Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet ve obezite için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

mertdiyabet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Ben çocukluğumdan beri obezite sorunu yaşayan bir insanım ve geçen yıl diyabet(tip 2) hastası oldum.Rapor alırsam işe girmemde faydası olduğunu duymuştum.Konunun yabancısıyım,nette araştırırken alacağım raporun en az yüzde 40 oranında olması gerektiğini öğrendim.Henüz rapor için hiçbir hastaneye başvurmadım.
Boyum 1.85 olup kilom 130.Aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım.Bit yıl geçerli ilaç kullanım raporum var.
Tip 2 diyabet,tansiyon ve obezite sorunu ile yüzde kaç oranında rapor alabilirim?Hangi hastaneye başvurmamı önerirsiniz?Heyete gitmeden önce yanımda hangi belgeleri götürmeliyim?
Eğer yüzde 40 oranında rapor hakkımsa ve alabilirsem ömss na başvuracağım.
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için.

hata olmuş sanırım,1 yıl geçerli ilaç kullanım raporum olacaktı.

Tam olarak hangi oranları alabileceğinizi bilemeyiz, durumunuza göre değişir, ama tahmini bir hesap yapabiliriz.. Alınabilecek en az oranlarla hesaplayalım, tansiyon için genellikle % 10 oran veriliyor.. % 20 şekerden, % 20 obeziteden oran verilmiş olsa, 20+20+10=% 42 oranında rapor geçer elinize..

Şeker için alınabilecek oran;

A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

Obezite;
a-Ciddi Obezite (Vücut Kitleindeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar):% 20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar):% 30

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html [FONT='inherit']
[/FONT]

Üst Alt