Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz altı protez için önerebileceğiniz ayrıntılar nelerdir?

NARENARE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annemin diz altı protezi için 5 aydır bağ kurdan kağıtların gelmesini bekliyoruz umarım en kısa zamanda gelir fakat bunu hızlandırmak için herhangi bişey yapılabilir mi acaba.inşallah en kısa zamanda gelir kağıtlar ve provalara başlanır ve anneciğim yürür çünkü çok özledi yürümeyi .

Birde kullanan arkadaşlarımdan bacağin terlememesi ve protez yaralarınının olmasını engellemek için ne yapabiliriz .

Bir sorum daha var protezi yapılacakken dikkat edeceğimiz konular nedir şimdiden teşekkürler

mrb narenare hanım

ilk önce geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

ilk önce anneniz neden ampute oldu ona bakmak lazım.diabet vs gibi durumlarda güdüğün ödeminin dağılması ve yaraların kapanması uzun sürebilir. halen akıntı ve yaralar devam ediyorsa hiperbarik oksijen tedavisi uygulana bilir. ama gene altını çizerek söylüyorum annenizin konumuna ve ampute nedenine bakmak lazım.

ikincisine gelince terleme sıkıntısını hiçbir protezde çözemezsin.az veya çok bir şekilde ufak defek terlemeler olur.

şuan annenizin güzel bir şekilde güdüğünü bandajlaması ödemei dağıtması gerekmektedir ki protez yapıldıkdan sonra kısa sürede sıkıntılar yaşamasın.

yaraların oluşmasına gelince kişinin güdüğü problemlidir ufak defek vurmalarda dokunmalarda yara yapıyorsa gene kişinin anotomisiene bakılarak sözlü değil güdüğe dokunarak cildine göre değişik yöntemlere gidilebilir.

evraklarınızı neden bağkura gönderdiniz protezi yaptırmadan onu anlamadım açıkcası rapor çıkar ve protezi hakeddiğine dair onay alınır ve işleme başlanır sizin taburcu olduğunuzda fatura işlemlerine gidilir.

saygılarımla umarım bilgilendirmişimdir aklınıza takılırsa buyrun ben burdayım.

öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim mevlana uysal bey

ampute nedeni diabetik ayak dikişleri tamamen kapandı bandajlamayı yapıyor ve ve protezi olmamasına rağmen çoraba benzer güdüğe takılan ortası demir bir vida girecek gibi bişey var o(sanırım soket ) onu gündüzleri takıyor.

Bu arada ameliyatı mayıs ayının 2. Haftası oldu dikişler ekim başı kapanmıştı ve protez için ölçüler falan alındı ondan sonra işte o soket ve bandaj uygulamasına başlandı bir kere deneme için prova yapıldı ve ertesi günü güdük su topladı ve biraz ara verildi 20 gün içinde su toplaması kendini topladı ama bir daha prova falan olmadı bize kağıtların bağkurdan beklendiği söyleniyor gelince annemin protezi yapılacak mış çok fazla uzun sürdü gibi geldi bana .

Bu arada protezi yapacak medikal el değiştirmiş bunun süre uzamasın da bir nedeni var mıdır .

Kendisi aydın merkezde oturuyor

sanırım bizi uzun zorlu bir yol daha bekliyor allah yardımcımız olsun

yapılan protez bağkurun tamamını karşıladığı protezmiş herhangi bir bilginiz varmı hangisi olacağından demir vidalı silikon çorap gibi bir soket var su anda sadece onunla rahat edebilir mi kullanışlı mıdır.

Eğer anneniz diyabetik rahatsızlıktan dolayı ampüte olduysa zaten slikon protezler uygun olur.
Ama kaza sonucu uzuv kaybı olduysa normal protez yapılır. Bu protezler için güdük çapına göre slikon çorap kullanıyorum ben. Önceleri terleme çok fazlaydı ancak şimdi yok denecek kadar az. Ottobock marka bu çoraplar. Normal protez için giyilen çorap sayısı önemli, çok giyildiği zaman vurma yara problemleri daha az yaşanıyor. Ama malesef yaraların önüne geçilmiyor. Çok fazla yürüdüğüm günün ertesinde zorlanıyorum.
Kendi deneyimlerime göre yazdım...

Evet NARENARE o bahsettiğiniz protezler daha uygun... Umarım anneniz bir an önce protezine kavuşur ve rahat günler geçirir. Allah yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim flofi sanada çok geçmiş olsun

evet diabetik ayaktan ampute oldu.annem 63 yaşında evde ona yetecek kadar kendini yormadan yürüsün başka bişey istemiyorum .

Annem benim tahminimden güçlü çıktı flopi canla başla yattığı yerden hareket ediyor tutuna tutuna bi yerlere gidiyor sonra tekerleklisinde oturarak yemek yapıyor .fakat biraz kilolu ve ameliyattan sonrada çok kilo aldı bu protez kulanmada eksi bi şey değil mi

Geçmiş olsun dileklerin için de teşekkür ederim NARENARE... :) Geçti benim :) 16 yıl oldu...
benim doktorumun da en kızdığı şey kilo almam. işte dizaltı protezlerde bütün güç diz kapağında oluyor. Doğal olarakta kilo fazlalığı kötü oluyor. Hem vurma yapıyor hemde ağrı...
annenizin yemesine özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederim...
şimdiden sabırlar diliyorum annenize...

Tekrar teşekkür ederim paylaştıkların için görüşmek dileğiyle.

mrb

sayın flofi bu dedikleriniz herzmaan uygun değildir. şimdi diabet hastasının cildi hassasdır ve silikon hava aldırmadığı için yaralar ve dolaşımı etkilemeler olabilir.
kazaya gelince aslında en sorunsuz ampute odur silikon vs rahatlıkla kullana bilirsin ama gene cilt problemleri ortaya çıkabilir.

oyüzden kesinlikle burdaki gibi kendinizi şartlamamanız gerekiyor. önemli olan sizin cildiniz ve hassasiyeti.

beni lütfen yanlış anlamayın lütfen . bu meslek öyle bir meslekki kişi hastasının ampute olmuş güdüğüne dokunmaz sa hissetmezse görmezse bu sanatını gösteremez.kişinin değerlerini bakmak lazımki ona göre protezleme veya ortezleme yoluna gitmek lazım.

Dediğiniz firma doğru mevlanauysal umarım oradaki teknisyenler işini iiyi yapar bu arada beklemenin asıl nedeni protezi yapacak olan firma bagkurla uğrasamazmıs o yüzden gelsin öyle yaparım diyor .

69 yaşındayım, diyabetten bir ayağımı diz altı ampute ile kaybettim. Operasyonu yapan dr. ne kadar usta imiş ki, yara kapanma problemi yaşamadım. Otto bock son çıkan sistem protezi ve tatbik eden protezci iyi olursa problem 7yaşanmıyor. Yeter ki diyabet kurallarına kesinlikle uyalım. yoksa ikinci ayağımızda tehlikeye girer. Acil şifalar.

mrb benimde sol ayagım diz altı protez kullanıyorum benimkide çok terleme yapıyo neden olabilir acaba??

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar
ben cengiz benimde damar tıkanıklığından 26 yasında sağ diz altı kesildi bu 3 ayağım malesef 2 protezdende sonuç alamadım yani yara ayptı muz corabıyla giyiyordum şu anki silikon ve cok rahatım belli bile olmuyor yuruduğum terlemede yok diabet hastası olmayanlara tavsiyr rderim gerci pahlı ama kimseye bağomlı kalmamak için şart bence sessi gemi sizin sikayetinizi bizde yaşadık özellikle klasik protezlerde zamanla biraz azalıyor ama yinede yapıyor klasikse düz havlu corapla deneyin birde ben 14 senedir kullanıyorum ama simdi 2 senedir cok rahatım allah çümlemizin yar ve yardımcısı olsun amin

Selam geredeli eğer düştüğünüzde protez çıkıyorsa yaptırdığınız yere gidip soketin içini kaplatmanız lazım bollaşmış demektir protez

Annenize büyük geçmiş olsun bu arada tebrik ederim herkes anneniz gibi değil bi kenara çekilmemiş gene evde işini yapıyo ellerinden öpüyorum annenizin benimde her iki ayak diz ampüte bende çift protez kullanıyorum

merhabalar ... herkeze geçmiş olsun demek istiyorum öncelikle . tesadüfen ottobock silikon güdük çorabını ararken bu siteyi buldum iykide bulmuşum ben sadece kendimi sanarken ne kadar çok kişin aynı sorunları olduğunu gördüm .bende 28 yaşındayım. sağ dizaltı protezi kullanıyorum 4 yaşımdan beri benimki ne kaza nede diyabetik doğumsal terleme ,nasır sivilce en büyük problemimdi silikon güdük çorabıyla bu sıkıntıyı aştım tabi önce ona uyum sağlayamadım 1ay kadar keşke daha önce alsaydım şimdi yırtıldı çorabım normal çorap çok rahatsızlık veriyor kesinlikle silikon soket yaptıramaynlara silikon çorap tavsiyemdir...deneyin ve görün.

Merhabalar arkadaşlar..

Bende iki ayagı dizampute olanlardanım.14 senedirli protez kullanıyorum.ama son 3 aydırlı rahatım.coraplı eski tip protezbir müddet sonra corap istiyordu.degiştirdim.slikon liner kullanmaya başladım ama oda terleme kaşıntı yaptı.ama coraplıya göre iyi idi.
Daha sonra son sistem harmony ile tanıştım buda ne diyeceksiniz.harmony sistem protez bir nevi protezdünyasında cag atlama.vakumlu giyilen silikon ter ceker kapanmıyan yaraları kapatır.ayak tabanı karbon ayak ile yürü koş ani hareketler yap kesinlikle belli etmiyor.ve içerdeki iç amosör görevi yapan vakum ayrıca yürüyüşe sessiz bir destek vezevk katıyor.çift ayagı olmuyan aksamadan diledigince yürüye bilir.

Tabi bu cok fiyatlı.. ssk lı hastalara ve guney dogu gazilerine ödeniyor.ben bunun bursada tanıtımını yaptım..emekli sandıgına ödeme yapmıyor inşallah ilerde yaparlar..

Sistem hakkında ve nerde nasıl yapılacagı hakkında bilgi için bana ulaşa bilirsiniz..

tel :0554 316 50 13
msn :bulutluu@hotmail.com

slm arkadaşlar bende protez kullanıyorum diz altı benimde ayagımdan cıkma falan yapıyodu enson silicon yaptırdım cok rahatım bende anlamazdım protezden internetten araştırdım izmit ortopedi cıktı karşıma kocaelide oraya gittim yaptırdım gerçekten çok rahatım hiç sıkıntım yok iZMiTORTOPEDi Protez Ortez Ortopedi bu adresten ulaştım oraya yardımcı olduysam ne mutlu bana

silikon liner taride kaldı... harmoy i sistem yaptır arkadaşım

Evet arkadaşlar .. silikon liner tarih oldu ...harmony-i sistem şart oldu..

ve arkadaşlar yeni bir sistem geliyor türkiye össur denen diz altı kullanıcıları için mükemmel bir protez...fakat her protezci yapamaz yurt dışında en az 2 yıl egitimini almış olması gerekiyor.

Merhaba Harmony 44 Yaptırdığın fiatı yüksek (parçaları gerçekten pahalı) harmony protezden çok memnun olduğun belli , inşallah uzun yıllar sorunsuz ve şikayetin olmadan kullanırsın,açıklamalarında bir nokta dikkatimi çekti harmony protezi yapan usta,tekniker veya her kim ise yurt dışında en az 2 yıl eğitim alması gerekiyor gibi bir şeyler yazmışşın Türkiyede ortopedi piyasasında böyle eğitim almış hiç kimse yok bunu kimden duydun?

arkadaşlar sol bacak dizaltı protez kullanıyorum.son 1 haftadır güdükte oluşan nasır gibi çıkıntılar çok acı veriyor yürürken çok zorlanıyorum.bunun için bana tavsiyede bulunacak arkadaşım var mı acaba? şimdiden teşekkürler.

Parayı bulup, Harmony sistem tercih edilmeli. Diyabetli ise şart gibi.

öncelikle herkese gecmiş olsun allah bundan aşağı etmesin
benimde iki kolum ve birde sağ ayağım diz altı ampute protezlerimin yenilenmesi gerekiyor
Zonguldak egitim hastanesinin bana harmony ayak protezi yazmıyor bana verilen bilgi
Senin iki elin yok bunun için harmony sistemi uygun görmemiş dedi şaşırdım doğrusu
uygun görülen
sağ ayak diz altı ampute silikon liner pin sistemli protez
bununla ilgili bana görüşlerinizi bildirirmisiniz .
Not: güdük kısım 10, 15 cmkemik cıkıntısı yok

Üst Alt