Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalize giriyorum. Malulen emeklilik başvurum reddediliyor! Ne yapmalıyım?

NİHAT35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
05.01.1995 bağkur başlangıç tarihi terk tarihi 09.03.2000 yani 5 yıl 2 ay 4 gün
13.02.2007 yeniden bağkur başlangıcı 30.09.2010 terk tarihi 3 yıl 7 ay 18 gün
toplam 8 yıl 9 ay 22 gün bu da toplam 3212 gün yapar
1987 dede sigortaya ilk girişim mevcut ama sadece iki ay

şimdi asıl konuya geleyim ben 15 yıldır şeker hastasıyım ilk önce kalbime vurdu geçtiğimiz yıllarda ve kalp krizi geçirdim. anjiyo oldum bir adet stend takıldı. bir buçuk yıldır da böbreklerime vurdu ve en son 7 aydır haftada üçgün 4 er saat diyalize giriyorum.

ben bu durumdan dolayı malulen emeklilik için başvurdum ilk başvurum red geldi yani gelen red yazısında çalışma gücümün yüzde atmışını kaybetmediğimden dolayı maluliyetim red edildiği yazıyordu. bunun üzerine yüksek sağlıl kuruluna itiraz dilekçesi yazdım bi süre sonra tekrar ordanda red geldi. sonra birdaha sgk ya başvurdum yine hastane sevk yine red yine itiraz da bulundum ordan yine red

şimdi üçüncü kez başvurdum aynen tüm belgelerimle diyaliz epikriz raporlarım falan ne gerekiyorsa inanın yine red geldi ve ben tekrar yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçemi ve ek olara diyalize girdiğime dair epikriz raporumuda yolladım
şimdi cevabını bekliyorum ama yinede hiç umudum yok

bu aradada hastaneye tekrar başvurdum busefer engelli kartı çıkarayım diye ve bir hafta önce engelli raporumu aldım ve yüzde doksanüç le engelli raporumu aldım fakat neden malılen emekli olamıyorum

bana yardımcı olursanız sevinirim napmam lazım

şekerden malulen emekli olmak için şeker hastalığının en az 3 organı etkilemesi gerekiyormuş. benim bildiğim kadarı bu daha iyi bilen arkadaşlar size cevap verecektir sanırım. geçmiş olsun

Nihat bey, lanet olsun bu kurumların ceberrutluğuna! Maluliyet cetveli'ne göre diyalize giren kişiler malul sayılır ve 10 yıllık sigortalılık süreleri ile 1800 gün primleri de varsa derhal malulen emeklilikleri onanır. Durumunuz her açıdan bu şartlara uyuyor. Bence bu sefer yüksek sağlık kurulu onaylayacaktır. Çünkü yeni yayınlanan maluliyet cetveli bu konuda çok çok çok net.

Eğer yine olumsuz karar çıkarsa, hem o kararda imzası olanlara karşı TBMM'Ye ve BİMER'e şikayette bulunun hem de dava açın. Ayrıca red kararına karşı da dava açın. Yüzde yüz kazanır ve malulen emekli olursunuz.

Lütfen gelişmeleri bu başlıkta paylaşmaya devam edin...

Üst Alt