Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabetik Polinöropati teşhisiyle ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ozyytyy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, öncelikle herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. Benim toplamda %46 engelli rapourm var. 30 diyabet, 10 tansiyon, 15 diyabetik polinöropati. Polinöropati üzerinden ehliyet alıp ötv muafiyetli araç alabilme şansım var mıdır? Varsa hangi yolu izlemem lazım. mevcut ehliyetim b sınıfı

Merhabalar. Benimde Tip 2 diyabet, tansiyon, diyabetik retinopati, nöropati ve pankreatitden yüzde 49 engelim mevcut. Gereken koşullar yüzde 90 olursa Ötvsiz alabilirsiniz. Mevcut oranınızla motorlu taşıt vergisi, emlak vergisi, ücretsiz toplu taşıma, hastane vb yerlerde öncelik hakkı, su, mobil hat ve internet indirimi, müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş ve en önemlisi çalışıyorsanız engelli kadrosu ve yine sigorta başlangıç tarihine bağlı ve prim gün sayısına göre erken emeklilik hakkınız mevcut.

Araç kullanmaya fiziksel bir etkisi olan kısıtlılıklarda öte muafiyetinden yararlanılabilir. Ya da oran %90 ve üzeri olmak zorunda.

Polınorapati

Öncelikle herkez geçmiş olsun.POLİNÖROPATİ her iki ayak güç ve his kaybı mevcut kullanmaz hale geldım komisyon sevk verdi nüroloji dok EMG cektı tanıyı koydu il saglık müdürlügüne komisyon gırecem ne gıbı soru ve teste tapi tutarlar acaba yardımlarınız icin tskederim.

Üst Alt