Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalize giriyorum. Malulen emekli olma şartlarımı öğrenmek istiyorum..?

kenan45

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm ben böbreklerden rahatsızlandım şuan diyaliz makinasına bağlanıyorum
elimde %90 rapor var verdi indiriminden yararlanıyorum ama şuan işleme girmedi ankaradan yeni geldi
sgk lı olarak çalışıyorum sgk giriş tarihim 23,09,2005 prim günüm 2714 gün mululen emekli olabilirmiyim olursamda neyapmam gerek
emekli olduğumda nekadar maaş bağlanır
sgk yı gittim sordum benden istenilen 1800 gün 10yıl çalışma süresi şuanda10 yılı tamamlamamı 16ay kaldı
işyeride emeklilik hakkın dolmuş diyor bana emekli etmeyi çalışıyor
bende 10yılı tamamlamak istiyorum teşekkürler

malül emeklilik prim günü 1800 dür. sen 2714 gün desin. dolayısı ile olabilirsin. sgk dakiler sana yanlış bildirim vermişler. ama eğerki bu süre içinde prim yatırılmadığı günler yani çalışmadığın günler varsa 16 ay dedikleri bu olabilir eğer bu ise 16 ayı daha çalışman lazım. şayet tam gün prim ödendi ise emekli olabilirsin. ( 16 ay askerlik döneminde olabilir ona bakman lazım...) alacagın maaş ise ortalama 610 ile 810 tl arasıdır. ( sana tavsiyem imkanın varsa çalış...15 yılını (3600 prim günü) doldurdunmu kendi priminden emekli olursun ) o zaman da alıcagın maaş ödelen prime göre verilir. 810 tl den fazla alırsın...

boşlukları bilemem ama benden çalışma süresi 10 yıl istiyorlar
10yılı tamamlamak için 16 ayvar şimdide işyeri diyorki senin emeklilik süren dolmuş ben istersem
emekli yapıcaklar neye dayanarak diyorlar bilmiyorum
bende 16ayı tamamlamak istiyorum 21hastalık eklandi 1eylülde yani yasada 2013 yılında 10yıl 1800 günü tamamlayan 971 emekli maaşı diye söylendi
bu yasa bizleri kapsamıyormu peki

Dostum sana Sgk nın verigi bilgi dogrudur. Yani malulen emeklilikte 10 yıl sigortalılık süresini tamamlaman lazım. 23.09.2015 de malulen emekli olabilirsin ancak.

hayırlı sahurlar oturanboğa kusura bakmayın gecenlerde size mesaj atmıştım cevap alamadım

slm sizlerden bi sorum olacak ben şuan sgklı çalışanım böbreklerden rahatsızım diyalize bağlanıyorum
ve elimde % 90 raporum var işyerini vergi indiriminde bulundum ama ankaradan % kaç olarak geldi bilgim yok kacıncı derece olduğunu bilmiyorum
ben 2001 diyaliz hastasıydım 2002de nakil oldum 2014 ocak ayında tekrar diyalize başladım
şuan vergi indiriminden yararlanıyorum sgk giriş tarihim 2005 09 23 şuan prim günü 2750 ve ben sgk ya gittim nasıl emekli olurum diye sorduğumda
bana memurun dediği hastalık sgk dan önceyse 3600 15yıldan emekli olabilirsin bedi
ama daha önce sorduğumda 1800 gün 10yıldan emekli olursunuz demişlerdi nasıl oluyor bu iş ben hala anlamış değilim bene yardımcı olabilirmisiniz
teşekkürler

% 80 ve üzeri oran verilmiştir ve 1. dereceden sakatlık indirimine hak kazanacaksınızdır

Diyaliz rahatsızlığınız ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce olduğu için maalesef malulen emekli etmezler. 15 yıl sigortalılık ve 3600 prime tabisiniz erken Yaşlılık emekliliği için

Üst Alt