Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyanet 2015 ekpss sonrası 300'e yakın engelli atamasını iptal etmiş!

Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]arkadaşlar ben kahramanmaraşa imam olarakatandım.26.06.2015 tarihinde ankaraya telefon açtım evraklar adrese ne zamangelecek diye sordum , atamamın engelimden dolayı din işleri yüksek kurulutarafından kendi iç kurallarına uymadığı için iptal edilmiş. ve 300 yakınkişinin iptal edildiğini söyledi.[/FONT][FONT=Verdana]
engelimçocuk felci , oranı % 40

telefondagörevli memura beni görmeden , bir takım hareketleri yaptırmadan veya örnek birnamaz kılışımı görmeden kağıt üzerinden görüş bildirip iptal ediyorsunuz dedim.o da bu kararın din işleri yüksek kurulu tarafından alındığını , artık geridönüş yok . iptal edilen atama yazısını müftülüğe gönderdiklerini söyledi.

budurumda ben , diyaneti, elimden alınan görevimi almak için bölge idaremahkemesine dava edecem.

bu konuhakkında verebileceğiniz bilgi ve yardım olursa sevinirim.

[/FONT]

Ozaman size verilmiş bir söz var ortada, kazanılmış haktır bu aslında iptali nasıl mümkün olur???
hakkınızı sonun kadar arayın derim ya da sizin yapabileceğiniz bir başka kurumda memurluk vermeleri gerekir bunu talep edin.

diyanet bu atamada toplamda kaç kişi aldı.

Kılavuzu detaylı olarak inceleyin.
Diyanetin bu şekilde bir şartı var mıydı alımlarda?
Ben kılavuzda engel durumunun uymayacağı durumlar gibi bir liste görmedim.
Yani her engel türü niteliği uyan her yeri yazabilir.
Nitelikte engel derecesi uygunluğu vs yazmadığı için seçiyoruz.
Bu durumda nitelikte bunu belirtmeyerek senin tercih etmene sebep oluyorsa nasıl iptal edebilir?
Uygun bir yere vermek zorunda.

Zaten hep çok şaşırarak kendimi çekerek tercih yaptım ben
Örneğin Gassal vardı arkadaş eli kolu olmayan engelli arkadaşlarımız var
Nasıl ölü yıkayabilir ki?
Göreve uygun değil iptal edilirse atamaları o zaman 2 yıl artık tercih yapamayacak olmuyor mu?
Ne kadar saçma bir düzen...

Kılavuzu yazdırın ve götürün kuruma burada neden belirtmediniz
İstediğiniz şartları ne engeli istediğinizi yada istemediğinizi neden yazmadınız diye.
Yani tercih yaparken sizin bir suçunuz yok nitelik kodları uyanları tercih ediyorsunuz.

Bu arada İmam- Hatiplik için
[FONT=sans-serif] İmam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak,

Diyor ama zaten engelli alımı EKPSS yani siz engel durumlarından hangilerini istemediğinizi belirtmezseniz tercih yapan nereden bilebilir ki[/FONT]

Arkadasim engelliye sart koyamazsin dava edin bir de savcilik makamina suc duyurusu yapin hakkini ara birde kurum dini kurum engelliye verdigi degere bak

ben zaten klavuzu bu olayın öncesinde çok dikkatli okudum atamam iptal olmasın diye , zaten atama gittimi diğer sınav zamanına kadar tercih yapamıyoruz. iptal edildiğini öğrendiğimde tekrar okudum böyle bir açıklama yok . iptal sebebi kendi iç kurallarından kaynaklanıyor. ben telefonda görevli memura ,madem öyle bir şey var niçin ösym nin klavuzunda yazmıyor dedim, o da ösym bizden böyle bir şey istemede dedi. yani işgüzarlık. nasıl olsa kendisi rahat , ne söylesem haklılığını telefondan savunmaya çalışıyor.

ayrıca nitelik kodunda sadece imam hatip mezunu olması ve erkek olması başkada bir şey yok. ve ben atandığım yere gittiğimde müftü bey tatbiki olarak namaz kıldım engelimin böyle bir duruma mani olmadığını söyledi. yani başından böyle bir durum geçen varsa yardımcı olursanız sevinirim...

maalesef bende mağdur edildim.Kuran Kursu öğreticiliğine atanmıştım.il müftülüğü görev yerimi bile söylemişti.ama dib.ten iptal olmuş dediler.beynimden vurulmuşa döndüm.bende mahkemeye vermeyi düşünüyorum.tebligatı bekliyorum. yalnız şu var klavuzda hak iddia edilemeycek durumlar var ya bunu iyi araştırmak lazım.olaki aleyhimize olmasın.yoksa hakkımız elimizden alındı.ben hafızlık mezunuyum.ilahiyat önlisans.tecrübem var.Kuran öğretmeyi çok seviyorum lakin gel görki bunu Ankara dib.e anlat.ordaki komisyon dan şüpheliyim.madem ince eleyip sık dokuyacaklardı çağırsalardı.görselerdi bizleri.konuşsalardı.engelim romatizmal.görevimi yapmaya mani değilki.birlik olabilsekte hep beraber dava açsak.

enteresan ve garip şeyler akıl alır gibi değil diyanet gibi bir kurumun bunu yapması ise hiç akıl karı değil

Engelli insanlari engelli sinavina sokup atiyorlar sonrada engelinden dolayi ise almiyorlar. Boyle bir sacmalik olur mu

bir arkadaşında iptal edildi... iptal eden komisyon görmeden nasıl karar veriryor artı imam hatip lik iptal edildiyse hizmetli al memur al önce bir tercih hakkı tanı.. aklı almıyor insanın..

Akadaşlar 300 kişisiniz ortak bir karar alıp gerekli girişimleri yapın çoğu kişide işini bıraktı maddi manevi mağdur durumda..

İPtal etme hakları yok. Sitede okumuştum Genelkurmay veya Kara kuvvetleri daha önceki atamalarda iptal etmiş. Mahkeme iptali iptal etmişti. Avukatla konuşun ama önce bunu araştırın. Kılavuzda yazmayan bir şey ile iptal edilmiş. Bence hukuksuz bir durum

BALIKESİR İDARE MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞI’NA

DAVACI :
ADRES :
DAVALI : BALIKESİR VALİLİĞİ (İl Müftülüğü)
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

T.KONUSU : 2015 Yılı Engelli kamu personeli Seçme Sınavı EKPSS-2015/1 yerleştirme sonucuna göre Diyanet İşleri Başkanlığı İmam-Hatip (Balıkesir Tüm İlçeler) kadro ünvanı ile yerleştirildim. (Ek.1) Ancak Balıkesir İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığı nın 94013213-900 sayı 25.06.2015 gün yazısı ile yerleştirme sonucu atamamın Komisyon kararı gereği Başkanlıkça yapılmasının mümkün olmadığı (Yerleştirmemin İptal Edildiği) ni bildirmiştir.(Ek.2)
Bu sebeple EKPSS 2015/1 Sınav Sonucu ile Yapılan Yerleştirme Sonucuna göre atamamın yapılmama işleminin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebinden ibarettir.

ÖĞRENME TARİHİ : 02/07/2015

AÇIKLAMALAR :. İlköğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Engeli Edinmiş olarak ve 2014 de yapılan EKPSS den 83,42444 puan aldım. EKPSS-2015/1 yerleştirme sonucuna göre Diyanet İşleri Başkanlığı İmam-Hatip (Balıkesir Tüm İlçeler) kadro ünvanı ile Balıkesir İl ve İlçeleri ne diye Yerleştirildim. (Ek.1)
Bu yerleştirme sonucunun Diyanet İşleri Başkanlığınca atamaya dönüştürülmemesi anlaşılır değildir. 2015 EKPSS Yerleştirme Kılavuzu ve buna bağlı olarak hazırlanan Orta Öğretim Kurumları Mezunları için Aranan Nitelikleri gösterir çizelgede Diyanet İşleri Başkanlığı İmam Hatiplik tercihleri için verilen nitelik kodları ve istenilen özel şartlara uygun olarak tercihlerimi yaptım. EKPSS 2015/1 Yerleştirme Kılavuzu İstenilen Nitelikler Çizelgesi ve Özel Şartlar:
1- 2049 İmam Hatip Alanı ve Dallarından Mezun olmak. (Ek-3 ortaöğretim mezunları için aranan nitelikler (2015 EKPSS Tercih Kılavuzu)
2- 1101 cinsiyeti erkek olmak. (Ek-4 Nitelik Kodları Özel Şartları Sayfa-1)
Bu nitelik ve özel şartlara göre yaptığım Tercih Formu ve ayrıca Formun yan tarafında da yine kod numaraları ve aşağıda da bunların Özel Koşul ve açıklamalar bölümünde açıklamaları mevcuttur.(Ek-5)
Diyanet işleri Başkanlığı atama yapmaması ile ilgi yazısında kendi iç yönetmeliklerinde belirtilen niteliklere uyup uymadığını tespit eden komisyon kararından bahsetmektedir.
2015 EKPSS Kılavuzunda ve onun Nitelik ve Özel Şartlar bölüm ve çizelgelerinde kod olarak yer almayan, hangi kurumun hangi özür grubunun alınmayacağını açıkça ortaya konmamış ve Diyanet İşleri Başkanlığından ve atama koşullarından hiç bahsedilmemiştir. 30 Tercih hakkının bulunduğu bir formda birden fazla kurumun iç atama yönetmeliğinin maddelerinin engelli adaylarca bilinme imkanının da olmadığı açıktır. Mevzuat ve 2015 EKPSS kılavuzuna göre yapılan Tercih sonunda Yerleştirme yapılmış ve adaylar evrakını İl Müftülüklerine teslim etmişlerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da adayları hiç görmeden sadece dosyadaki özür durumlarına bakarak atamaya yada atamamaya karar vermiştir. Kurumlar kendi özel atama kriterlerini ortaya koymadan Yaslara uygun olarak yerleştirmesi yapılan adaylara sanki tuzak kurmuştur. Devlet Kurumları Devlet adına iş gören kurumlardır. Devlet vatandaşına tuzak kuramaz. ( Bu konuda Trafikle ilgili bir Mahkeme kararı da mevcuttur) Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına yerleşen yaklaşık 500 beş yüz engelli adayın 300 üç yüz civarı aynı akıbete uğradığı bilinmektedir.
Benim % 48 İşitme engelli olduğum EKPSS den 83.42444 puan alıp 2015/1 Yerleştirme Tercih Döneminde tercihlerimi ilgili kılavuz ve onun aranan nitelik ve özel şartlarında belirtilen hususlara uygun olarak yaptığım (Ek-5) de de görülmektedir.

Buna göre Balıkesir İl ve İlçelerine İmam Hatip kadrosuna yerleştirildiğim ve buna bağlı olarak Balıkesir İl Müftülüne istenilen evrakı tam ve zamanında teslim ettiğim halde Diyanet İşleri Başkanlığınca atamamın yapılmaması anlaşılır olmayıp 2015/1 EKPSS Engelli Memur Yerleştirme usul ve kurallarına da uygun değildir.
Diyanet İşleri Başkanlığı nın bu kararının iptal edilmemesi durumunda bu puanımla diğer atama döneminde de tercih yapamayacak olmamda mağduriyetimi daha da artıracaktır.

SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz ile izahına çalıştığım ve mahkemenin re’sen gözeteceği sair hususlar nedeni ile; Diyanet işleri Başkanlığının; 2015/1 Engelli Kamu Personeli seçme Sınav Yerleştirme sonucuna göre Balıkesir İl ve İlçelerine İmam Hatiplik kadrosuna yerleştiğim halde atamamın yapılmaması işleminin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptaline,
Tüm yargılama harç ve masraflarının karşı taraf üzerinde bırakılmasına karar verilmesi hususunda gereğini arz ve talep ederim. 06.07.2015

DAVACI
EKLER :
1-EKPSS-2015/1 Yerleştirme Sonuç Belgesi
2-Diyanet İşleri Başkanlığı Yazısı
3-Orta Öğretim Mezunları Aranan Nitelikler Sayfa-3
4-Nitelik kodları ve Özel Şartları Sayfa-1
5-2015 EKPSS Yerleştirme Aday Başvuru Kayıt Bilgileri

Arkadaşlar bu benim yukardaki dilekçemi idare mahkemeye vercem dava atacak olanlar bu dilekçeyi yazabilirler.

Aday memursun zaten sonuçta önce 1 yıl eğitim ve deneme süresi var başarı olmazsa öyle iptal edilir.. sen adayı görmeden denemeden sadece komisyona göre iptal edemezsin..memur oldum diyerek işini gücünü bırakıp atama bekleyen kardeşlere yazık.. birde bunu ahirete götürecek kurum yaparsa bunun günahı bile affolunmaz kul hakkına girer..yazık günah..

Gül hanım imam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak kısmını nereden bakıp yazdınız. Ben çok aradım ama bulamadım. Bana da söyleyebilir misiniz? Ben de diğer özel durumlar için bakmak istiyorum, şimdiden teşekürler

bende bulunduğum yerde fahri kuran kursu hocalığını yapıyorum.şimdiye kadar cami hocası benden şikayetçi olmadı.hatta gitmediğim günler beni soruyor neden gelmedin diye.temmuzdaki tercihlerde kuran kursu öğreticiliği başvurmayı düşünüyorum tamam olursa ve diyanet sıkıntı çıkarırsa vay diyanetin haline :)

Arkadaşlar mahkemeye giden oldumu, oluysa olumlu cevap alan kaç kişi var, iptal edilen 109 kişi söyleniyor..

Benim bir yakınım idari mahkemeyi kaybetti. Birde 1000 tl avukatlık ücreti ödeyecek, diyanetin "engelliye engelinden" sonra. Mahkemeninde engelliye engel çıkarması hayret edici. Pozitif ayrımcılığı geçtim( ki istgeyende yok) Kılavuzda bu durumla ilgili tek bir bilgi yok. Anlamadım gitti arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim..

Ben daha fazla olarak duydum sebebi ise imamhatipmezunlarinin yeterlilik belgesi oluyormus o olmadigi icin o belgen yoksa bosa dava acma kiz arkadasimda da aynisi oldu

Arkadaşlar elenme sebebi engellik durumu, akrabama ruhsal duygusal katehorisinde olduğu için almadı diyanet olay bu...

dediğim gibi arkadaşım, engellinin, engelli durumunu beğenmediler, idare mahkeme diyaneti haklı buldu aklım almıyor..

Yeterlilik belgesi olmayanlarin ki iptal edildi arkadaslar belgesi olupta iptal edilen varsa acsin davayi

Yeterlilik olayı değil arkadaşım, elenme nedeni, "ruhsal ve duygusal" engelli kategosinde olması nedeniyle elendi. İdari mahkemde, diyanetin verdiği cevabı "noter" gibi onaylamış durumda.

Gerçekten dava eden yokmu bu 109 kişiden?

Diyanetten tanidiklar var bunlarla gorustuler arastirdilar kardesim yeterlilik belgen varsa ver mahkemeye ugras belgeniz yok burda ruhsal fln diye tartisiyonuz sizin belgeniz olcak atamaniz gerceklesmeycek adami yersiniz burda bahane uretmeyin gidin klavuzu okuyun 2014 un yeterliligi olupta atamasi gerceklesmeyen versin mahkemeye sonuna kadar ugrassin kazanir

Üst Alt