Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalizde iken araç alıp sonra böbrek nakli olmak..?

alaattin41

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
24
selam arkadaşlar öncelikle böyle site kurup insanlara yardımcı olduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.benim sorum şu şimdi ablam diyalize giriyor fakat üç ay sonra tekrar böbrek nakli olacak daha önce ki nakil olan böbrek attı Dr üç dört ay sonra nakil için başvurabilirsiniz dedi vücudun dinlenmesi gerekiyormuş şimdi biz rapor alsak diyalize giren için engel oranı 90 alabiliyoruz üç ay sonra da nakil olsak nakil sonrası ise 73 e düşüyor oran şimdi sorum yarın bir gün devlet bize dermi ki siz nakil oldunuz artık engel oranınız düştü diyerek ötv yi geri verin dermi ya da yıllık mtv yi ödeyin dermi ki

Benim bildiğim kadarıyla;
Geçerli sebepten (90 ve üzeri rapor) ile verilen istisna sonra (derece azalsa bile) geri alınmaz.
Sadece ilk istisna sırasında yanlış yapılmışsa ya da bir sahtekarlık tespit edildiyse geri alınabilir. Ceza da verilir.

Ruhsattaki özürlü aracı ibaresi kalkmadığı sürece isteyemezler.

alaattin41

Rapor oranı düşerse, MTV ödenmeye başlanır. Maliye er ya da geç bunu fark eder ve raporun bitiş tarihi itibarı ile ve faiziyle birlikte mtv borcunu tahakkuk ettirir.
Olası ameliyat sonrası yeni rapor çıkartmamak lazım.

peki nakil olduktan sonra rapor normal de yüzde yetmişlere düşüyor biz diyaliz de yüzde doksan iken araba aldığımız vakit sonra rapor almadan o rapor la araç alabilir miyiz maliye bize dermi ki siz nakil oldunuz yeni rapor almanız gerekiyor raporunuz düşecek der mi yoksa o rapor sürekli geçerli olup maliye nin böyle bir hakkı olmaz mı
OturanBoğa

alaattin41

Rapor almadığınız sürece devletin radarına girmezsiniz diye düşünüyorum. Önemli olan şey araç alımındaki durum/rapor.

Üst Alt