Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastasıyım. Evde Bakım ya da nakdi yardım alabilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selam arkadas ben selcuk diyaliz hastasiyim evde bakim parasi ve nakdi yardim alabilirmiyim acaba

şu şartlara uygun bulunursan evde bakım aylığı alabilirsin:

1. Rapor oranın yüzde elli ve üstü olacak. ağır özürlü kısmı "evet" işaretli olacak. bunlardan biri olmasın raporun kabul edilmez.
2. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 tl'ye eşit ya da üstünde olmayacak.
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olman şart. Şurayı dikkatle incele:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-bakima-muhtaclik-kriterleri.html#post1233921
Verdiğim linkteki NOT kısmında yazılanları dikkatle oku. heyet bu Genelge hükümlerine göre degerlendirme yapacak. Eğer A.B,C,D bentlerinden en az birinde tam bagımlı, ya da en az ikisinde kısmen bagımlı kabul edilirseniz bakıma muhtaç sayılırsınız. Fikriniz olması açısından inceleyin.

Bu saydığım şartlardan birinde bile uygun bulunmayın evde bakım aylığı baglanmaz.

2022 aylığı için:
Yuzde kırk ve üstü zürlü raporunuz varsa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da üstünde değilse aylık baglanır. aksi takdirde baglanmaz. Ayrıca sigortalı çalışan,emekli vs olmamanız şart.

Tesekkur ederi. Raporum %91 agir ozurlu kismi hayir demekte ve ayrica sosyal dayanismadan nakdi yardim alabilirmiyim

Ağır özürlü ibaresi hayır olduğu için Evde Bakım alamazsınız, nakdi yardım için 144'e danışın...

Üst Alt