Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz altı amputasyon ve buerger hastalığı için verilen oranı vergi dairesi düşürür mü?

taylan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey ben bugün hastaneye bavuru yaptım haftaya heyete girecem doktorların yazdığı sizinde burada oranları açıkladığınız gibi diz altı ampute (proksimal) :%43 buerger (sempatektomi ameliyetı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa ) %20 balthazard hesaplama tablosuna göre % 54 çıkıyor. buraya kadar her şey doğru gidiyor.Yazılan yazılarda ( 60 ı vergi dairesi 40 a düşürüyor ), bu oranlar sabit değilmi ? Vergi dairesi hastanede doğru tanılar konulmuş ise aynı tablodan bakmıyormu.

40-60 arası aynı uğraşmaya değmez. 3. derece ind. hakkınız var. 40 ın altına düşerlerse insan hakları mahkemesine gidin!
Hakkımı gasp ediyorlar diye...

3.derece % 40-60
2.derece % 60-80
1.derece % 80-100

40 altına düşürmezlerse bana yeterli emekli oluyorum. yokmu 2010 da çıkan oranlardan sonra rapor alıp ankaraya gönderen benim durumumda olan

Diz altı amputasyon

Arkadaşlar rapor sonucunu aldım sadece amputasyona % 43 vemişler sol ayaktaki burger den doğan tıkanıklıka % 20 vermemişler nedenini sorduğumda buerger den dolayı ayağım kesildiği için aynı hastalık diye geçiyormuş ? Ne yapayım bu raporun ankaraya gidip sonucunumu bekleyim yoksa hastaneyemi itraz dilekçesi vereyim ?
2010 da çıkan yasadan sonra diz altı amputasyona maliyeden ne sonuç geldiği , başvuran yokmu ?

arkadaşım ben diz üstü amputasyonu bacağım
hastaneden %48 aldım ankaraya gönderildi 2 ay oldu sonucunu bekliyorum sonuç gelince paylaşırım

Amputasyonlarda verilen oran mümkün değil düşürülmez. %40 üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indiriminiz onaylanacaktır. Rahat olun....

inşallah Bülent bey hastaneden daha buerger i katmayarak % 20 i düşürdüler uykularım kaçıyor artık emekli olabilirsem ne mutlu teşekkürler cevabın için

1 - Tıkayıcı damar hastalığı olanlarda:
A - Arteriosklerozis obliterans (ASO):
a - Distal arter atımları palpe edilemiyor, clodicatio intermittant var ve trofik bozukluk yok ise:
1 - Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise 20
2 - Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise 30
b - Distal arter atımları palpe edilemiyor, clodicatio intermittant ve trofik bozukluk varsa;
1 - Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar 30
2 - Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar 50
B - Tromboangitis obliterans (Buerger):
a - [-]Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve TIBBİ TEDAVİDEN YARARLANIYORSA 30
[/-]b - Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama clodicatio intermittant varsa 40
c - Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar 50

Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir

2 - Fonksiyonel damar hastalığı olanlar (Reynaud Fenomeni Acroziyanosoz vs):
a - Trofik bozukluğu olmayanlar 20
b - Trofik bozukluğu olanlar (doku nekrozu) 40
3 - Travmatik damar hastalığı olanlar
a - Cerrahi müdahale görmüş, dolaşım bozukluğu olmayanlar 0
b - CERRAHİ MÜDAHELE GÖRMÜŞ dolaşım bozukluğu ve iskemi bulguları olanlar 30
c - Cerrahi müdahale uygulanmasına rağmen amputasyon uygulanan vakalar uzuv kaybı ile ilgili maddelere göre değerlendirilir.
4 - Venöz sistem hastalıkları: Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:
a - Staz ülseri bulunmayanlar 20
b - Staz ülseri bulunanlar:

DAMAR HASTALIKLARI
Özür durumuna göre çalışma gücü kaybı oranı %
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]1 - Tek ekstremite 40
2 - İki ekstremite 70
5 - Lenf sistemi hastalıkları: (İstr konjenital ister akkiz lenfödemi olanlar):
a - Hafif derecede lenfödemi olanlar 10
b - Orta derecede lenfödemi olanlar:
1 - Tek ekstremitede 20
2 - İki ekstremitede 45
c - İleri derecede lenfödemi olanlar (Yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde) 80[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Bende Bourger hastasıyım Benimde bir bacak(sağ) dizüstü ampute diğer ayaktan (sol) ameliyat oldum ama yinede ağrılar var doktor elle kontrolde ayakta tıkanıklıklar var dedi bu durumda benimdemi aynı hastalık diye sadece amputasyondan değerlendirecekler eğer böyle ise durum kötü illa diğer ayaktamı ampute olması lazım zaten tıkanıklık varyürürken ağrı veriyo neyse..ii günler herkese

Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir Bu yazı Taylan bey e söylenilenle bir tezatlık teşkil etmiyormu her iki bacağında sadece bir hastalık olarak değerlendirilmesi

Barda merhaba,

Senin yayınladığın aşağıdaki haberde oran %40 görünüyor. Ama yaptığım araştırmada %30 görünüyor. %40 olduğunu gösteren yazıyı nereden aldın?

b - Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama clodicatio intermittant varsa 40

Bnim yaptığım araştırmadaki oranlar aşağıdaki gibidir.

B- Tromboangitis obliterans (Buerger):
1-Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa 20
2-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama 200 metrenin üzerinde klaudikasyo
intermittant varsa 30
3- Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar 50

Üst Alt