Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz gerektirmeyen kronik böbrek rahatsızlıklarıyla ilgili malulen emeklilik..?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
annemin malulen emeklilikle ilgili gerekli şartları (1800 gün ve sigortalılık süresi) taşıyor olması ve daha önceden %93 oranında engelli raporu aldığımız için acaba malulen emekli olabilir mi diye düşündük.
konuyla ilgili başvurduğumuzda ret cevabı geldi.yanı tek organdan %60 oranında kaybı olmadığı için çalışmasında herhangi bir sakınca olmayacağı şeklinde yorumladık. bu arada bunları öğrenene kadar baya araştırma yaptık:):) meğer biz ötv siz araç alımı sırasında verilen %93 engelli raporuyla malulen emeklilik raporunun hesaplamaları farklıymış.

şimdi sizlere son sorum annem kesinlikle kronik böbrek rahatsızlığı var biliyorum,malulen emeklilikle ilgili yayınlanan listede diyaliz gerektirmeyen kronik böbrek rahatsızlıklarından da bahsediyor.konuyla ilgili bilgi verebilecek var mı?

wiya

maluliyet cetveli'ne göre kriterler şu şekilde belirlenmiş:

C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

Diyalize girmiyorsa %93 raporu nasıl aldınız ben onu anlamadım başka rahatsızlığı mı vardı ?
Ben 2012 de babamdan böbrek aldım % 70 rapor verdiler. 2018 de böbreği kaybettim. Araç alıcam diye hemen gidip raporumu yenilemek istedim %90 verdiler. Diyalizlik durum yoksa %93 nasıl veriyorlar. Ve merak ettiğim şimdi %90 rapor aldım ben,nasıl oluyor da hesaplamalar farklıymış açıklama yaptılar mı ? Neye göre nasıl hesaplanıyor ?

Üst Alt