Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalize girenler hangi şartlarda Evde Bakım Aylığı alırlar?

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar diyalize giren bir arkadaşımız var 9 ay önce müracaat etmişti bügün gelmişler 2 tane soru sormuşlar arkadaşa olumsuz demişler itiraz hakkınız var demişler sordukları soru şu....
1:haftada kaç kez diyalize giriyorsun
2:diyalize girmede kaç saat makinede kalıyorsun diye sormuşlar
arkadaşda haftada 3 kez giriyorum her girmede 4 saat giriyorum demiş olumsuz demişler arkadaşda benim diyalize girdigim yerdeki herkez evde bakım ücreti alıyor ben neden alamıyorum diye sormuş cevap alamamış arkadaşlar nereye itiraz edebiliriz nasıl bir itiraz dilekcesi hazırlayabiliriz arkadaşlar aylık baglama mevzuata göre degil hastayı görmeye gelen 2 kişinin keyfine bırakılmış durumda çünkü arkadaşın yüzde yüzde 100 raporu var iki böbregide yüzde 0 çalışıyor elindeki raporda bakım ücreti alabilir ibareside var ama olumsuz demişler cevap bekliyoruz aci olarak

aynı sıkıntı benimde başımda var ve nereye müracat edeceğimizi bilmiyorum.
Sordukları tek soru tek başına banyo yapabiliyormusun?

oturanboga kalem vs bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlardan ne yapabiliriz fikir istiyoruz nereye itiraz edicez ne yapıcaz eve bakmaya gelenler sosyal hizmetlerin elemanı değil başvuru çok olduğu için 4.5 yere bölmüşler dosyaları adeletli davranmıyorlar arkadaşlar başvuru yaptıktan tam 9 ay sonra geldiler bimere yazıcaz ama önce itiraz hakkımızı kullanmak istiyoruz acil bilgi bekliyoruz

Arkadaşlar...yalnızca diyaliz hastası olmakla pek de kolay vermiyorlar bakım parasını . + diabet,gözlerin görmemesi,ayak ya da kol eksikliği,epilepsi gibi ek rahatsızlıklarından herhangi birini göz önüne alıyorlar.Burada asıl kıstas;temel kişi kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamaması görünüyor.
Ayrıca ,ekonomik durumu yani kişi başı ,resmi gelirin 380 tl. den az olması gerekiyor.Gelir getiren,ticari araç,dükkan ve ev gibi mallar bakım parasını almayı engelliyor ..

arkadaşlar eve gelen heyet keyfi karar veriyor benim arkadaşın diyaliz merkezinde hepsi bakım ücreti alıyor ve hepsi ihtiyaclarını kendi karşılıyor herkez adamı bulmuş ben bir çok bakım parası alan biliyorum senden benden saglam geziyorlar onları gördükce isyan etmemek elde degil kuzenin yüzde yüzde raporu var bakım parası alabilir yazıyor eger diyalize giren diger şahıslar alıyorsa benim arkadaşda almalı eger verilmiycekse bu herkeze uygulanmalı

Jon83...Söz ettiğin arkadaşlar,2022 parası mı alıyor yoksa ,bakıcı parası mı...Bakıcı parasını hastanın kendisi almaz kim bakıcı ise o alır ve hastanın param deme hakkı yoktur.
Eğer...diyaliz hastasının herhangi bir geliri yoksa çok büyük ihtimalle üç ayda bir;900 tl civarında para alırlar..
bakıcı parası ise ,her ay alınır şu an 570 tl.
arkadaşlarına sor.... inşallah olur ...

2022 aylgı alıyor eşine bakım parası baglatmaya çalışıyoruz yüzde yüzde 100 raporu var bakım parası alabilir diye rapor var diyalize giriyor bir çok diyaliz hastası alıyor ama bu arkadaşa olumsuz dediler bizde ya bu arkadaşda alıcak yada bu herkez için aynı olmalı diyoruz çünkü arkadaşda 3 senedir diyalize giricek nakil olmassada ömrünün sonuna kadar giricek şartlar aynıyken herkeze eşit adelet olması gerekir

ne yazik ki,eşit muamele heryerde ve her zaman yok .aynı durumda olan ve bakım parası alan diyaliz arkadaşlarımız var .

bizede vermiyorlar

benim 7 yaşında bir kızım var periton diyalizi olur günde 4 kez giriyor .evde anesi diyalizini yapıyor.ayrıca bi kaç hastalığı daha var.2 böbreğide iflas atmis.ama bize hastane ağır özürlü raporu vermedi.bizde dedik şikayet hakkınız var dediler.kime nereye şikayet edecen her bi uğraşılması mesele.göz önünde çocuk vermedler işte.ne yapmak lazım bilmiyorum.

çevremde bir çok bakım parası alan insan var hepsi kendi işleri kendisi yapıyor hatta ek iş bile yapıyorlar torpil adam bulma meselesi bizim arkadaşa heyet 9 ayda geldi şikayet etmedigimiz yer kalmadı toprilli biri 2 ay içinde bakım parasını baglattı burası türkiye sonuna kadar mücadele etmek gerekiyor

sosyal hizmetler başvuru çok diye dosyaları 4.5 kuruma paylaştırmış itiraz dilekcemizde bu işin egitimi almış insanların incelemesini istiyoruz diye yazıcaz ayrıca kuzenin girdigi diyaliz merkezinde kuzenle aynı durumda olan yüzlerce diyaliz hastası var onlarıda ıspat göstericez daha yapıcaklarımız çok

Jon, Bakım Hizmetleri Dğerlendirme Heyeti 2007/06 sayılı Genelge'ye göre bakıma muhtaçlığı değerlendirir. O yüzden bakıma muhtaçlık kriterlerini (2007/06 sayılı Genelge) bahsettiğiniz arkadş dikkatli bir şekilde incelesin. Özellikle şurayı:
'Günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gerekleri' ifadesi:
a) Öz bakım ihtiyaçlarını giderebilmeyi (beden temizliğini yapabilmeyi, tuvalet ve beslenme ihtiyacını giderebilmeyi, tuvalet sonrası temizliğini yapabilmeyi)
b) Güvenlikte olmayı (kendisine ve çevresine zarar verme riskinin olmamasını, tehlike anında tehlikede olduğunu algılayabilmesini, tehlikeden kurtulmak için çaba sarf edebilmeyi)
c) Hareket edebilir olmayı (yürüyebilmek, giyinip-soyunabilmek, merdiven inip çıkabilmek gibi kaba motor aktivitelerini)
d) Ev işlerini ve idaresini yapabilmeyi (bir evde kendi başına yalnız ve başkasının yardımı olmadan yaşabilmeyi, alışveriş yapabilmeyi, yemek pişirebilmeyi, evi temizleyebilmeyi, bulaşık ve çamaşır yıkayabilmeyi, sobasını yakarak ısınabilmeyi)
hususlarını kapsar.
'Önemli ölçüde yerine getirememesi' ifadesi; günlük hayatın alışılmış tekrar eden gerekleri kapsamında belirtilen aktivitelerden en az birisinde başkasına tam bağımlı olmayı veya söz konusu aktivitelerden en az ikisinde başkasına kısmen bağımlı olunmayı kapsar.
'Başkasının yardımı ve bakımı' ifadesi ise özürlünün hayatını devam ettirebilmesi için günlük hayatın alışılmış tekrar eden gereklerini yapmada veya sağlamada başka kişiye ihtiyaç duymasını kapsar. "

Arkdaşınız hayatını devam ettirbilmesi için bu aktivitelerden en az birisinde başkasına tam bagmlı ise
veya söz konusu aktivitelerden en az ikisinde başkasına kısmen bagımlı ise (tabi gelir durumu da uygunsa) kendisine olumsuz karar yazılı olark iletildikten sonra yaani kararın tebliğinden sonra 30 gün içinde il/ilçe sosyal hizmetlere itiraz etsin. Kendisine başka bir heyet gönderilir.
Red kararı gelince ona göre dilekçe yzarsınız.
Gecikme ve gelen heyetin tutumu ile ilgili durumları da Bimer'e ayrıca şikayet edebilirsiniz.
...
Bakım ucreti baglnmasında her agır özürlü için bakım ucreti verilir diye bişi yok. Önemli olan ağır özürlünün bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmasıdır. Belirleyici olan bakıma muhtaçlıktır. Tabi gelir durumunun da uygun olması şartıyla.

cevap için teşekür ederiz biz herkeze eşit hak verilmesini istiyoruz arkadaşın diyaliz merkezinde hemene hepsi bakım ücreti alıyor hepside kendi işini kendisi görüyor ayrıca benim bildigim gördügüm kaç kişi var eşi bakım parası alıyor kendisi dışarıda ek iş bile yapıyor ben arkadaşa şunun için yardımcı oluyorum tam 9 ay beklettiler ve 2 dakika bile durmadan olumsuz diyip gittiler ben çok iyi biliyorum bu işi 2.3 ayda bitirenler var dayı tanıdık meselesi bimere gelince internet üzeinden bimere kesinlikle ulaşılamıyor sosyal hizmetler işini tam yapmıyor başvuru fazla diye dosyaları kurumlara dagıtmışlar ve gelen memurlar bu işin ne egitimini almış nede bu konu hakkında bilgileri var ankaraya detaylı bir şikayet dileceksi yazıcam eger arkadaş bakım parası alamazsa onun durumda olup bakım parası alan herkezinde almaması gerekir vay haline sosyal hizmetlerin vay haline o memurların eve yazı gelmesini bekliyoruz şimdilik

Üst Alt