Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabetten oran aldığım için obeziteden verilmeyeceği söylendi..?

metehan der

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
tip 2 diyabet ve tansiyon hastasıyım ayrıca vücut kitle indeksi 44
devlet hastanesine rapor almak için müracaat ettim diyabete 20 ,tansiyona 10 , verdiler obezite için üniversite araştırma hastanesine ENDOKRİNOLOJİ bölümüne sevk ettiler. oradaki doçent bana obeziteden kaynaklı diyabet ve tansiyon hastası olmuşsun ondan da yüzde otuz puan almışsın obeziteden sana oran veremem dedi .
bana çok saçma geldi engelli cetvelindeki ilgili yeri gösterdim itiraz ettim kabul etmedi ben de evrakları aldım çıktım.

acaba bu konuda ne yapabilirim.

öyle bişey olmaz iyi biliyorum bu konuyu hem diyabetten hemde obeziteden oran alırsınız ,ama sorun şu, vucut kitle endeksiniz ne kadar ?rapor alacak kadarmı?...

% 44 vücut kitle oarını ile % 20 oran vermesi gerekirdi % 10 tansiyon % 20 diabet % 20 obezite % 42 oran alman lazım şikayette bulun.aynı oranları ben aldım.

vücut kitle endeksim 44 ve bu oran cetvelde yüzde 20 gösteriyor ama üniversitedeki çok bilmiş ENDOKRİNOLOJİ uzmanı ısrarla vermedi . bana mı gıcık gidiyor anlamadım . Acaba nereye itiraz edebilirim veya bu raporu kurula teslim etmeyip başka ilden veya hastaneden başlatsam olur mu? yardımcı olan olursa çok müteşekkil olurum.

o kim oluyorda TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN verdigi hakkı sizden alıyor ,bence başka hastaneye gidin...

Obeziteden de oran vermek zorundalar, başka hastaneden rapor almayı deneyin mutlaka..

Obezite için alınabilecek oranlar;
a-Ciddi Obezite (Vücut Kitleindeksi 40-50kg/marasında olanlar):% 20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50 kg/m(üstü olanlar):% 30

namzet;
Obezite icin hangi brans bakiyor. Vucut kitle endeksi nasil tesbit ediliyor

endokrin bakar.boyunuzu ve kilonuza ölçerler ona göre oran verirler.

Peki bunu bizim belirtmemiz gerekiyor mu obezite icin endokrin bolumune kendilet mi sevk ediyor. Birde kilo olcumunu nasil yapiyorlar kiyafetler ayakkabilar cikariliyor mu

sadece ayakkabını çıkarıyorsun boy ve kiloyu ölçen doktor var ondan sonra endokrin doktoruna gidiyorsun

Sadece boy ve kiloya mi bakiyorlar baska tahlil falan oluyor muBirde diyelim ki raporu aldin sonra da zayifladin ne olur

Bacibey kisi obeziteden oran aldiktan sonra zayiflarsa ne olur

Üst Alt