Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalize giriyorum. Askerlik için yoklama kaçağı görünüyorum!?

SARUHAN

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Herkese selam arkadaşlar

40 yaşındayım haftanın 3 gunu diyalize giriyorum. %90 engelli raporum var

Bugun polis kontrolunde Yoklama kacagı cıktım :) askerlik şubesine gidip işlem yapmam gerekliymiş !

askerlik şubesine giderken hangi belgeleri ve evrakları götürcem arkadaşlar. götürecegim butun evrakları bana söylüyebilecek varmı ?
tamamlayıp o şekilde gideyim askerlik şubesine

yardımlarınız icin şimdiden tesekkurler...

evrak olarak kımlık yeterlı olacaktır onlar sızı saglık ocagına o da sızı bolgenızdekı arastırma hastanesıne sevk edecek ve heyete gıreceksınız ordan cıkan kararı kendı raporlarınızla beraber askerıyeye verın 5 6 ay sonra eve tezekere gelecekmıs sanırım benımkı halen gelmedı yolda galıba =)

ozaman sadece kimligimle birlikte askerlik şubesine gitsem yeterli olur
ben yine giderken engelli raporumu ve epikirizimide götüreyim
cevap icin tesekkurler...

Sağlık durumunuzla ilgili daha önceden herhangi bir girişimde bulunmadınız mı askerlik şubesi ile? Yoklama kaçağıyım diyorsunuz ve üstelik kolluk kuvveti marifetiyle askerlik şubesine götürüleceksiniz ki bu çok kötü. Yüklüce bir para cezası oluyor. Umarım daha önceden verilmiş belgeleriniz vardır.

Engelli raporunuzu ve diyalize girdiğinize dair evralarınızı alıp askerlik şubesine gidin

ben cok buyuk bir hastalık gecirdim
bilincimi gözlerimi ve konuşma yetenegimi kaybettim
gözumu actıgımda hastanedeydim hic birşey hatırlamıyorum eskiye dair
şimdi konuşabiliyorum sag ve sol gözümü %45 kaybettim ve eskiye dair hicbirşey hatırlamıyorum
adımı bile bana sonradan bana soylediler şaka gibi ama gercek
epikriz raporumda herşey yazıyor zaten

2022 maaşıyla geciniyorum nekadar para cezası istiyolarsa kessinler hic sorun degil
olmayınca neyi vericem hocam ???

taksite baglasınlar parayı bence :)
şurda zaten en fazla 3 sene daha yaşarım sonrası malum
diyalizde her hafta bir arkadaşımız öluyor
yapacak bişey yok sıra banada gelicek ama bugun ama yarın

kolluk kuveti göturecekse neden polis askerlik şubesine git engelli rapaorunu ve evraklarını ver
işlerini başlat dedi peki hocam ???

polisin verdigi kagıtta 15 gun icinde askerlik şubesine gidin gerekli evraklarla birlikte diye yazıyor
kolluk kuveti gelicek olsa adresim belli neden gelip almıyolar ???

ve bundan 6 ay önce yine polis kontrolunde GBT sorgusu yapıldı ozaman neden bişey cıkmadı
onuda hic anlamış degilim :))

SARUHAN

Valla geçmiş olsun hocam hastakik zor cidden zor grip bile 1 hafta yatiriyor insani ama bubdevlet alacağını her türlü acimaz ki insanlara kim ne kadar aloyor bakmiuor ne kadarbalsam kardir diyor

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Devletimizin canı sag olsun bi engelli maaşım var onuda istiyorsa alsın hic sorun yok :)

SARUHAN

Ver mehteri verrr....

Bügün öglen askerlik şubesine gidicem

engelli raporumu ve hasta epikirizimi ve 3 adet vesikalık resim aldım yanıma bakalım orda bana herhangi bir cezai işlem uygulamazsalar aksam eve gelebilirsem

yazıcam gelişmeleri size arkadaşlar umarım herşey olumlu gecer...

Son düzenleme:
Arkadaşlar Bugun askerlik şubesine gittim giderken yanıma engelli raporumu ve hasta epikiriz rapaorumu ve 3 adet vesikalık resim aldım

benim engelli raporum %90 süresiz askerlik şubesindeki memur önce ne oldugunu sordu durumu anlattım sonra bana kalem kagıt verdi durumunu anlatan dilekce yaz imzala dedi. başımdan gecenleri yazdım imzaladım daha sonra ordaki görevli memur engelli raporumun 6 adet fotokopisini cekti yazdıgım dilekce ile birlikte hepsini bir dosya yaptı

yaptı dosyayı ordaki sorumlu subaya göturup imzalattım
görevli subay bu dosyayı al Aile hekimine götür ordaki doktor
gerekli hastalık tanısını yazsın imzalasın sonra bize getir
bizde burdan seni başka bir dosya ile bulundugun en yakın
devlet hastanesine göndercez ordaki doktorların raporuna göre
işlem yapıcaz dedi

bunlar işin iyi yanı arkadaşlar size işin kötu yanını anlatayım
13BinTL para cezası gelmiş bana :( kendim şubeye gittigim icin bu paranın yarısını alıcakmış devlet benden. size gelişmeleri tekrar ayrıntılı bir şekilde yazıcam teskereyi alana kadar. şimdilik herkese saglıklı mutlu gunler dilerim

bugun devlet hastanesine gittim ordaki doktor kan tahlillerimi aldı
2 saat sonra kan tahlil sonuclarım geldi ve sorumlu uzman doktor askerlige el verişli degildir dilekcesi hazırladı

hazırladıgı bu dilekce ile birlikte beni askeri hastaneye gönderdi
askeri hastanedeki görevliler resmimi cekti parmak izlerimi aldı ve askerlige uygun degildir

dilekcesine resmimi ve parmak izlerimi ekleyip bu dilekceyi askeri saglık kurulu heyetine götür dediler. saglık kurulu heyetine gittim ordaki görevliler bu ayın 15'de saglık kurulu heyetine giriceksin
ayın 15'de sabah saat 10'da burda ol dediler.

2 gun sonra tekrar gelişmeleri yazıcam arkadaşlar

Muafiyeti almissiniz h olsun=))

SARUHAN

diyalzle yıllarca yaşayan insanlar var tıp çok ilerledi 32 yıl yaşayan gördü bu gözler halada yaşılor

Üst Alt