Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastası annem için evde bakım maaşı alabilir miyim?

Sefa34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Annem (65) yaklaşık 15 yıldır kronik böbrek yetmezliğinden haftada 3 gün diyalize bağlanıyor. 2009 yılında aldığı %90 raporu var. Bu raporuyla 2017 yılında Ötv siz araç aldık.
Göztepe E. A. hastanesine cuma günüiçin randevumuz var raporu yenilemek istiyoruz. Sol el(fistül takılı) karpal Tunel sendromundan 2018 de operasyon geçirdi. Şikayetleri hala devam ediyor. Sol diz kireçlenme ve ağrısı var. Geçtiğimiz ay da bayıldı ayağı kırıldı 1 ay alçı da kaldı.ağrıları çok fazla. Diyaliz günleri tansiyonu çok düşük oluyor kendi ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyor. Market yemek temizlik işlerini ben yapıyorum. Tek başına merdiven inip çıkamıyor. Geçen sene de katarakt an 2 göz ameliyat oldu göz tembelliği de var şu an görmesi de sıkıntılı. Evde bakım maaşı alabilme şansımız var mı?Bu hastaneden rapor alan arkadaşlar süreç nasıl işliyor. Kurul günü öncesinde yeni hastalıklarla ilgili muayene ettirmeli miyiz?
Kurul günü yönlendiriyorlar mı? Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Sefa34
tam bagımlı rapor olmalı ebmö için.diyalızdekılere vermıolar dıye biliom.diğer engellerınden dolayı belkı alabilir.babanız hayatta mı annenızn gelırı ne.bunu ebm olmazsa 65 yaş üstü maaş alıp alamayacagınız için soruyorum

Evet babam hayatta emekli. Engelli ya da 65 yaş aylığı için uygun değil. Umarım diğer engellerden dolayı tam bağımlı verirler. Gerçekten desteğimiz olmadan yapamıyor. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Sefa34
diyalız(böbrek)hastası olanlar bi zamanlar alıolardı.alan arkadasm vardı ama tek engellı diyaliz değildi.sonradan diyalizcilere vermez olmuslardı öyle duymustum.siz müracaatınızı edın ama ilk ve olmazsa olmaz şartı tam bagımlı rapor alarak .

Üst Alt