aldım bunu eklememiz avantajı var mı?
Şimdi ilk vergi dairesimi yoksa hastanemi gideceğim.Erken emekli kararı cıkarsa yine ssklı yada bagkurlu çalışabiliyormuyum?Burda bir dezavantaj yada avantaj oluyor mu?

marvimarvi

Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edildiğinde erken Yaşlılık emekliliği de cepte demektir. Tüm şartları tamamlamışsınız.

Ben 2000 öncesi askerliğin borçlanması emekli maaşı açısından olumlu etki eder diye yorum yapanlardanım. Maddi olarak sizi zorlamayacaksa borçlanın derim.

Emeklilikten sonra da sosyal güvenlik destek primi ile çalışmaya devam edebileceksiniz.

marvimarvi

rapor da alabilirsiniz öncesinde. ya da defterdarlığa gidip hastaneye sevk alabilirsiniz.

19 Mart ta vergi dairesine başvurdum .6 Nisan da kurula girdim.Hazıran bası raporu gondermiş hastane.Şuan bakalnlıktan onay bekliyormus.
5 ayı geçti herkes bu akdar bekliyormu.Bakanlıktan vergi indirimi çıktımı emeklilik için sureç ne şekilde olacak?

marvimarvi

5 ay çok uzun bir süre. turkiye.gov.tr 'de ne görünüyor?

vergi indirim hakkını aldıktan sonra diğer şartlar da tamamsa hemen sigorta müdürlüğün erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz. 2 ay sürmeden onaylanır

eviss te bu şekilde şuan.Saglık kuruluna 6 nısanda gırıdm ama hastahane hazıranda gondermıs raporu
İşyerime yazı bekleyeceğim dogrumu başka yapıalbilecek bir şey varmı?

12.07.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
19.03.2018 Hastaneden rapor bekleniyor.

marvimarvi mrb ankara sağlık kurulu
Numarası ara istersen tc no ile bilgi alabilirsin
0312 4153205.
03124153217.
03124153218.

marvimarvi...hocam sana daha evvel de yazmıştım ama..ay olarak hesaplarken raporun ankara ya gönderilme tarihini baz al..12 temmuz da gitmiş 1.5 ay olmuş...benimki 1 haziran da gitti sistemde gözükmedi daha...gerçi ben telefonla zorda olsa yüzde 57 olduğunu öğrendim...sürekli aramanı tafsiye ederim hayırlısı olsun hepimiz için:)

Hastaneden çıkan rapor değerini ogrenmiştim.%57 oalrak ankaraya gitti.Aslında garanti de direk sgk ya gitsem işlemler için kabul ederlermi elımde belge yok

marvimarvi hayır kabul edilmez elinizde onaylı vergi indirimi yazınız olmalı vergi indiriminiz onaylanıp iş yerinize cevap gönderilmeden böyle bir işlem yapamazsınız.

2 haftadır tatilde ulke.Ramazan bayramı seçimler memurların yaz izinleri vs baya gecikecek sanırım bu sene basvuranlar.

aynen..birde 30 ağustos girdi araya..bizim işleri en az 1 ay ileri erteledi bu tatiller!...düşün benim 1 haziranda gitti ankaraya raporum 1 eylül olacak nerdeyse daha sisteme düşmedi!

Üst Alt