Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastalarının yakınına bakım maaşı verilir mi?

bybaris59

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim %90 raporum var, haftada 3 kere diyalize giriyorum kronik böbrek yetmezliğim var, annem her diyaliz günü yani hafta da 3 gün benle ilgileniyor, çünkü diyaliz günleri işlerimi pek yapamıyorum, bu durumda annem bakım maaşı alabilir mi?

bybaris59
ağır özürlü engelli sağlık kurulu raporunuz varsa evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurabilirsiniz. evet, anneniz de bakıcınız olabilir.
raporunuzda ağır özürlü ibaresi varsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 Tl altındaysa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygun bulunursanız evde bakım aylıgı baglanacaktır. bu 3 şarttan birinde bile uygun çıkmazsanız baglanmaz ama.

bakıma muhtaçlık kriterleri için şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsanız bakıma muhtaç sayılırsınız. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaçlığı verdiğim linkteki genelge hükümlerine göre degerlendiriyor. siz de verdiğim linki inceleyin şartlara uygunsanız başvurunuzu yapın.

Üst Alt