Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet ve komplikasyonları ile emekli olabilir miyim?

feranigro

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1973 doğumluyum 92 yılı sigorta başlangıcım ve 4800 günüm var. Şu an çalışıyorum ancak kasım sonu itibarı ile işten ayrılacağım. Malülen emekli olmak istiyorum.
Tip 2 Diyabet hastasıyım aynı zamanda Thalasami Minor, Obez (Kitle Endeksi 38) omurgamda 2 kırık ve bel fıtığım mevcut. Diyabetten kaynaklı karaciğer ve dalağımda da sorunlar mevcut.
Bu hastalıklar yeterli mi bunu öğrenmek istiyorum.

Bununla birlikte sağlık raporuna başvurmak için hali hazırda çalışıyor olmak gereklimi?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun kalacağım sağlıcakla kalın. İyi günler.

Malulen emeklilikte sadece diabet ve onun komplikasyonları olan karaciğer ile dalak rahatsızlıklarınız baz alınır diğerleri dikkate alınmaz. Maluliyette tek hastalık esastır. Diabetiniz de tip 2 olduğundan bunlardan maluliyet için yeterli oran çıkması biraz zor.
Sizin buna ihtiyacınız yok, tüm rahatsızlıklarınızın değerlendirildiği %40 ve üzeri raporla vergi indirimi almanız durumunda hemen emekli olabilirsiniz süre ve prim şartlarınız oluşmuş.

Üst Alt