Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastasıyım. 2022 maaşım GSS yaptırdığım için kesildi!?

bulutaslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba; Diyaliz Hastasıyım ve yaklaşık 1.5 Yıldır Maaşım Kesilmiş vaziyette. GSS Yaptırdğım İçin maaşımı kestiler. Sadece ayda 45TL Sigorta Primi Ödediğim için devlet maaşımı kesti. Bu Lanet Olası GSS'yide sadece özel diyaliz merkezine gitmek için yaptırdım, çünkü onların evlere servisi var (servis olmadan geri dönmek çok zor tansiyon düştüğü için) Maaşımı tekrar geri bağlatabilir miyim?
NOT: Evdeki gelir düzeyi istenilen miktarın altında ve bende çalışmıyorum.

(e-devlette, feragat nedeniyle iptal edildi yazıyor neden kesildihala anlamıs degılım acıkcası hıcbır gelırım yok işim yok nasıl oluyor anlamıs degılım)

Son düzenleme:
bulutaslan
60/g 1 GSS kapsamında prim ödemeye başlamışsınız. 60/g 1 GSS primi öderken 2022 aylıgı almanız imkansız. 2022 aylıgından yararlanmanız için prim ödemekten vazgeçmelisiniz. ama siz de biliyorsunuz ki 2022 aylıgı baglanınca sağlık güvenceniz 60/c 3 GSS kapsamında olacak ve bu da eski yeşil kart gibidir. bu sağlık güvencesinin dezavantajları yüzünden prim ödemeyi kabul etmişsiniz zaten.

evet 60/g 1 GSS kapsamındaki sağlık güvencenizi iptal ettirdiğinizde yeniden başvurmanız halinde 2022 aylıgı baglanacaktır. ama bunda da özel diyaliz merkezlerinden yararlanamayacaksınız.

2022 aylıgını baglatmayı düşünecekseniz benim önerim diyalizden sonra servisle dönmeniz için belediyeden servis isteyin ya da servis işi için bir çözüm bulmaya çalışın. belediyenize gidip beyaz masaya başvurun sizi diyalizden sonra eve bıraksınlar. bunu düzenleyemiyorlarsa diyaliz için gittiğiniz devlet hastanesi baş hekimliğine yaşadıgınız sorunu anlatın. bir çözüm bulmalarını sağlayın.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü engelli ve yaşlı hizmetleri bölümüne de başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt