Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet ve trigliserit raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

zor_bey1970

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam.

1970 doğumluyum.
ssk ilk giriş tarihim 15.03.1989 dur. ara ara 298 gün primim var.
01.04.2004 tarihinde tarım (mecburi) sigortalısı oldum. 9 yıl 5 ay 16 gündür sigortalıyım.

1 yıldır endoktorin uzmanından diyabet ve trigliserit raporum var. malulen emeklilik haklarından yararlanabilir miyim.

yardımcı olursanız mutlu olurum.

merhaba
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum
Yeni çıkan torba yasaya göre malulen emekli olamazsınız. Malulen emekli olabilmek için en az % 60 özür oranına sahip olmanız gerekmektedir. Diabet için en fazla % 40 en az % 20 alırsınız.. Trigliserit için oran vermiyorlar.. Onun yerine Hipertansiyon olabilir.. O da % 10 dur. Yani toplamda alacağınız özür oranı % 48 i geçmez.. O da Tip 1 diabetseniz.. Bu durumda malulen emeklilik şartlarından yararlanamazsınız.. Yeni yasada % 60 oran istenmiyor ama diabet'in en az 3 organ üzerinde orta veya yüksek oranda tahribat yapmış olması şartı aranıyor.. Zaten 3 organın orta veya ağır hasarlı olması + diabet toplamı % 60'ı geçer...

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda olmalısınız ki malulen emeklilikten yararlanabilin. Rahatsızlıklarınız bu düzeyde mi?

Bir de, tarım sigortası eski adıyla ssk (4a) mı yoksa bağkur (4b) mi oluyor, onu bilmiyorum? Ona göre erken Yaşlılık emeklilği hakkında kriterler belirlenecek

selam oturan boğa..Tarım sigortalılar 4b kapsamında oluyor.Benim 1989 da ssk girişimde 298 gün var.2004 te de tarım sigortası 4b girişim var.bende diyabet ve trigiliserit raporu var.yanlız gözlerde de hasar oluşmaya başladı.(iki gözümde de ağaç dalı na benzer sürekli gölgeler oluşmaya başladı.nöropatik sorunlarımda mevcut.ben göz ve nöroloji ye de görüneceğim.tansiyon ve kalp gibi şikayetim yok çok şükür.diyabetin 3 organ üzerindeki hasarı dedikleri neler olabilir sizce.aydınlatırsanız sevinirim.

Bilemiyorum ki Mustafa bey.

Diabetes Mellitus Kronik hiperglisemi veya hipoglisemiye bağlı en az 3 sistemi etkileyen orta-ağır komplikasyonların bulunması (görme kaybı, nöropatiler, periferik damar hastalıkları, retinopatiler ve nefropatiler v.b.)​

Üst Alt