Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastası memurların çalışma koşulları nedir?

huseyinoral

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Diyaliz hastası memur var mı arkadaşları aramızda? Ben böbrek nakilliydim ve böbreğimi kaybettim şu anda diyalize giriyorum. Yaklaşık 1 sene heyet raporu ile izin aldım bu arada da malulen emekliliğe başvurdum. ilk sigortalı olarak 2007 de 63 gün özel sektörde günüm var. 2010 da da engelli kadrosundan memur oldum. 2018 yılında diyaliz hastası olarak malulen emekliliğe başvurdum ama ret cevabı geldi. "Sigortalı olarak ilk işe girdiğinizde de rahatsızlığınız varmış" gerekçesiyle emkliliğimi onaylamadılar. Bizde mahkemeye verdik sgk yı ama malum mahkemeler hemen sonuçlanmıyor. Bu süreçte izin raporu almam lazım ya da çalışmam lazım. Doktorum izin veremeyeceğini söyledi bi kaç yerlede görüştük olumlu cevap alamadık. Zorda olsa çalışmam gerekecek çalışan diyaliz hastlarının ne gibi imkanları var biliyor musunuz arkadaşlar. Ben evde hemodiyaliz yapıyorum düşük hızda 8 saat haftada 3 gün diyalize giriyorum tüm işlemleri kendim yapıyorum evde.
"- Söz konusu personelin hemodiyaliz tedavisi görmesi gerektiğine dair doktorraporuna istinaden sağlık hizmeti sunucusunda ayakta tedavi görüyor olması halinde ise, busürelerde memurun izinli sayılması gerektiği; ancak bu iznin tedavi süresi ile sınırlı olduğu,"
şöyle bi görüş buldum devlet personel başkanlığının sitesinde bu bana pek uymuyor ne yapmam gerek çok zor durumda kaldım. Emekli olmak istiyorum zora koşuyolar, rapor alayım diyorum vermiyorlar, çalışayım diyorum haftada 40 saat mesai artı 8+8+8 diyaliz, aile, çocuklar vb.. 7 gün yetmiyor maalesef.

huseyinoral

Diyalize giriş tarihiniz nedir? İlk diyaliz ilk sigortalı olduğunuz gün/ay/2007 tarihten önce mi sonra mı?

Eğer ilk sigortalılıkta diyaliz derecesinde rahatsızlık varsa, malulen emekli olamazsınız. Ama sonradan diyalize girmeye başlamışsanız emekli olursunuz. Burada memurluğa başlama tarihinin -bir önemi yok. Önemli olan ssk-bağkur fark etmez, ilk sigortalı olduğunuz tarihteki durumdur.

Üst Alt