Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastasıyım, 2791 pirim günü ve 2014 işe giriş ile emeklilik şartlarım nedir?

Aolzarin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 Eylül ayı sigorta başlangıcım ve hala aynı firmada çalışmaktayım. 2791 prim günüm 8 yıl 10 ay sigortalılık sürem olmuş.

2012 yılında böbrek nakli oldum ve 2 yıl süreli %70 engelli raporum vardı.

2018 yılında Diyalize başladım ve hala devam etmekte, 2020 yılında %90 süresiz engelli raporu aldım.

SGK bana 2024 EYLÜL Ayında malulen emekli olabilirsin diyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Hem malulen hem normal olarak hangi tarihlerde emekli olabiliyorum yardımcı olur musunuz ?

Malulen, daha erken emekli olabilirsiniz. Diğer türlü prim ve gün sayınız yetersiz. Sgk'dan hesaplatmanız tam bilgi vere bilir.

Aolzarin

İlk kez sigortalı olmadan önce nakil olduğun (yani işe maluliyeti, gerektirecek bir hastalıkla başladığın) için maalesef malulen emekli olamazsın. Erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabisin:

bagkur.PNG

Ama sonrasında 2018 yılında diyalize başladım ? Çalışırken başka bir hastalığım olduğu için malulen olabilmem gerekiyor ? SGK'ya sorduğumda 10 yıl sigortalı olacaksın 1800 gün primin olması yetiyor dediler. Anlamadım şimdi...

Malulen emeklilikte, malul sayılmak için maluliyetin sigortalı olarak işe başladıktan sonra ortaya çıkması gerekmektedir. Engelli emekliliğinde ise kişinin işe başlamadan önce engelli durumda olması veya doğuştan bir engeli bulunması gerekmektedir.

Sizin engelli emeklilik şartlarına göre hareket etmeniz gerekecek. En sağlıklı bilgiyi SGK dan alabilirsiniz.

Üst Alt