Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastası olarak emeklilik şartlarım nedir?

SADIK ERMETE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 2014 de yuzde 84 engel oranı ıle raporum var su anda dıyalıze basladım.istersem yuzde 90 engel oranım cıkabılırmış.benım korkum yuzde 90 engel oranı alıp çalışamamak.ben çalışmak istiyorum malulen alacagım para yetmez.halıyle çalışmam gerekıyor.yuzde 90 engel oranını alıp çalışabılırmıyım? devlet benı malulen emeklı edermı? yardımlarınızı beklıyorum.teşekkurler.lütfen bilgili ve ilgili kişiler yazarsa sevınırım.

Gecmiş olsun en az % 60 ile ve en az 1800 iş gün prim ile malulen emekli olursanız çalıamazsınız.
erken engelli emekliliğini şartlarnız var ise yıl prim vs ile ozaman çalışabilirsiniz.hem emekli olur hemde çalışmaya devam edebilirsiniz ki bu en mantıklısıdır.
forumdaki arkadaşalar yardımcı olurlar diye düşünüyorum..asağıdaki tabloyu inceleyin lütfen

2008_oncesi.PNG

Merhaba..
Öncelikle geçmiş olsun. % 90 rapor aldığınızda çalışmaya devam edebilirsiniz.Tabii işinizin diyaliz saatlerine uygun olması ve sizi aşırı zorlamaması lazım.Devlet veya kise sizi zorla emekli edemez.
Bende ne yazıkk i diyalize giriyorum.Şu an kamuda çalışıyorum daha önce özel sektördeyim.Kamu bizim gibi sağlık sorunları olanlar için çok rahat.
% 90 engelli raporu ile vergi indirim alıp, çalışmaya devam edebilirsiniz.Hemde maaşınızda az da olsa bir artış olur. Eğer memur değilseniz size tavsiyem ekpss ye hazırlanıp, memur olmakktır.Bu çalışma hayatınızı hem garantiye alıri hemde daha rahat bir çalışma düzeniniz olur.

Arkadaslar eger diyalize diyaliz merkezinde giriyorsaniz cok yanlis yapiyorsunuz ben 4 yildir diyaliz hastasiyim 4 yildir kendi evimde kendi yatagimda giriyorum gece uyucagim zanan baglanip sabah ise gidecegim zaman cikiyorum 0 ilac 0 kiramp 0 sorun sizde makinenizi eve isteyin rahat edin benim gibi

SADIK ERMETE
Ne alakasi var %94 raporum var ve calisiyorum 2 sene sonra normal emekli olcam siz malulen emeklilige basvurmadan kimse sizi emekli edemez :)

SADIK ERMETE...siz istemediğiniz sürece hiçbir kurum sizi emekli edemez,bence sizin eğer şartlarınız uyuyorsa vergi indirim alarak emekli olmanız daha iyi olur,çünkü 2 tane maaş alırsınız gdsp ödeyerek...geçmiş olsun..

öncelikle ilginiz için teşekkur ederım.tabloya gore yuzde 15 yılım dolmadıgı ıçın engellı emeklı olamıyorum.
pekımevcut yuzde 84 olan raporumu yuzde 90 na cıkartsam devlet benı yuzde 90 rapor aldın dıye malulen emeklı edermı.

öncelıkle ilginizden dolayı teşekkur ederım.çalıştıgım iş yerınde depocu olarak çalışıyorum.diyalızlerımıde akşam yapıyorum işime engel olmuyor.malulen emeklı maası ıle geçınmek mumkun degıl.bende otv ındırımı alıyım dıye basvurmak nıyetım ama prosedulu bılmedıgım ıcın sormak ıstedım.yuzde 90 rapor alsam otv den yararlanmak ıstıyorum dıye bır sey soruyorlar mı yoksa sadece benım raporu yuzde 90 yapıyorlar mı?teşekkur ler

rukawa 2121 oncelıkle geçmış olsun 3 aydır dıyalıze gırıyorum fıkstur gelışımı olmadıgı için mecburen dıyalız merkezınde dıyalıze gırıyorum.fıkstur gelısımı olduktan sonra bende evde olmayı ısterım.daha o asamaya gelmedım.

korkmadan yuzde 90 rapor alabılırım.ve otv den faydalanabılırım.teşekkur ederım...

arkadaşlar hepınızın ılgısı ve duyarlılıgı için teşekkur ederım.sıteye yabancı oldugum için hepınıze ayrı ayrı cevap verdım ama benım cevaplarım hep aynı satırda kaldı.
deathless1.dereceden vergı ındırımım 2014 de aldım.3600 gunum var sadece 15 yılım yok doldugunda engellı emeklı olursam onun için başvuruyu dusunuyorum.
pekı engellı emeklılıkde engel oranı kaç olması gerekıyo benım 90 ve uzerı olacagı ıcın engellı emeklı olabılırmıyım.

SADIK ERMETE...emeklilikde minimum seneler ve primler:malulen de 10 yıl 1800 gün..erken vergi indirimli emeklilik de 15 yıl 3600 gün..

Üst Alt