Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastası olup görme sorunu olan annem için evde bakım maaşı alınabilir mi?

cuvenebur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
kendim özürlüyüm, fakat annem de özürlü. kendisi diabet hastalığına bağlı olarak gözlerini ve böbreklerini kaybedip dializ hastası oldu. eşim annemle ilgilenmeye başladı aynı evde yaşıyoruz. eşim anneme bakmak için işi bıraktı, annem emekli. annemin sakatlık oranı ne derecedir bilmiyorum fakat haftada 3 gün dialize gidiyor. gözlerindede tahmini %90 görme kaybı var.
sizce evde bakım aylığı alabılır mıyız? bu olayın kriterleri nelerdir ne yapılabilir
şimdiden cevap için teşekkürler

cevap için teşekkür ederim genelgeyi okudum fakat yorumlamakta güçlük çekiyorum gercekten muhtaçmı diye
bunları kısmen annem yapabılıyor fakat kımı zaman okadar halsiz ve yatalak oluyor ki şimdiye kadar 3 kez kolunu bacağını kırdı bazen tuvalete bılı gidemiyor ev işlerini zaten göremiyor kendi yemeğini kendi yapamıyor bardak çanak kırıyor
şu soruyu soruyorum kendime evde yanlız bıraksam hayatını devam ettirebilir mi diye hayır bırakamayız dıyorum. bunu yargılayıp deyerlendirme işlerini ilçelerde hangi kurum yapıyor .şayet hakediyorsa eşimin bunu alma hakkı var
mı sizce babam var oda piskolojik sorunlar yaşıyor gel gitleri oluyor kısacası bu durumda bir müracatta bulunsammı saygılarımla..

Bence anneniz için evde bakım maaşı alınabilir.
Eğer hanede kişi başına düşen gelir 318 tl'den azsa, il/ilçe SHÇEK'na başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler, "ağır özürlü" ibareli rapor alırsanız, eve gönderecekleri heyet de bakıma ihtiyaç duyduğunu onarsa, asgari ücret tutarındaki evde bakım maaşını eşiniz alabilir.

Üst Alt