Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalize girmeden böbrek nakli olan kişinin emekliliği..?

paspartu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayın Oturan Boğa,
konuya vakıf olduğunuz için , izin verirseniz size şunu sormak istiyorum,yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla diyalize giren hastalar,rapor alıp gerekli şartları sağlamışsa malulen emekli olabiliyorlar,peki bir böbrek hastası diyalize hiç girmeden direk böbrek nakli olursa ne yapması gerekiyor,mesela benim değerlerim çok yükseldi belkide 6 ay sonra diyaliz aşamasına gelicem şu anda başvurmam gereken birşey varmı?herhangi bir rapor almadım sadece ilaç raporum var:))
teşekkür eder,iyi günler dilerim..

Oncelikle gecmis olsun. Sizin yapmaniz gereken sey bobrek nakli olduktan sonra ozurlu raporu vermeye yetkili herhaangi bir hastaneden ozurlu raporu alicaksiniz. Sirf bobrek nakline %70 oraninda rapor veriliyo arti sorunlariniz varsa onlarda hesaba katilir herneyse diyelim ki %70 rapor verildi.Gidip vergi indirimi icin basvuruyosunuz ve bu vergi indirimi ile 2. Derece sakatlik indirimi hakedersiniz. Mesela ben bu sartlara sahip olarak 15 senede emekli olabiliyorum.

Bisiy daha ilave ediyim diyalize girdiginiz esnada rapor alirsaniz %90 raporunuz olur ve bu raporla indirimli aracta alabilirsiniz.Belki biraz abes kaccak konuya ama olsun ;-) ben cok sukur iyiyim ama o bobreklerimin alinip diyalize girdigin 4-5 gunde o raporu alsaydim indirimli araba da alabilirmisim. Herneyse simdi iyiyim ya gerisi onemli deil.Umarm sizde nakil olup kurtulursunuz Allah yardimciniz olsun.

Daha önce böbrek yetmezliğinden malülen emekli olan biri nakil oldu ve maaşını kestiler.Git çalış dediler.Böbrek nakli mevcut sakatlık durumunu ortadan kaldırdığından malul aylığı alma olanağı da kalmıyor maalesef.

Sgk bunun farkına vardığında direk maaşı kesiyor ve ameliyat tarihinden sonraki alınan maaşları yasal faiziyle birlikte talep ediyor.

ENfER;

çok teşekkür ederim,cevabınız için,indirimli araba olayını bilmiyordum,ne kadar indirim sözkonusu acaba:)))

xozer;
merhaba,sanırım yeni düzenleme ile bu sorun ortadan kalkacak ,geçenlerde gazetede okudum,bu durumlar için yeni yasa için çalışma başlatılmış..

SGK diyalize girmeyi malul sayılmak için şart koşuyor. Nakil olunduğunda da nakilden 1 yıl sonra emeklilikler iptal ediliyor. varolan uygulama bu şekilde

Ama haberler o ki, bu saçmalığı düzeltecek yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyormuş. Eğer yıllardır dolanan bu dedikodu gerçek olursa, o zaman nakil olanlar da malul olarak sayılacak. Ama detayları (diyalize girmeden nakillilerde nasıl olacak vs.) şimdiden bilmek mümkün değil. SGK getirip önümüze koyacak, biz de göreceğiz!

yeni yasa ya göre benim durumum ne olur yardımcı olurmusunuz..

merhaba,
kronik böbrek rahatsızlığım olduğu için malulen emeklilik için başvuruda bulundum.heyete girdim sonuç bana posta yoluyla bildirilecekmiş.ama doktorum bana % 60 oranı yazdıklarını söyledi.henüz diyalize girmiyorum.kreatin klirensim 20 civarı. bu durumda cevap ne gelir,eğer red gelirse ne yapmam gerekiyor.sgk giriş 1996 ama staj girişi(1991) gün toplamı 2600. yaş 39 erkek. işe girişten önce hastalık yok.teşekkürler..

şu şartlar aranıyor:
C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

Üst Alt